Här är allt du vill veta om Erik "Jerka" Johansson

Skådespelaren Erik "Jerka" Johansson är inte bara skådespelare. Han driver även restauranger, en podcast och lever ett fullspäckat vardagsliv som småbarnspappa till tre barn. Här kan du läsa mer om den mångfacetterade Erik Johansson!

Här kan du läsa mer om Erik
Här kan du läsa mer om Erik "Jerka" Johansson.

Känner du igen Erik, även kallad Jerka, Johansson som Tobbe, Evas storebror, från klassikern "Eva & Adam"? Eller är han för dig kanske mer känd som medgrundare av mackrestaurangen "Sandhäxan", ena halvan av podcasten "Recept tack!?" eller som en av alla härliga deltagare i Filip och Fredriks tävlingsprogram "Alla mot alla?". Oavsett vad du känner igen Erik "Jerka" Johansson som finns det en hel del kring skådespelar- och matprofilen att vara nyfiken på.

Vi reder ut ett gäng olika frågor och ämnen som svenska folket söker på kopplade till hela Sveriges Jerka Johansson!

Erik "Jerka" Johansson: Ålder

Erik är född den 23 februari 1979. Idag är han 43 år.

Vem är Erik "Jerka" Johanssons flickvän?

Skådespelaren är tillsammans med Lisa Sjösten, 34. Paret träffades på Hannah Widell Lindhs och Amanda Schulmans bolag Perfect Day Media där Lisa jobbade då. Erik föll pladask för Lisa, något han berättar om i ett avsnitt av "Recept tack!?".

Erik "Jerka" Johansson: Barn

Sedan Erik Johansson och Lisa Sjösten träffades 2018 har paret bland annat blivit sambos och fått en son vid namn Viggo. Erik har även barnen Rolf och Lena från ett tidigare förhållande.

Har Erik Johansson syskon?

Erik Johansson har en bonussyster, journalisten Karin Pettersson. Bonussyskonparet har tävlat tillsammans i Filip Hammars och Fredrik Wikingssons program "Alla mot alla". Erik har även tävlat i "Alla mot alla" tillsammans med skådespelaren Emma Molin, samt med konstnären Kakan Hermansson.

Var bor Jerka Johansson?

Tills alldeles nyligen bodde Erik med sin familj i en lägenhet i Gamla Enskede i Stockholm. Men tidigare i år sålde paret bostaden och flyttade nyligen till Svedmyra.

Driver podcasten "Recept tack!?"

Tillsammans med kocken och tv-producenten Nichlas Niemi driver Jerka podcasten "Recept tack!?" – en podd där de två vännerna pratar om livet i allmänhet och mat i synnerhet. Varje vecka presenterar podduon ett recept som de går igenom steg för steg för lyssnarna. Podcasten har även ett Instagram-konto där de, efter varje avsnitt, publicerar bilder och videoklipp på hur det gick till när de lagade veckans utvalda rätt.

Vilka serier och filmer har Erik Johansson varit med i?

Erik har bland annat varit med i serier som:

  • "Eva & Adam"
  • "Maria Wern"
  • "Bonusfamiljen"
  • "Blå ögen"

... och filmer som:

  • "Tills Frank skiljer oss åt"
  • "Hallonbåtsflyktingen"
  • "Sune i Grekland"

Han kan även titulera sig som skapare av serien "Alla utom vi" där Alba August och Björn Gustafsson har huvudrollerna.

Erik Johansson spelar även en liten garntomte i 1999-års julkalender "Julens hjältar".

Spelar Patrik i "Bonusfamiljen"

Erik Jerka Johansson spelar rollen som Patrik i den populära SVT-serien "Bonusfamiljen". I serien är han tillsammans med Lisa, som spelas av Vera Vitali.

Bonusfamiljen är aktuell med filmen "Länge leve bonusfamiljen" som har premiär i början av december 2022.

Spelade Tobbe i Eva och Adam

Kanske fick Erik Johansson sitt stora genombrott i slutet av 90-talet när han som 20-åring medverkade i barn- och ungdomsserien "Eva & Adam". Johansson spelar rollen som Evas lite störiga storebror, Tobbe. Eva spelas av Ellen Fjæstad.

Vad heter Jerkas restaurang?

Erik Johansson har många strängar på sin lyra. Han medverkar inte bara i tävlingsprogram, driver en podcast, skådespelar och bollar ett vardagsliv med tre barn.

Sandhäxan

Han driver också restaurang i form av Sandhäxan, och på sommaren även Strandhäxan på Djurgården.

På Sandhäxan serveras det smörgåsar av olika slag. Restaurangen hittas i Vasastaden i Stockholm.

Strandhäxan

Under sommaren 2022 hade Strandhäxan premiär på Djurgården. Restaurangen kan ses som en förlängning till året-runt restaurangen Sandhäxan, men är mer av en lite somrigare variant med plockmat, bar och mackor, såklart.

Vad heter Erik "Jerka" Johansson på Instagram?

På Instagram heter Erik @jerkajohansson.