Barnen, giftermålet och alkoholmissbruket – här kan du läsa mer om Anja Lundqvist

Skådespelaren Anja Lundqvist syns i serier och filmer som "Heder", "Lust" och "Sune i fjällen". Här kan du läsa mer om "Stjärnorna på slottet"-aktuella Anja Lundqvist.

Anja Lundqvist är en av stjärnorna i årets säsong av "Stjärnorna på slottet". Här kan du läsa mer om skådespelaren.

Kanske känner du igen henne som mamma Karin i de senaste Sune-filmerna eller som Janni i "Heder" eller som "Kattis" i "Gåsmamman". Anja Lundqvist har ett långt cv och är just nu aktuell med årets säsong av "Stjärnorna på slottet". Här kan du läsa mer om skådespelaren Anja Lundqvist.

Lästips: Carolina Gynnings ord om Lars Lerins medverkan i Stjärnorna på slottet: "Skrattade så mycket"

Lästips: Allt om Lars Lerin: Tavlor, barn och skilsmässoansökan med maken Manoel "Junior" Marques

Anja Lundqvist gifte sig 2016

2016 gifte sig Anja Lundqvist med Theo Holmer. Ett år senare tog äktenskapet slut, detta efter paret varit tillsammans i 17 år.

– Nu är vi bästa vänner, säger hon i ett avsnitt av podcasten "Fundamentalt" som drivs av Anna Hegestrand och Jacob Lieberman.

Hittat kärleken igen

Därefter blev hon tillsammans med Rikard Källqvist – en relation hon berättar om i den nämnda podcasten.

– Han är yngre än mig faktiskt. Många år yngre, elva år, berättar hon och tillägger att de lärde känna varandra på jobbet.

Lundqvist och Källqvist lärde känna varandra då de båda arbetade inom ljudboksbranschen, hon som inläsare och han jobbade då bland annat som tekniker.

– Jag började gilla hans röst. Den var så fin, berättar Anja och beskriver hur hon och Rikard sedan kom närmare varandra.

– Så pratade vi i två år, hade så jävla roligt och skickade sms och memes till varandra. Sen träffades vi och sen blev det vi.

Anja Lundqvist: Barn

Anja Lundqvist har två barn tillsammans med sin ex-man Theo Holmer. Barnen heter Alia och Jonah.

Anja Lundqvist: Ålder

Skådespelaren Anja Lundqvist är född den 7 juni 1971, vilket gör henne till 51 år i skrivande stund.

Anja Lundqvist om alkoholmissbruket led av när hon var ung

I podcasten "En beroendepodd", som drivs av Nemo Hedén, Robert Bohman och Felix Granader, berättar Anja Lundqvist öppet och ärligt om sitt tidigare alkoholmissbruk. Hon berättar att hon testade alkohol första gången när hon var 14, och att det därefter sakta men säkert eskalerade.

– Jag tyckte det var så fantastiskt. Det var så underbart. Jag älskade den här känslan, värmen som spred sig i kroppen. Det där totala lugnet.

Mitt i allt hittade hon teatern och därefter följde många år där hon "kunde hantera allt". Men när hon var runt 25 år var missbruket ett faktum.

– Jag började klättra på balkonger sju våningar upp, berättar Lundqvist och tillägger:

– Jag var galen, jag slogs.

– Jag var livrädd för mig själv under de här fem åren.

Därefter gick hon på AA-möten, genomgick tolvstegsprogrammet och idag har hon varit i nykter i över 20 år.

Behöver du eller någon i din närhet komma till rätta med alkoholproblem? Här kan du få hjälp

Alkoholhjälpen erbjuds behandlingsprogram på nätet. Behandlingsprogrammen baseras på KBT och motivationshöjande samtal. Du som söker dig hit får vara anonym. Här kan du också chatta med andra person som söker hjälp.

Genom Alkohollinjen kan den som vill ha hjälp att förändra alkoholvanor få stöd per telefon. Det är gratis att ringa och du som ringer får vara anonym. Telefonnummer: 020-84 44 48

Här kan du läsa mer och hitta fler sätt att få hjälp mot alkoholproblem.

Källa: 1177