Efter tittarnas kritik – SVT ändrar årets julkalender

Den 1 december innebär att det första avsnittet av julkalendern på SVT har premiär. I år var det "En hederlig jul med Knyckertz" som spred julstämning genom tv-rutan – men inte för alla.

Årets julkalender 2021 –
Årets julkalender 2021 – "En hederlig jul med "Knyckertz" har väckt starka känslor runt om i världen.

Under onsdagen hade årets julkalender på SVT “En hederlig jul med Knyckertz” premiär. “Äntligen!”, tänkte nog många när de skulle sätta på julkalenderns första avsnitt. Men så blev inte fallet för alla.

Läs mer: Julkalendern 2021 - här är allt vi vet!

Många besvikna på årets julkalender

Bli en del av Familjeliv!

De senaste nyheterna, de hetaste forumtrådarna och Familjelivs exklusiva nyhetsbrev. Bli medlem gratis här.

Utlandssvenskar som hade sett fram emot att se årets julkalender möttes av en besvikelse – av upphovsrättsliga skäl skulle inte årets julkalender sändas på SVT Play världen över. Traditionen var bruten och på kanalens Instagram öste det in kommentarer från olika platser runt om i världen:

“Vi är många som har barn och som vill dela med oss av den mysiga traditionen med julkalender till våra barn som växer upp utanför Sveriges gränser.”, löd en av kommentarerna.

“Vilken besvikelse imorse när julkalendern inte gick att se!”, skriver en annan av de besvikna utlandssvenskarna i kommentarsfältet.

SVT bemöter kritiken: "Vi har löst det"

För att åtgärda missnöjet har kanalen under onsdagen undersökt det avtal som tecknats mellan de parter som ligger bakom programmet.

– Vi har löst det med Unlimited Stories som har förstått värdet av att alla barn ska kunna se programmet, även de utomlands som ser det här som en viktigt tradition, säger Anna Alandh till Aftonbladet.

Nu går årets julkalender "En hederlig jul med Knyckertz" att se av alla som vill på SVT Play hela vägen fram till den 1 januari 2022.

Källa: Nyheter24