Flera klaffel i årets julkalender – svåra att missa

Årets julkalender på SVT "En hederlig jul med Knyckertz" har bara sänts i lite mer än en vecka, men tittarna har redan kunnat upptäcka några missar i julmyset.

Klaffel i årets julkalender på SVT "En hederlig jul med Knyckertz"

Årets julkalender “En hederlig jul med Knyckertz” gick av stapeln för lite mer än en vecka sedan. Avsnitten rullar på, men med några små missar på vägen.

Julgransmissen i julkalendern 2021

I premiäravsnittet, när Paloma Grandins karaktär Kriminellen släpar in den nyss stulna julgranen i Knyckertz hem, har julgransfoten plötsligt bytt färg och form. Från att ha varit svart och av den lite större modellen, blir den oväntat grön och av den lite mer traditionella, mindre modellen.

Olika inspelningsplatser

Vad kan missen bero på då? 

Enligt Linus Stöhr Torell, producent för ”En hederlig jul med Knyckertz”, kan klaffelen bero på att de spelade in inomhusscenen i Stockholm, och scenen som utspelar sig utomhus i Luleå – flera veckor emellan. Man kan helt enkelt ana att de glömt att ta med rätt julgransfot från den ena inspelningsplatsen till den andra. Men att det skulle vara en riktig miss är egentligen inget som Linus Stöhr Torell vill kännas vid:

– Nej, det är inget klaffel, Kriminellen är bara oerhört duktig på att sno saker och hon var supersnabb på att byta julgransfot på väg in i huset. Det är riktiga mästertjuvar som vi har att göra med, säger han till Aftonbladet.

Claes Malmbergs miss i "En hederlig jul med Knyckertz"

När det femte avsnittet av “En hederlig jul med Knyckertz” sändes kunde tittarna upptäcka ytterliggare ett klaffel. Den här gången handlade det om Claes Malmbergs karaktär Paul Isman, som står och dricker kaffe med poliskollegan Frank Flink, som spelas av Filip Berg. Paul Isman håller först i två kaffekoppar och ger den ena till Frank Flink. Men rätt som det är, när Paul Isman filmas från ett annat håll, har kaffekoppen som han håller i plötsligt bytt både färg och form.

Ytterligare en miss i årets julkalender, men i det här fallet har det inte framkommit någon förklaring än.

Källa: Aftonbladet