Lisa Ajaxs dotter föddes med ovanliga åkomman – nu berättar hon: ”Vet inte varför”

Mellostjärnan Lisa Ajax blev nyligen mamma till en liten dotter. Nu berättar hon att dottern föddes med en ovanlig åkomma. 

Lisa Ajax dotter Junie föddes med kefalhematom.

Artisten Lisa Ajax, 25, visade stolt upp sin gravidmage under ”Melodifestivalen” 2024 när hon framförde bidraget ”Awful liar”. Hennes medverkan i årets ”Mello” skapade stora rubriker. Men det var inte låten som skapade reaktioner, det var just för att hon var gravid under tävlingen. På grund av graviditeten fick den unga artisten utstå en hel del negativa kommentarer i sociala medier. 

Lisa Ajax gick till final i ”Melodifestivalen” 2024.

Läs merLisa Ajax slår tillbaka mot kroppskommentarerna: "Mörkrädd" 

Lisa avslöjar dotterns namn

I början på juni välkomnade Lisa och pojkvännen Max Huss deras första dotter till världen och de visade stolt upp bilder på nytillskottet på Instagram. 

Och några dagar senare avslöjade Lisa vilket namn de givit dottern. 

Säg hej till vår Junie Ajax Huss”, skrev Lisa på Instagram under en bild på dottern. 

Enligt Skatteverket är det enbart 1214 personer som har Junie som förnamn i Sverige, vilket gör namnet relativt ovanligt. 

Lisa Ajax dotter föddes med ovanlig åkomma 

Lilla Junie har varit ute i den stora världen i några veckor och nu berättar Lisa att dottern föddes med en ovanlig åkomma som gör att dottern har två bulor på huvudet. På Instagram story skriver hon: 

Junie föddes med kefalhematom, därav hennes små bollar på huvudet. Är inte farligt men ganska ovanligt att det är på båda sidorna. Vet inte varför hon fick det men eventuellt att det har att göra med att hon låg så långt ner dagarna innan förlossningen startade. Hon föddes inte med sugklocka.”, skriver hon och fortsätter be följarna om hjälp: 

Någon annan som varit med om detta? Hur lång tid tog det i sådana fall innan det försvann

Rikshandboken barnhälsovård beskriver tillståndet:

”Kefalhematomet uppkommer i samband med förlossning och förekommer hos cirka en procent av alla nyfödda, särskilt efter förlossningar med hjälp av tång eller vacuumextraktion. Merparten av kefalhematom försvinner spontant inom några veckor till månader, och kräver i regel inga åtgärder.”