Mischa Billing om att inte skaffa barn och att välja bort sambolivet

Under onsdagen släpps Mischa Billings Sommar i p1 där hon bland annat berättar om att hon valt att inte bo sambo med någon. Hon har även tidigare berättat om varför hon valt att inte skaffa egna barn.

Mischa Billing om att inte skaffa barn barn och att välja bort sambolivet.
Mischa Billing om att inte skaffa barn barn och att välja bort sambolivet.

Mischa Billing, 56, är en av sommarpratarna i P1 2022. Hon är kanske mest känd som en av jurymedlemmarna i Sveriges mästerkock, men i grunden är hon sommelier. I sitt sommarprat berättar hon bland annat om valet att inte leva som sambo med någon. Hon beskriver däremot hur hon lever i tvåsamhet på andra sätt. Hon nämner bland annat sina bonusbarn:

– Jag har valt att inte bo sambo med någon, men jag har inte valt bort tvåsamhet. Jag har tvåsamhet på massor av håll, jag har mina självvalda, underbara bonusbarn, mina bedårande vänninor som också är mina självvalda systrar, säger Mischa Billing i sitt sommarprat.

Läs mer: Så mycket tjänar jurymedlemmarna i "Sveriges Mästerkock"

Mischa Billing om barn och familjelivet

Några egna barn har hon däremot inte. I en intervju med Aftonbladet berättar Mischa Billing att hon inte hittat rätt man för ändamålet och att det därför inte blev några barn.

– Det blev bara inte så. Det hände så himla mycket jobbmässigt för mig de åren och jag träffade ingen man jag kände att jag ville ha barn med. Jag har aldrig känt att jag måste definiera mig som mamma för att vara en hel person. Sen har jag lite bonusar, gudbarn och vänners barn. Det känns som att jag ändå har mycket barn runt omkring mig, säger hon till tidningen.

Läs mer: Årets Sommar i P1: Här är alla sommarpratare och datum 2022

Mischa Billing berättar också att familjelivet inte är något hon saknar och att det inte är något hon tänker särskilt mycket på.