Så mycket tjänar jurymedlemmarna i "Sveriges Mästerkock"

Den nya säsongen av TV4:s flaggskeppsprogram "Sveriges Mästerkock" är i full gång. Programmets jurymedlemmar är inga mindre än Markus Aujalay, Mischa Billing och Tom Sjöstedt – men hur mycket har de i lön?

Hur mycket tjänar jurymedlemmarna i 'Sveriges mästerkock': Markus Aujalay, Mischa Billing och Tom Sjöstedt?
Hur mycket tjänar jurymedlemmarna i "Sveriges mästerkock": Markus Aujalay, Mischa Billing och Tom Sjöstedt?

Succéprogrammet "Sveriges Mästerkock" är nu inne på sin tolfte säsong. I programmet får amatörkockar från hela landet laga mat inför tv-kamerorna – men de som kanske är mest avskräckande att laga mat inför är de tre personer som har som uppgift att bedöma maten: Markus Aujalay, 50, Tom Sjöstedt, 46, och Mischa Billing, 56.

Hur mycket tjänar jurymedlemmarna i "Sveriges mästerkock"?

Men hur mycket tjänar man som jurymedlem i Sveriges kanske mest populära matlagningsprogram? Och vem tjänar egentligen mest – är det Markus Aujalay, Mischa Billing eller Tom Sjöstedt? Ta reda på det nedan.

Läs mer: Tommy Myllymäki ny jurymedlem i Sveriges mästerkock – se dunderlönen

Så mycket tjänar Markus Aujalay

"Sveriges mästerkock" har gått i hela tolv säsonger och jurymedlemmar har kommit och gått. Men en som varit med sedan start är kocken Markus Aujalay. Vid sidan av jobbet som jurymedlem har han även sin egna youtubekanal där tittarna får ta del av hans matlagning till fullo. Men hur mycket tjänar han egentligen?

Enligt uppgifter från Skatteverket hade Markus Aujalay en fastställd förvärvsinkomst på 432 400 kronor under 2020. Han hade även ett överskott av kapital på 38 560 kronor.

Förutom sitt jobb som jurymedlem och youtuber, driver han bland annat Restaurang Tegelbacken, vars tillgångar ligger på runt 9 miljoner kronor och som omsätter cirka 8 miljoner kronor. Han driver även Winterviken som har tillgångar på runt 13 miljoner kronor med en omsättning på omkring 14 miljoner kronor.

Läs mer: Så mycket tjänar Tilde de Paula Eby – och så heter hon egentligen

Så mycket tjänar Mischa Billing

Kanske är hon den som är mest smaksäker i hela mästerkock-juryn – Mischa Billing är, förutom jurymedlem i "Sveriges Mästerkock", framgångsrik sommelier. Hon är bland annat ledamot i Svenska vinakademien.

Under 2020 hade hon en fastställd förvärvsinkomst på 508 800 kronor med ett överskott av kapital på 192 935 kronor.

Läs mer: Så mycket tjänar barnprogramledaren Markus Granseth

Så mycket tjänar Tom Sjöstedt

Den senast tillkomna jurymedlemmen i "Sveriges Mästerkock" är kocken Tom Sjöstedt. Parallellt med tv-jobbet syns han ibland i TV4:s matlagningsserie “Kökets middag”.

Han driver även restaurangen Lilla Ego, vars tillgångar ligger på cirka 10 miljoner kronor och som har en omsättning på 25 miljoner kronor. Han fastställda förvärvsinkomst under 2020 ligger på 768 200 med ett överskott av kapital på 1 165 196 kronor, enligt Skatteverket.

När sänds Sveriges mästerkock 2022?

"Sveriges Mästerkock" säsong 12 sänds på onsdagar klockan 20.00 på TV4, men finns också att se på TV4 Play och Cmore.