Nour El Refai om att leva som särbo med Henrik Schyffert

Nour El Refai och Henrik Schyffert har varit tillsammans i snart tio år. Idag bor de under samma tak, men under en stor del av parets förhållande levde de som särbos.

Nour El Refai och Henrik Schyffert levde länge som särbos, men flyttade ihop när de fick barn.
Nour El Refai och Henrik Schyffert levde länge som särbos, men flyttade ihop när de fick barn.

Tidigare under Nour El Refais och Henrik Schyfferts snart tioåriga förhållande levde de som särbos. Paret hade dock två bostäder som de pendlade mellan tillsammans, men med fördelen att de när som helst kunde välja att övernatta själva i en av bostäderna. Men när paret fick sitt första gemensamma barn kändes särboskapet inte som den bästa idén längre.

Nour El Refai om att vara särbo med Henrik Schyffert

I det senaste avsnittet av podcasten "Familjärt" är Nour El Refai med som gäst och svarar på frågan om vilka fördelar och nackdelar hon upplevt och upplever med att leva som särbos kontra sambos:

– Det var väldigt mycket fördelar kring det för man slapp ganska mycket vardagstjafs, berättar El Refai och refererar till de år som hon och Schyffert levde som särbos.

Flyttade ihop när de fick barn

Men när paret blev föräldrar till sonen Sami, som föddes i oktober 2019, valde paret till slut att flytta ihop.

– Sen efter barn fortsatte vi ändå ett tag men då försvann fördelarna och det blev bara jobbigt nu är det som att "gud varför har vi inte gjort det här innan, vad enkelt det är", berättar Nour El Refai i avsnittet.