Danny Saucedo öppnar upp om sonens ovanliga namn – avslöjar namnbytet 

Danny Saucedo blev nyligen pappa för första gången. Nu öppnar han upp om hur han upplever livet som förälder och avslöjar dessutom hur han och flickvännen Anna Eriksson kom fram till nyfödde sonens namn. 

Danny Saucedo och Anna Eriksson.

I december blev artisten Danny Saucedo och flickvännen Anna Eriksson föräldrar till en liten pojke. 

"Lycklig att vara pappa till en frisk och stark liten kille och ser fram emot alla faser av att vara en mentor och vägvisare i hans liv. Fan va kul vi ska ha! Idag va vi på hans första promenad och det kommer bara bli roligare fr.o.m nu", skrev Saucedo på i ett inlägg på Instagram då.  

Pojken har fått namnet Nahuel Gabriel Åke Saucedo.  – ett namn som är mycket fint men också ovanligt i Sverige. Faktum är att det enbart är omkring 100 personer som heter Nahuel i detta avlånga land. 

Avslöjar namnbytet 

När Danny Saucedo gästade radioprogrammet "P4 Extra – gästen", som leds av Titta Schulz, berättade han om hur de kom fram till namnet: 

– Det var Anna som hörde det när hon var ute och reste i Sydamerika, berättar Saucedo och förklarar att de först tänkt att sonen skulle heta Joshia, men att det förändrades när de fick se honom utanför magen: 

– Då hade vi ett namn ganska länge och sen när han kom ut så bara "men det här är ju ingen Joshia". 

Han förklarar även att sonens andranamn är tagna från föräldraparets fäder: Gabriel från Dannys pappa och Åke från Annas pappa. 

Danny Saucedo om livet med barn 

I radioprogrammet berättar han också om hur han upplever livet som nybliven förälder till sonen Nahuel som hunnit bli hela två månader: 

– Det är faktiskt fantastiskt. Det är otroligt.