Facebooks egna studie: "Instagram är skadligt för barn"

Instagram är inte lämpligt för barn och tonåringar, enligt Facebooks egna undersökningar – det menar visselblåsaren, Francis Haugen.

Instagram är inte lämpligt för barn, menar tidigare anställd på Facebook.

Instagram är skadligt för barn, enligt Facebooks egen forskning – det säger den tidigare Facebook-anställde och visselblåsaren, Francis Haugen.

Hon lämnade sin tjänst på Facebook tidigare i år, samtidigt som hon läckte interna dokument om medieföretaget. Nu varnar hon för att det Facebook-ägda företaget kan vara skadligt för barn och tonåringar:

– Jag är djupt oroad över att det kanske inte är möjligt att göra Instagram säkert att använda för en 14-åring och jag tvivlar starkt på att det går att göra appen säker för en tioåring, sa Francis Haugen tidigare i veckan när hon vittnade om sin tidigare arbetsgivare inför brittiska politiker, enligt The Guardian.

Läs mer: Ny rapport: Många högstadieelever känner sig utsatta på nätet

Instagram – en app som inte är lämplig för barn

Francis Haugen menar också att Facebooks egna, interna undersökningar visar att de sociala nätverken inte är lämpliga för barn och tonåringar eftersom det är plattformar där det sprids konspirationsteorier och hatattacker:

– Det sista de ser på kvällen är hur någon är elak mot dem. Det första de ser på morgonen är ett hatiskt uttalande.