Föräldrar berättar: Små spartips som gör skillnad

Vi har samlat ihop ekonomiska tips som Sveriges föräldrar delat med sig av i vårt forum. Små förändringar som gör skillnad för din ekonomi.

Spara pengar tips från föräldrar i forumet.
Små spartips som gör skillnad.

Det här året, 2023, är ett tufft ekonomiskt åt för många av oss. I vårt forum finns en ekonomitråd där föräldrar delar med sig av sina bästa spartips. Vi har valt ut några av alla tips här nedan.

Från forumet: Så sparar du pengar i vardagen

"Klipp av Tandkrämstuben på mitten så klarar man sig några dagar till på Tandkrämen. Brukar du sätta 1 hel sträng på tandborsten? Dela & sätt på hälften av borsten.

Diskmaskinen (har du tabletter till den så dela den på hälften och disken blir lika ren)

Tvättmaskinen halvera tvättmedelspulvret & sköljmedlet. I regel överdoserar vi.

Baka ditt eget bröd. Jag sparar enorma pengar på ett år."- skriver en förälder på forumet.

"Har sladd med avstängningsknapp till tv och dator så att det inte står på stand by. Släcker alltid lamporna när jag inte är i rummet." - Skriver en annan person.

Angående sköljmedel. Visst man kan vara utan (det är billigare) Men tvätten doftar ju så gott med den. Vill man spara på sköljmedel kan man blanda ut sköljmedlet med vatten. Det doftar lika gott & håller längre.

- Småbarnsförälder.

"De flesta matbutiker säljer då och då ut mat med kort datum till kraftigt reducerat pris. Även utgående sortiment kan man ofta fynda till vrakpris. Passa på och hamstra och frys in!" - Skriver en person i forumet.

Häng tvätt istället för att torktumla. Billigare och skonsammare för kläderna.

- Förälder i forumet.

"Läs dagstidningen på nätet istället för att köpa papperstidning. Se till att äta upp den mat du köper. Ju mindre mat du slänger desto mindre förlorar du. Den mesta maten går utmärkt att lägga i frysen en period tills du vill äta det. Men se till att rensa igenom frys och kyl och faktiskt använda maten du sparat. Gör sen matlådor av resterna" - Skriver en annan person.

Små förändringar kan göra stor skillnad

Hur man hanterar små kostnader i vardagen kan göra skillnad när man ser till den totala månadskostnaden man har per månad. Det är många människor tycker det är lönsamt att månadshandla och i vår forumtråd kan vi se många tips om att baka eget bröd och helt skippa sköljmedel, eller blanda ut med vatten för att sköljmedlet ska vara längre.S