Föräldrar tycker till: Är Babygym en nödvändighet eller en onödig utgift?

Det finns massor av saker som ska köpas när man väntar en bebis. Men hur står det till med babygym, behöver man det? Vi reder ut svaret genom att se vad föräldrar tycker!

Bebis i babygym.
När börjar man med babygym och är det nödvändigt?

Att välja rätt leksaker för din bebis är inte alltid det lättaste. Babygym är en populär leksak som har funnits på marknaden i årtionden, men många föräldrar frågar sig om det verkligen är värt att investera i en. I denna artikel kommer vi att titta närmare på föräldrars åsikt om babygym och om det är värt att köpa en till din bebis.

Föräldrar tycker till om babygym

I tråden om babygym kan man läsa föräldrar som svarar på frågan om det är värt att köpa ett babygym eller inte.

"Vi köpte ett billigt för 50 kr och tja, det var väl kanske värt pengarna men nja jag tyckte inte hon låg i det speciellt mycket. Skulle inte satsa på att köpa ett nytt. Kan du inte kolla tradera?", skriver en mamma.

"Jag hade ett tygbabygym dem första månaderna. Men sen då sonen blev mer rörlig så var han mer intresserad av ett babygym jag köpte på barnenshus för 99 kronor i hårdplast. Såg ut ungefär som en gungställning i modellen och sen hängde det en massa saker från det. La bara en tjockare filt på golvet och sen babygymmet ovanför filten. Det var kanon.", skriver en förälder.

"Jag har haft babygym till min lille pojk och han älskade sitt. Han är dock 6 månader nu, så nu är det inte längre intressant. Min pojke fick ett babygym som finns på IKEA, det kostar bara 300 kronor och som sagt, han älskade det.", skriver en annan mamma.

"Blocket rekommenderas. Min lille var helt ointresserad av "mjukisgym" däremot gym i hårdplast var guld vid 4-månadersåldern och framåt, men alla barn är olika. Men kolla Blocket, ifall du inte vill köpa nytt, finns jättemånga fina och en del knappt använda.", skriver en förälder.

"Onödigt tycker jag. Annars är jag en sådan människa som gärna köper onödiga saker. Men det är så onödigt att dottern inte fick något babygym alls.", skriver en person.

"För 600 JA helt onödigt. Men för typ 70 kr som vi köpte, helt klart värt pengarna.", skriver en mamma.

När börjar man med babygym?

Som nybliven mamma är det normalt att du undrar vad som är bäst för ditt barn och när det är lämpligt att introducera olika leksaker. Babygym är en populär leksak som används för att stimulera och underhålla din bebis. Men när börjar man med babygym?

Vanligtvis kan babygym introduceras när din bebis är mellan 0-6 månader gammal. Det är en tid då de börjar utveckla sina motoriska färdigheter och öva på att lyfta huvudet, rulla över och sitta upp. Babygymet ger din bebis en trygg och bekväm plats att utforska och leka på.

Hur länge använder bebisen ett babygym?

Bebisar är olika och det finns ingen exakt tidsram för hur länge de kommer att använda sitt babygym. Vissa kan bli trötta på det efter några minuter, medan andra kan vara nöjda med att leka på babygymmet i upp till 30 minuter.

Det bästa sättet att avgöra hur länge din bebis kommer att använda babygymmet är att observera deras beteende. När de blir uttråkade eller ovilliga att leka längre är det en indikation på att de är redo för en ny aktivitet eller att vila.

Babygymmet kan också vara användbart längre än du tror. När din bebis börjar bli mer aktiv och rörlig kan de använda babygymmet som en plats att leka på medan du är upptagen med andra uppgifter.

Är det värt att köpa ett babygym?

Babygym är en utmärkt leksak för att stimulera och underhålla din bebis. Det är vanligtvis lämpligt att introducera babygym när din bebis är mellan 0-6 månader gammal och hur länge de använder babygymmet beror på deras individuella beteende. Ett tips är att köpa ett babygym i andrahand eftersom man inte vet om bebisen kommer tycka om det.

Kom ihåg att övervaka din bebis när de använder babygymmet och se till att ta bort leksaker som kan vara en säkerhetsrisk.