Föräldrar tycker till: Vilken nappflaska är bäst?

När man ska börja ge sin bebis flaska vill man hitta ett alternativ där bebisen inte sväljer luft samtidigt som flaskan ska vara enkel att rengöra. Här kan du läsa vilka flaskor som är bäst, enligt Sveriges föräldrar.

Bebis som dricker ur en nappflaska.
Dags att mata bebis med flaska?

Att börja ge sin bebis nappflaska kan vara en beslut som många nyblivna mammor behöver ta. Det finns olika anledningar till varför man kanske väljer att ge sin bebis nappflaska istället för amning. Det kan handla om att man inte kan amma av medicinska skäl eller att man av andra personliga skäl inte vill amma. Det kan också vara så att man väljer att ge sin bebis både nappflaska och amning för att underlätta vardagen.

Föräldrar berättar: Vilken nappflaska är bäst?

I vårt forum finns en tråd om vilken nappflaska som är den bästa sorten för att bebisen inte ska svälja luft. Här nedan kommer några av svaren.

"Mams antikolikflaskor, lite dyrare men så mycket bättre.", skriver en mamma.

" Mams. Jag tycker inte de är så dyra, på till exempel Willys. Köp dock den stora med en gång, den lilla räcker bara i någon månad och så är man snabbt uppe i en stor mängd ersättning.", skriver en annan mamma.

"Mam anticholic använde vi. Vi testade flera olika och det var den som funkade bäst. Älskade att flaskorna var så lätta att diska.", skriver en förälder.

"Dr Browns wideneck. Körde den i diskmaskinen inkl alla småattiraljer.", skriver en person.

Mata bebis med flaska

När man väljer att ge sin bebis nappflaska är det viktigt att man tänker på vilken typ av nappflaska man ska använda. Det finns en mängd olika varianter på marknaden som skiljer sig åt i storlek, form och material.

En annan viktig faktor att tänka på när man börjar med nappflaska är hur man ska välja rätt sorts mjölk. Det finns flera olika sorters mjölk att välja mellan, till exempel modersmjölksersättning, och specialmjölk för allergier. Det är viktigt att man rådgör med sin barnläkare eller barnmorska för att hitta den bästa sorten för sin bebis. Läs mer om din bebis vägrar flaska här.

Det kan också vara bra att prata med sin barnmorska om hur man behöver sterilisera flaskan och tillbehören noggrant efter varje användning för att undvika bakterier och infektioner. Det kan också vara så att man pratar om hur man bäst positionerar bebisens huvud för att undvika att barnet sväljer luft.