Förlöste sin väns barn – sen insåg hon att hennes man var pappan

Fyrbarnsmamman Hailey Custer var med under sin väns förlossning. Senare upptäckte hon att hennes man hade varit otrogen – han var pappan till barnet.

Hon var med under sin väns förlossning. Senare upptäckte hon att hennes man var pappan till barnet.
Hon var med under sin väns förlossning. Senare upptäckte hon att hennes man var pappan till barnet.

Fyrabarnsmamman Hailey Custer, 28, kände sig glad och ärad när hon skulle få vara med som stöd på sin väns förlossning. Hon hade nämligen fått höra att vännen var gravid och hemlös.

– Jag var med henne under varje steg på vägen. Jag fick till och med bära “pappa-armbandet” på förlossningen. Hon lutade sig på mig när hon fick epidural, säger Hailey Custer i en intervju med nyhetsbyrån Caters som publicerats i The Sun.

Hon berättar att hon fick vara med och förlösa barnet, samt ge bebisen sitt första bad.

Upptäckte identiskt födelsemärke

När de åkte hem från förlossningen fortsatte Hailey Custer att hjälpa hennes nyförlösta vän. Men när hon bytte bebisens blöja upptäckte hon något som skulle vända hela hennes värld upp och ner: Bebisen hade ett identiskt födelsemärke med hennes man, på exakt samma ställe på nacken.

– När jag upptäckte det stod min vän bredvid mig. Jag tittade på henne och förstod direkt. Hon kunde inte säga någonting, utan tittade bara ned i golvet. Då visste jag, säger hon och fortsätter:

– Jag var väldigt chockad i början. Jag kunde inte ens bearbeta det som hade hänt. Som att du har din chock, din ilska och sen kommer till slutsatsen att det här faktiskt är det verkliga livet. Det här händer faktiskt.

"Jag var väldigt naiv"

Det visade sig att Hailey Custers man hade varit otrogen mot henne – inte bara med hennes vän, utan med flera andra kvinnor under deras äktenskap.

– Jag hade inte märkt någonting tidigare. Jag var väldigt naiv så jag trodde inte att någon kunde göra något sånt.

Efter den omvälvande upptäckten har hon kunnat hitta förlåtelse inom sig själv, och planerar att fortsätta vänskapen. Hon har skilt sig från sin man, men har, trots det han gjort, en god relation med honom också.

Tänker på barnen

Hailey Custer förklarar att hon försökte se allt från ett större perspektiv, och framför allt tänka på barnen.

– Jag försökte tänka på mina barn. I slutet av dagen är bebisen deras biologiska syskon och jag kommer inte vara den som orsakar skada till det här barnet, säger hon och tillägger:

– Så det slutade med att min vän och barnet bor hos oss.

Hailey Custer delade en video om sin situation på TikTok. Videon har fått många visningar och reaktioner. Se klippet nedan: