Hon tvingades föda utan sin partner – båda fick covid-19

Hoppryttaren och bloggaren Nellie Berntsson har blivit mamma. Men förlossningen blev inte som hon hade tänkt sig – både hon och hennes partner Olav Aklestad testade nämligen positivt för covid-19.

Nellie Berntsson tvingades föda barn utan sin partner då båda testat positivt för covid-19.
Nellie Berntsson tvingades föda barn utan sin partner då båda testat positivt för covid-19.

Nellie Berntsson, 21 slog igenom i ung ålder i SVT:s serie “Ponnyakuten” och har sedan dess både ridit och lett tv-sändningar under “Falsterbo Horse Show” samt haft sin egen tv-serie “Jag är Nellie” på Youtube. Hon är också känd som bloggare och har idag över 350 000 följare på Instagram.

I somras avslöjade Nellie Berntsson att hon och fästmannen Olav Aklestad, som hon även driver bolaget O.N Sporthorses med, väntar sitt första barn:

“Varför jag inte rider så mycket längre. Här har ni svaret på det!”, skrev hon på sin Instagram när hon avslöjade graviditeten för sina följare.

Testade positivt för covid-19

Men förlossningen blev inte som paret hade tänkt sig. Både Nellie Berntsson och Olav Aklestad var smittade med covid-19, vilket Hänt var först med att rapportera om.

“Min förlossning började som en mardröm. Båda testade positivt för covid-19. Inga symtom någon av oss”, skrev Nellie Berntsson på sin Instagram Story.

“Helt förkrossad. Olav får inte vara med när jag föder.”

Nellie Berntssons mamma fick vara med på förlossningen

Istället fick hennes mamma, Josefine Berntsson,vara med på förlossningen.

Under fredagen meddelade hoppryttaren att parets son hade anlänt:

“Vi klarade det älskling”, skriver Nellie Berntsson under en Instagrambild på henne och sin förstfödde.

Källa: Instagram, Hänt