Julens bästa snapsvisor – sånger som höjer stämningen

Vi har listat de nubbevisor som några av Sveriges föräldrar valt ut som bäst snapsvisor att sjunga till jul. Se flera roliga snapsvisor som passar till julbordet.

Vuxna som sjunger tillsammans
Vuxna som sjunger tillsammans

Den här artikeln riktar sig till vuxna över 18 år.

Snapsvisor är en del av svensk jultradition och har sjungits vid julbordet i generationer. Dessa sånger handlar oftast om glädje, och sjunger man tillsammans kan man skapa en speciell stämning. Snapsvisor är också ett bra sätt att få folk att slappna av och skratta tillsammans.

I den här artikeln kommer vi att presentera några av de mest kända och älskade snapsvisorna enligt föräldrar. Ladda ner en snaps (alkoholfritt fungerar lika bra!), ta upp glaset och sjung med!

Snapsvisor att sjunga på julen – favoriter från forumet

Här har vi samlat föräldrars bästa förslag på snapsvisor att sjunga i jul. Vi har kikat genom forumtrådar som den här och skrivit ihop en bra lista på juliga snapsvisor!

Melodi: Mors lilla Olle

"En gång i månaden (sjungs månan) är månen fullmen aldrig jag sett honom ramla omkullFull av förundran hur mycket han tålhöjer vi glasen och dricker hans skål. SKÅL!", Skriver en person i forumet.

Melodi: Nu har vi ljus här i vårt hus

"Nu har vi sup här i vårt husfesten är kommen hopp tra la la la!Flaskor i ring dansar i kring,dansar i kring.Granen står så grann och grön i stugan,grannen står vid gran och pussar frugan.Hör du gubben, nu ska på stubben vi ta den där lilla nubben!", skriver en annan person i forumet.

Melodi: Nu är glada julen slut, slut, slut

"Om man bara tar en smutt, smutt, smuttUtav denna lilla hutt, hutt, huttHar man ganska mycket kvar. Men se den som spar han harInte särskilt roligt.", skriver en person i formet.

Melodi: En sockerbagare här bor i staden

"1. En pilsnerdrickare här bor i stadenhan dricker pilsner mest hela dagen.Han dricker gröna han dricker blå,han dricker några med renat på.

2. Och i hans fönster hänger tomma glasenoch alla burkar från kalasen.Och är han nykter, så kan han gåner till butiken och fylla på.", förslag från en förälder i forumet.

Min favorit är ju "Nu ska vi sjunga en visa som går - SKÅL!

Person i forumet

Melodi: Hej tomtegubbar

"Tänk om jag hade lilla nubben på ett snöre vid halsen, jag skulle dra den upp och ner så att den kändes som många fler.Tänk om jag hade lilla nubben vid halsen på ett snör vid halsen. SKÅL!"

Självklart går snapsvisorna att sjunga även med alkoholfritt i glasen!