Katrin Zytomierska riktar stark kritik mot sonens skola: "Skrämmande"

Influencern Katrin Zytomierska är inte helt nöjd med sonen Ringos skola. Det uttrycker hon i ett långt inlägg på sin Instagram.
"Jag är så obeskrivligt ledsen, förfärad och uppgiven över hur Engelbrektsskolan behandlar människor, det är skrämmande.", skriver hon.

Katrin riktar kritik mot sonen Ringos skola, Engelbrektsskolan.
Katrin riktar kritik mot sonen Ringos skola, Engelbrektsskolan.

Katrin Zytomierska, 44, är van vid att hytta med näven när tillfälle ges. Den här gången är det Engelbrektsskolan i Stockholm, där hennes son Ringo går i skolan, som får sig en rejäl känga av trebarnsmamman.

Katrin Zytomierska riktar kritik mot sonen Ringos skola

I ett inlägg på Instagram riktar Zytomierska stark kritik mot skolan då det kommit fram att sonens lärare inte beviljats tre dagars ledighet strax innan jullovet.

"På Engelbrektsskolan har de en policy. Man får inte ta ledigt en enda dag. Vår fina fröken har en dotter som bor i Australien. På grund av pandemin har hon inte kunnat träffa sitt barn på tre år." , skriver Katrin Zytomierska i inlägget.

Hon beskriver att läraren ansökt om ledighet för de tre dagarna redan sex månader i förväg för att vara på den säkra sidan, men att hon trots det nekades ledighet.

"Begår tjänstefel"

Läraren har nu avslutat sin anställning på Engelbrektsskolan då skolan beslutat att inte bevilja ledigheten.

"Jag har aldrig i mitt liv hört något så brutalt i ett anställningsavtal.", skriver Zytomierska och tillägger:

"Jag är så obeskrivligt ledsen, förfärad och uppgiven över hur Engelbrektsskolan behandlar människor, det är skrämmande. Jag anser att de även begår tjänstefel när de inte ser till våra barns bästa de har ju helt tappat barnperspektivet."