Min pappa skriver till yngre tjejer – vad ska jag göra?

Att upptäcka att ens förälder är inblandad i oönskade eller oroande aktiviteter kan vara en en speciell upplevelse. Det kan väcka en rad olika känslor som chock, förtvivlan och förvirring. En person i Familjelivs forum berättar att hon upptäckt att hennes pappa kommunicerar med yngre tjejer. Läs mer här!

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Att få reda på att ens pappa har kontakt med yngre tjejer och är engagerad i oetisk kommunikation kan vara överväldigande. För en person som har sett sin pappa som en förebild och vars föräldrar har haft en långvarig och lycklig relation kan detta vara en förödande upplevelse.

"Pappa skriver till yngre tjejer.

Forumanvändarens frågeställning lyder:

"Jag mår fruktansvärt dåligt av en grej. Jag kan inte sluta tänka på det då det maler konstant i mitt huvud sedan jag fick reda på det? Mina föräldrar har varit lyckligt gifta i över 30 år. Båda är 60+. Från ingenstans säger min mamma att pappa har ?kontakt med tjejer i andra länder?. Han förklarar att det är intressant att veta om andras kulturer. Men så en dag kollar jag i hans mobiltelefon och får se flertal konversationer med yngre tjejer. Det jag hann se var något i stil med att han bad en tjej skicka bild. Hon skrev tillbaka att då får han betala?

Jag befinner mig i någon slags chock. När jag skriver detta känns det inte ens som min pappa. Är så äcklad. Jag vet inte hur jag ska hantera situationen. Så fort jag är med mina föräldrar tänker jag på det. Känns som allt är förstört. Tycker så synd om min mamma med?Har någon annan här varit med om att någon i ens närhet blivit gubbsjuk??"

"Min pappa är likadan. Vidrigt. Tog upp det med honom. Kommer aldrig att se på honom på samma sätt."

"Hur hade du förhållit dig om det var ett par bekanta? Det är deras relation, inte din. Förstår att bilden av din pappa har rämnat men du återhämtar dig nog. Tyvärr finns det många män precis som honom."

"Jag minns när jag var kanske 14 år eller något och satt med pappas laptop och helt random hittar jag en jävla porrfilmsvideo (utan ljud) eller om ljudet var av på darorn. Tur var väl det för både mamma och syskonen var i närheten. Men klickade ner den fort som fan. Den händelsen hemsökte mig i många jävla år."

Läs hela forumtråden och tyck till i frågan här.