Vanessa Lindblads bekännelse – vill byta namn på 2-åriga dottern

Vanessa Lindblad, 37, och Rebecca Stella, 36, har podcasten "Nu börjar livet". I det senaste avsnittet erkänner Vanessa Lindblad något som hon gått och tänkt på länge.

Vanessa Lindblad och Rebecca Stella driver podcasten
Vanessa Lindblad och Rebecca Stella driver podcasten "Nu börjar livet".

Vanessa Lindblad, 37, och Rebecca Stella, 36, har podcasten "Nu börjar livet" tillsammans. Rebecca Stella är mamma till en son, Dion, och Vanessa Lindblad har två barn, Matteo och Cleo.

I det senaste avsnittet med namnet "Vanz måste berätta en sak..." erkänner tvåbarnsmamman Vanessa Lindblad att hon måste erkänna något som handlar om hennes dotters namn.

– Får jag flika in med en sak? frågar Vanessa Lindblad och tillägger:

– Jag har en bekännelse, säger hon och påpekar att det handlar om namn och att det dröjde innan hon berättade det för sin man, Valentino Lindblad.

– Jag erkände inte det här till Valentino på ganska länge och nu har jag sagt det till typ hela familjen och alla bara “what?”, berättar Vanessa Lindblad.

– Vad är det då? frågar Rebecca Stella nyfiket.

– Jag har ju alltid velat att Cleo ska heta Cleo. Det var ju det som var namnet, men när jag var gravid med henne så började jag bli osäker. Så vi kallade henne någon gång för Cleo, och Matteo var så snabb på att snappa upp det. Jag fortsatte ju att kolla på andra namn hela tiden under hela graviditeten, men så sa Valentino att “älskling, han har valt det här namnet för henne nu. Han kallar ju redan henne för Cleo”, säger hon och fortsätter:

– Men det kändes aldrig hundra procent.

– Oh my god, svarar Rebecca Stella.

– Det här är den sjukaste bekännelsen. Är du besviken över att ni valt det namnet nu?

– Men vänta, svarar Vanessa Lindblad och berättar att hon kände sig pressad när Rebecca Stella frågade henne om hon hade bestämt sig för Cleo under graviditeten, och att hon därför tog ett snabbt beslut:

– Jag var ju inte helt säker, men jag var stressad. Du och Matteo var lite de som sa att “nu måste du bestämma dig”. Det var nästan som att det var namnet, det var liksom ni som bestämde det.

– Sen kommer hon ut och jag tittar på henne och känner att “det här är inte en Cleo”.

– Herregud, ska du byta namn till henne nu? frågar Rebecca Stella.

– Det här kan låta så fruktansvärt löjligt i många öron, men det är vad det är, svarar Vanessa Lindblad.

Hon berättar vidare i avsnittet att det var ungefär när hennes dotter var ett år som talade om för sin man, Valentino, om hur hon kände inför namnvalet.

– Han var såhär “du är sjuk i huvudet, det kan vi inte göra”. Och då tänkte jag att nej det kan vi ju inte göra, men jag har inte släppt det.

När Vanessa Lindblad och hennes familj nyligen var på semester i Dubai tillsammans med deras släkt kände hon att hon vill erkänna det även för dem:

– Så jag berättade det och så sa jag namnet och alla bara “oj du har typ rätt, hon är mer det än Cleo”.

– Så jag har ju hela tiden tittat på henne och haft det namnet och känt att det verkligen är hon, men nu har det gått så långt att hon börjar ju såklart bli en Cleo, säger Vanessa Lindblad och berättar att hennes man har sagt att det är upp till henne.

– Men är jag sjuk i huvudet eller? frågar hon sin poddpartner.

– Ja, du kan inte göra det nu, svara Rebecca Stella och föreslår att hon ska lägga till namnet, vilket Vanessa Lindblad berättar att hon funderar på att göra.

– Jag tycker att du ska sitta ner i båten, säger Rebecca Stella.

– Jag har suttit i två år! utbrister Vanessa Lindblad.

Rebecca Stella föreslår att hon ska ge det ett år och sätta ett datum, och om hon känner samma känsla då så ska hon lägga till namnet.

– Det är en otrolig bekännelse måste jag säga. Att du går ut med det här och liksom pratar om det här så öppet. Jag lovar att du kommer få sjukt mycket dm:s av folk som har känt samma sak, säger Rebecca Stella.

– Eller att jag är dum i huvudet, säger Vanessa Lindblad.

– Det också, svarar Rebecca Stella.