Foralder

Vecka 48

Kan du förstå att din bebis första födelsedag är bara fyra veckor bort? Visst har året som gått varit en otrolig resa? Inte nog med att din bebis nog har tripplat sin vikt, hen kan säkert ta några steg själv och säga några ord. Hen kan förmedla vad hen vill till dig, om inte verbalt så genom att peka eller grymta. Din bebis har format ett band till dig och andra omhändertagare, och hens personlighet blir mer och mer definierad varje dag.

Planera din bebis ettårskalas!

Ha i åtanke att din bebis förmodligen inte kommer att komma ihåg något av denna födelsedag när du visar bilder flera år senare. Eftersom att din bebis inte förstår allt som pågår runt omkring, kan ett stort och högljutt event med en samling främlingar vara överväldigande. Försök att ha din bebis dagliga schema i åtanke när du planerar kalaset. Brukar hen sova under en viss del av dagen, kan du inte förvänta dig att hen ska vara vaken och på kalashumör bara för att vänner och släktingar är där. Planera in kalaset under den tiden då hen är alert och ofta på bra humör.

Många är säkert exalterade över din bebis stora dag, men det är nog smart att försöka hålla gästlistan kort. För vissa familjer är detta svårt, men om din bebis ändå är van vid att vara bland mycket folk så kanske det ändå inte spelar någon roll. De flesta ett åringar är däremot inte så förtjusta i kalasunderhållning såsom clowner eller liknande, så vänta några år med sådant. Tänk även på att ha en tårta för din bebis att leka med och förstöra, och en finare tårta till gästerna.