Därför trodde Sofia Wistam att Pernilla Wahlgren var gravid

Förra veckan släpptes nyheten att Pernilla Wahlgren blir ny programledare för "Allsång på Skansen"ö Men innan den stora nyheten kom ut var det ett himla hemlighetsmakeri bakom kulisserna – något som satte griller i huvudet Wahlgrens poddkollega Sofia Wistam.

Pernilla Wahlgren fick sin poddkollega och vän Sofia Wistam att tro att hon är gravid.
Pernilla Wahlgren fick sin poddkollega och vän Sofia Wistam att tro att hon är gravid.

Det var i början av förra veckan som SVT avslöjade den mycket efterlängtade nyheten om vem som blir nästa års allsångsledare. Den som tar över stafettpinnen som programledare för "Allsång på Skansen" efter Sanna Nielsens sju år på posten är ingen mindre än Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgren om hemlighetsmakeriet innan "Allsång på Skansen"-beskedet

I ett avsnitt av "Wahlgren och Wistam" berättar Pernilla Wahlgren om hemlighetsmakeriet som skedde kring uppdraget veckor innan avslöjandet.

– Jag förstår ju nu varför SVT varit så otroligt måna om att jag ska hålla det här tyst och hemligt så att det inte ska sippra ut. Det har varit smygande i korridorerna när vi har varit där på möten, säger hon i avsnittet.

Läs mer: Pernilla Wahlgren i tårar: "Förlåt"

Därför trodde Sofia Wistam att Pernilla Wahlgren var gravid

Men det är inte bara för oss vanligt folk som Pernillas nya jobb hållits hemligt. Hon har inte fått berätta om sin nya uppdrag för någon och avslöjade det inte ens för sina närmsta vänner, inklusive poddkollegan Sofia Wistam.

Läs mer: Pernilla Wahlgren om kritiken efter allsångsbeskedet: "Har en professionell sida också"

Under måndagskvällen ska Pernilla ha skickat ett sms till Sofia som löd:

"Vill du äta frukost? Förlåt att jag inte har berättat"

Därefter började Sofia Wistams spekulationer att flöda:

– Är hon sjuk? Är hon gravid? Eller har det något med karriären att göra?, säger hon i podcasten och tillägger:

– Mina tankar gick igång.

Men efter några timmar efter att hon mottagit det mystiska sms:et fick hon svar på alla sina frågor: Hennes vän och tillika poddkollega Pernilla Wahlgren är den nya programledaren för "Allsång på Skansen".