Gravida Michaela Forni: "Eyes on the price"

Entreprenören Michaela Forni och sambon Damon Foroozesh väntar sitt andra barn tillsammans. För Familjeliv berättar hon om tankarna om att bli tvåbarnsmamma, oron inför förlossningen och hennes spännande planer i framtiden.

Michaela Forni väntar sitt andra barn med sambon Damon Foroozesh.
Michaela Forni väntar sitt andra barn med sambon Damon Foroozesh.

Författaren, bloggaren och entreprenören Michaela Forni, 33, väntar sitt andra barn tillsammans med sambon Damon Foroozesh, 38. Paret har sedan tidigare treåriga sonen Dante som nu ska bli storebror.

Michaela har precis gått in i graviditetsvecka 15 och väntar otåligt på att ta reda på om det är en pojke eller flicka i magen. I en intervju med Familjeliv berättar hon om sin oro inför förlossningen, sina tankar kring att bli tvåbarnsmamma och de spännande planerna hon har framför sig.

10 snabba frågor med gravida Michaela Forni:

Michaela Forni är blivande tvåbarnsmamma. Förutom ett syskon till Dante att se fram emot, händer det mycket annat spännande i hennes liv. Som grundare till gravidappen "Baby Journey" får hon för första gången möjligheten att använda appen själv som gravid. Samtidigt har hon precis lanserat posterföretaget "Hello Tint" som är en del av att bygga upp ett baby-universum.

Vi har snackat med mångsysslaren Michaela Forni för att bland annat ta reda på vilka skillnader hon upplever nu jämfört med sin förra graviditet och vad hon har för cravings.

Hej Michaela! Hur mår du?

– Tröttheten har äntligen släppt efter två hemska månader, men illamåendet och huvudvärken är kvar så kanske 5/10? Jag är tacksam men också så sjuuukt trött på att vara "sjuk" hela tiden. Eyes on the price!

Vad ser du mest fram emot med att bli tvåbarnsmamma?

– Att Dante ska få ett syskon och att jag ska få älska och utveckla en relation till en ny liten människa.

Har du några speciella cravings?

– Ostmackor och äpplen, precis som i början av min förra graviditet!

Finns det några livsmedel eller maträtter som du känner avsmak inför den här graviditeten som skiljer sig för din första graviditet?

– Det mesta, haha! Typ all restaurangmat så jag har svårt att äta ute just nu. Allt som är oljigt, frityr, stekt, bläää. Det är mest mackor och yoghurt som går bra faktiskt.

Hur känner Dante inför att bli storebror?

– Han förstår verkligen allting nu och är så stor, så man ser hur han tar in och processar hela situationen. Han är exalterad och tycker att det är mysigt att han ska få en bebis.

Finns det något som du känner dig orolig för inför andra förlossning?

– Min första förlossning gick bra och jag kände mig väldigt stärkt av den upplevelsen, så jag är nog mest rädd att det ska gå sämre den här gången. Förra gången förberedde jag mig väldigt mycket mentalt och det måste jag göra den här gången också för det gjorde mig stark och lugn när det äntligen var dags.

Vad är det mest oväntade som du varit med om under din graviditet?

– Förra graviditeten hade jag ingen huvudvärk vilket jag har den här gången och jag är helt chockad över hur jobbig och smärtsam en gravidhuvudvärk kan vara. Hemskt är det!

Vad är det viktigaste du tar med dig från din förra graviditet?

– Att ta tid till att "connecta" med bebisen, jag gjorde det mycket förra gången och det var så fint.

Du har grundat appen "Baby Journey", hur känns det att själv få använda den under din graviditet?

– Det har varit väldigt stort och lärorikt att upptäcka appen ur gravidperspektivet. Man kan ju följa sitt barn fram till två års ålder så jag följde ju Dante där fram tills han var två år, men att uppleva graviditeten är verkligen något extra. Jag älskar Baby Journey och ser oändligt med möjligheter i appen!

Har du några spännande projekt planerade i framtiden? Förutom bebis såklart!

– Vi lanserade nyligen Hello Tint som är en shop där du kan beställa personliga posters som du designar själv i vår designstudio. Det är en del av att skapa ett baby-universum runt Baby Journey som vi drömmer om och vi är så glada över den här satsningen!

Vi önskar henne stort lycka till med graviditeten!

Läs även: Gravida Molly Rustas: "Allt konstigt känns typ normalt"