Nour El Refai öppnar upp om graviditeten: "Ett absolut jävla helvete"

Nour El Refai och Henrik Schyffert fick sonen Sami i oktober 2019. Men vägen till förlossningen var inte helt lätt, berättar Nour El Refai i podcasten "Familjärt".

Nour El Refai berättar om hur det var att lida av extremt gravidillamående, hyperemesis gravidarum, under graviditeten med Sami.
Nour El Refai berättar om hur det var att lida av extremt gravidillamående, hyperemesis gravidarum, under graviditeten med Sami.

I det senaste avsnittet av "Familjärt" gästar Nour El Refai för att bland annat prata om föräldraskap. När podcastens programledare Melinda Jacobs, Johan Larsson och John Valencia leder in Nour på ämnet graviditet delar hon med sig av om hur det var att lida av extremt gravidillamående under sin graviditet, det som kallas för hyperemesis gravidarum.

– Det var väl ett absolut jävla helvete, men det fanns ju en belöning på slutet vilket är nice. Att man ändå ska få sin unge sen, berättar Nour och tillägger att hon hade nio graviditetsmånader av "kräks och dropp".

Gravida Melinda Jacobs lider av hyperemesis gravidarum

Även Melinda Jacobs, som just nu är gravid med sitt fjärde barn, lider av extremt gravidillamående. Hon förklarar att hon tar sig igenom vardagen med hjälp av olika läkemedel.

– Det kostar på. Det tar lång tid att återhämta sig, berättar Jacobs.

Läs mer: Henrik Schyfferts pinsamma händelsen med sonen: "Något man kan bli skjuten för"

Så hanterade Nour El Refai sitt extrema gravidillamående

För att dämpa sitt illamående och sin oro för de konsekvenser som kommer med att kräkas berättar Nour El Refai att hon alltid hade med sig en magväska som innehöll olika hjälpmedel för att förenkla situationen:

– Kräkpåsar, munskölj och de här medicinerna då och våtservetter. För att helt enkelt förenkla spygrejen, berättar Nour och fortsätter:

– Det var som att jag hade svårt att acceptera ett tag att jag behövde kräkas jämt.