Henrik Schyfferts pinsamma händelsen med sonen: "Något man kan bli skjuten för"

Häromdagen befann sig Henrik Schyffert vid Stockholms slott för att se på när en av hans söner gick vaktparaden. Men istället för att hålla låg profil valde trebarnspappan att göra lite av en show av det hela – ett beteende som hans sambo Nour El Refai tror hade kunnat resultera i något riktigt illa.

Till höger: Henrik Schyffert tillsammans med sönerna Janne Schyffert och Ove
Till höger: Henrik Schyffert tillsammans med sönerna Janne Schyffert och Ove "Limpan" Schyffert. Bild från 2008.

Henrik Schyffert är pappa till Sami, snart tre år, Janne Schyffert och Ove Uusma Schyffert som båda är i 20-årsåldern. Den sistnämnda sonen har under de senaste veckorna arbetat som högvakt vid Stockholms slott, något Henrik Schyffert och Nour El Refai berättar om i onsdagens avsnitt av podcasten "Nours poddelipodd".

– Jag har ändå fått se honom växa upp under hans tonår. Jag har varit med sedan innan han var tonåring, gått igenom hela hans tonår och det var ju inte så länge sedan han satt och spelade datorspel och hade glömt att äta frukost och nu vaktar han kungen, säger Nour El Refai i podcasten.

Henrik Schyffert berättar att han nyligen tog med sin och Nour El Refais son Sami ner på stan för att se på när Ove, som även kallas för Limpan, gick vaktparaden.

– De var så duktiga och gick så rakt allihopa, berättar Schyffert i det senaste avsnittet av podcasten.

Nour El Refai: "Hundra procent något man kan bli skjuten för"

Men att bara stå och titta på en parad är inte riktigt Henrik Schyfferts grej. Istället passade han på att göra en liten show av det hela, vilket resulterade i en situation som Schyfferts son Ove inte verkade helt nöjd över.

– Då tar jag barnvagnen och så smiter jag under det här snöret, var vid två vakter börjar ropa och jag bara "ska de skjuta Henrik Schyffert på Slottsbacken". Det kan de ju inte göra. Det skulle ju bli för krångligt och för mycket pappersarbete, säger Schyffert och berättar att han fortsatte springa efter sin son en bit till.

– Det här är ju hundra procent något man kan bli skjuten för, inflikar Nour El Refai.

Henrik Schyfferts pinsamma drag mot sonen

Henrik Schyffert förklarar att han förstår att det var pinsamt gjort av honom och tillägger sedan:

– Jag ser att Limpan ser mig i ögonvrån. För samtidigt som han har "stone face" och gör sitt jobb jättebra så ser jag att han ser att jag springer bredvid med barnvagnen.

Schyffert berättar att han under tiden utbrast "Bra vakter!" och att det var uppenbart att 20-åriga Limpan inte var helt nöjd med sin pappas beteende.

– Jag skickade ett långt sms till honom och bad om ursäkt, men det var ett för roligt läge. När allt är så allvarligt och viktigt då måste jag in och förstöra, berättar Henrik Schyffert.