Sexbarnsmammans förlossning startade på stranden – badvakt kunde se bebisens huvud

Den dåvarande fembarnsmamman Kristy Notts familjedag på stranden blev inte som hon tänkt sig. Mitt i allt strandhäng gick hennes vatten och hennes bebis ville komma ut.

Den dåvarande fembarnsmamman Kristy Notts familjedag på stranden blev inte som hon tänkt sig. Mitt i allt strandhäng gick hennes vatten och hennes bebis ville komma ut.

33-åriga Kristy Nott var i åttonde månaden när hon och hennes fem barn tog sig till stranden i Porthcrawl i södra Wales för lite bad och häng i solen. När hennes barn hade tagit sig ner till vattnet skulle den gravida Kristy lägga sig ner på en filt, men innan hon ens hann lägga sig ner på filten hände något oväntat: Hennes vatten gick.

Samtidigt som hon ringde sin man, Gregory, och hennes mamma, som båda befann sig en timme bort, slog det henne att hon eventuellt skulle behöva föda barn på stranden. Den dåvarande fembarnsmammans tidigare förlossningar hade nämligen gått undan, berättar hon i den brittiska tidningen Mirror.

– Jag fick panik, det fanns inga jag kände där. Jag trodde att han skulle komma ut på stranden, berättar Kristy Nott i tidningen.

Förlossningen startade på stranden

Då vattenavgången startade igång Kristys förlossning ordentligt blev en då främmande kvinna tvungen att komma till undsättning med hjälp av sjukvårdare som guidade via telefon. Detta skedde samtidigt som ambulans var påväg till stranden.

Förutom hjälp från den då främmande kvinnan fick Kristy även hjälp i form av syrgas av strandens badvakter, som även de var panikslagna.

Badvakt kunde se bebisens huvud

Kristy, som fått ta av sig helt på underkroppen och som mitt i allt befann sig i en utsatt situation, berättar att hon inte brydde sig vid tillfället.

– Just då brydde jag mig inte om vem som såg vad, berättar hon för Mirror.

Men trots det stora pådraget och att en av badvakterna faktiskt uppgav att han såg en del av bebisens huvud kika fram där på stranden, kom ambulanspersonal fram i tid och Kristy kunde föda sin son på sjukhuset.