Bianca Ingrosso öppnar upp om måendet: "Vill bli frisk"

Bianca Ingrosso har länge varit öppen med sitt psykiska mående, inte minst under det senaste året då hon gått igenom många toppar och dalar. Nu ger hon svar på tal och berättar hur det egentligen ligger till.

Bianca Ingrosso talar ut om sitt mående och poängterar att hon vill bli frisk från sin ätstörning.

Under det gångna året har Bianca Ingrosso, precis som under föregående år, delat med sig en hel del av sitt privatliv. Men att vara så pass öppen och ärlig som Bianca har varit och är kommer med konsekvenser, menar hon. I en video som Bianca publicerat på sin Youtube-kanal berättar hon hur hon har mått under året och poängterar att det inte är så hon mår just nu.

"Hade det katastrof med Phillipe"

I vloggen berättar hon om en resa till Marbella som skedde för nio månader sedan, som nu blivit aktuell i och med ett avsnitt av "Wahlgrens värld" som släpptes nyligen. Under resan, som filmades för programmet, hamnar Bianca och Pernilla Wahlgren i en diskussion som handlar om ätstörningar.

Hon förklarar att hon aldrig mått så dåligt som under den resan, vilket tillsammans med diskussionen som uppstod i bilen bidrog till att hon fick ett utbrott.

– Det ni såg där var en person som gick igenom så mycket i hennes liv på det privata planet som hon inte kunde hantera, säger Bianca och refererar till sig själv.

Hon tillägger:

– Jag hade PMS, jag var stressad, jag var helt mentalt slut. Jag hade det katastrof med Phillipe. Det var dagar av bråk, bråk, bråk.

Bianca Ingrosso: Vill bli frisk från min ätstörning

Idag är Bianca Ingrosso på en bättre plats, något hon poängterar i videon. Hon berättar att hon aldrig varit så lycklig och trygg som hon är idag. Dessutom har hon aldrig varit så säker på att hon vill ta sig ur sin ätstörningen, som hon berättar att hon lidit av i 17 år.

– Jag är så klar, säger hon och tillägger senare i vloggen:

– Jag vill bli frisk.

Men trots att Ingrosso mår mycket bättre idag än vad hon gjorde tidigare i år poängterar hon att hon, precis som de allra flesta, har dåliga dagar.

– Det är klart att jag har dagar då det bara väller över. Det är klart att jag har dagar då jag måste ringa mamma och bara gråta eller skrika. Det är klart att jag har jobbiga dagar, som alla andra.

Ätstörning: Behöver du prata med någon?

Om du lider av en ätstörning kan du få hjälp på flera sätt, bland annat genom olika föreningar som erbjuder hjälp och stöd via telefon, chatt eller mejl.

Om du är under 18 år kan du få hjälp genom att kontakta en ungdomsmottagning, elevhälsan eller barn- och ungdomspsykiatrin, bup.

Om du är över 18 år kan du få hjälp genom att till exempel kontakta din vårdcentral eller en psykiatrisk mottagning.

Du kan även alltid ringa 1177 för frågor om ätstörningar.

Läs mer här.

Källa: 1177