Benjamin Ingrosso berättar: Lider av bulimi

Bianca Ingrosso har länge pratat öppet och ärligt om att hon är sjuk i bulimi. Nu väljer även hennes bror Benjamin Ingrosso att öppna upp om sin ätstörning.
– Jag har väl någon slags bulimi, berättar han i "Wahlgrens värld".

Benjamin Ingrosso berättar att han, precis som sin syster Bianca Ingrosso, lider av bulimi.

Det är i det tredje avsnittet av den nya säsongen av "Wahlgren värld" som Bianca och Benjamin Ingrosso hamnar i en hätsk diskussion med sin mamma Pernilla Wahlgren.

Bianca och Benjamin Ingrosso öppnar upp om sina ätstörningar

Diskussionen, som till en början handlar om Biancas ätstörning, resulterar i att även Benjamin berättar att han lider av bulimi.

– Anledningen till att ni triggar igång mig är för att ni tror att jag någon gång om dagen tänker att jag är tjock eller är rädd för kolhydrater och går och spyr. Det är varje sekund av varje dag året runt, säger Bianca Ingrosso som blivit mycket upprörd under samtalet.

– Så har jag med, berättar Benjamin Ingrosso från baksätet, varpå Bianca svarar:

– Jag vet det och då borde väl du om någon förstå att om någon säger något som gör en irriterad, så är det inte bara så att man blir lite lätt irriterad utan då är det som att det är en jättetriggande punkt som helt plötsligt exploderar.

Läs mer: Pernilla Wahlgren om Bianca Ingrossos ätstörning: "Brottas med problem"

Benjamin Ingrosso: Lider av bulimi

Vidare i programmet berättar Bianca Ingrosso att hon alltid vetat att Benjamin lider av både självhat och prestationsångest, något som hon menar mynnar ut i en ätstörning.

– Jag har väl någon slags bulimi fast jag hetsäter istället för att svälta, berättar Benjamin Ingrosso.

"Wahlgrens värld" säsong 12 Avsnitt 3 går att streama på discovery+ torsdag 29 september samt sänds på Kanal 5 klockan 20:00.

Läs mer: Benjamin Ingrossos kärlek Frøya Winther avslöjar: Så är relationen till dotterns pappa

Ätstörning: Behöver du prata med någon?

Om du lider av en ätstörning kan du få hjälp på flera sätt, bland annat genom olika föreningar som erbjuder hjälp och stöd via telefon, chatt eller mejl.

Om du är under 18 år kan du få hjälp genom att kontakta en ungdomsmottagning, elevhälsan eller barn- och ungdomspsykiatrin, bup.

Om du är över 18 år kan du få hjälp genom att till exempel kontakta din vårdcentral eller en psykiatrisk mottagning.

Du kan även alltid ringa 1177 för frågor om ätstörningar.

Läs mer här.

Källa: 1177