4 tips – Så inreder du en mysig balkong

Så inreder du en mysig balkong. Foto: Unsplash
Så inreder du en mysig balkong. Foto: Unsplash

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Ja, vad kan man egentligen göra för att skapa det där trevliga och mysiga extrarummet i hemmet? Mycket faktiskt! Här är några saker att tänka på när du inreder och dekorerar.

Balkong – Inredning

1. Inredning till balkong – Sätt upp ljusslingor

Även om de ljusa kvällarna är långa under sommarhalvåret, kan det behövas lite extra ljuskällor när solen har gått ner. Ljusslingor kommer i olika varianter och storlekar – de ska absolut inte bara användas under juletid. Mysfaktorn höjs enormt, finast blir det om du blandar elektriska slingor med ljuslyktor för levande ljus.

Foto: fashioninmysoul/ Shutterstock
Foto: fashioninmysoul/ Shutterstock

Köp ljusslinga här!

2. Inredning till balkong – Skapa vardagsrumskänsla ute

Flytta ut både kuddar och plädar, vem har sagt att dessa bara platsar i vardagsrumssoffan? Dessutom kan en filt vara mer än välkommen vissa sommarkvällar. Håll någorlunda koll på väderleksrapporten bara – en dygnsur pläd är mindre mysig att vira omkring sig.

3. Inredning till balkong – Grönt är skönt

Växter, blommor och blad är ett enkelt sätt att göra det trevligare att vistas på balkongen eller uteplatsen. Blanda krukväster och blomlådor med att och odla ätbara örter och grönsaker. Finns det något härligare än att gå ut och klippa färsk dill? Knappast!

4. Inredning till balkong – Mjukt underlag

Balkonggolv är ofta gjorda av cement, vilket inte särskilt skönt att gå på. Om du inte vill investera i en trall, finns det idag ett stort utbud av olika sorts mattor att lägga på balkongen. Mest lättskötta är de i plast, men underskatta inte effekten av en hederlig trasmatta!