• listo

    Nu ställer jag till rabalder...

    TS: Påhopp? Det var en enkel fråga.
    Och ja, jag står fast vid att det är oerhört oförskämt att "skratta ihjäl sig" åt folk för att de har "fel" kläder.

  • listo

    gotland: "Förstår inte hur man kan klä pojkar i flickkläder om det inte är på skoj. Tycker det verkar förvirrande för barnet"

    I de flesta fall är det nog enbart föräldrarna som blir förvirrade...

  • listo

    Viffy: "Ni som inte håller med TS i denna diskussionen..."

    Jag har döttrar och jag handlar naturligtvis både på pojk- och flickavdelningen.
    Jag letar ju efter fina och funktionella kläder till mina barn, inte efter "flickkläder" för att de är flickor.

  • listo

    Viffy: "Man måste ju få klä sina barn i det man tycker om!"

    Absolut. Klart man ska göra det. Frågan är bara vad man svarar den dag sonen t.ex. vill ha en rosa tröja med blommor, eller dottern vill ha en svart tröja med en traktor på?

    Är det okej att begränsa sina barns klädval för att man själv tycker att vissa människor ska ha vissa kläder?

  • listo

    Jag förstår fortfarande inte problemet...
    Låt barn vara barn och låt dem ha på sig kläder som är BRA. Rosa, blå, spygröna, bajsbruna, vilka färger och mönster som helst, men NEKA inte era barn att ha på sig kläder DE gillar bara för att DU som förälder sitter fast i mossiga könsroller och tycker det är fel.

    Som studenten har frågat tidigare: Om man förutsätter att det finns så extremt tydliga skillnader mellan pojkar och flickor rent biologiskt, varför ska det då vara nödvändigt att visa skillnaden med just kläder, om det innebär att man begränsar sitt barn genom att förvägra dem möjligheten att själva välja kläder som passar DEM?

  • listo

    "Kvinnor attraherar inte mig ett dugg och jag tror inte de flesta vill ha ett könlöst samhälle (jag hoppas inte det i alla fall). Det bör gå att kunna respektera varandra ändå"

    Såvitt jag har kunnat se i den här tråden och i ungefär hundra andra liknande genom åren så är det ingen som vill ha ett könlöst samhälle. Däremot är det väldigt många som vill ha ett samhälle där människor bemöts utifrån de INDIVIDER de är, inte utifrån vilket KÖN de har.

    Vi har kommit så långt att vi vet att det är korkat att klumpa ihop t.ex. färgade människor och anta att alla färgade är på ett visst sätt på grund av sin hudfärg.
    Vi är kloka nog att inte klumpa ihop alla homosexuella och tro att alla DE är på ett visst sätt bara för att de är homosexuella.
    De flesta av oss är nog också kloka nog att inte tro att alla romer odlar potatis i parkettgolvet eller att alla kosovoalbaner stjäl cyklar.

    Men vi är uppenbarligen inte kloka nog att undvika de största grupperingarna av alla, nämligen kön. Där är vi fortfarande så korkade att vi tror att det som hänger (eller inte) mellan benen på en människa definierar vem h*n är och HUR h*n är.

    Det är fascinerande. Och ganska sorgligt.
    Bara som en allmän reflektion alltså...

  • listo

    mamma i Småland: Vad säger du till din son om han en dag säger att han vill ha en ljusrosa tröja, eller om han tycker det verkar kul att ha på sig sin systers eller kompis kjol?
    Hur svarar du honom då?

  • listo

    Idapida: "jag vill se killar som killar och tjejer som tjejer, de ska veta vilket kön de tillhör!"

    Jag kan inte låta bli att tänka att det nog kanske brister någonstans i uppfostran eller så om ens barn inte vet vilket kön de tillhör utan att behöva titta på kläderna...

Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...