• NyfikenRosa

    Vita hem del 5

    Välkommen till tråd nummer 5, gamla som nya medlemmar!
    Vi fortsätter här att diskutera vitt, romantiskt, klassiskt, skärgårdstil, manhattan/upper east och så vidare.. Alla stilar är välkomna!

    ♥Vi älskar saker som ♥
    Linne, hjärtan, vitt, naturligt, betonghjärtan, hissgardiner, Lexington, Gantkuddar, loppisfynd, klassiska gummistövlar, att pyssla, Yankee candles "clean cotton", trämöbler, lapptäcken, äppelkaka, porslin, fågelkvitter, öppna spisar, olika vita nyanser, att måla om möbler, förvaring, att behålla bara det viktiga framme, tidningen Lantliv, att julpyssla, att påta i trädgården, Ralph Lauren-tapeter mm.
    ♥ ♥ ♥
    Tråden "vita hem" är skapad för att vi som älskar vitt, vitt och vitt ska ha ett ställe att prata om allt det vita. Självklart gillar vi också att ha detaljer i naturliga färger som beige, brunt och olika nyanser av dessa. Men basen är alltid vit och vi älskar att inreda med linne, ull, trä och bli blandar gärna nytt och gammalt för en personlig look. Vi fegar lite med färgerna men kan någon gång vara modiga att slänga i en ljusblå kudde hihi... Du är kanske är mindre förtjust i skrikiga färger och vill ha ett rogivande hem!
    I denna tråd ska inga måsten finnas. Du är välkommen in när du vill, du ska kunna missa 20 sidor och ändå vara en i gänget, kunna slänga in en kommentar när du känner för det (och inte för att du måste) och själv göra ett inlägg när du så önskar. I tråden finns har vi alla ett gott hjärta, vill varandra väl, ingen är utstött. Får du inget/få inlägg så beror det inte på att du inte är omtyckt, helt enkel så hinns alla inlägg inte att svaras på.
  • Svar på tråden Vita hem del 5
  • knyttis

    Skogsstjärnan - superfina Bu och Bä!
    Lynn84-funderat var du varit! Lycka till med budgivningen! De brukar löna sig att vara noggrann!


    VSM-Vitt!!! Naturligtvis... vad fin soffan är. Gillar också det rakare stuket!

  • knyttis
    Fotograf Karlander skrev 2007-08-26 20:50:19 följande:
    Tittar in och säger Hejsan Hej.....*L*Vi ska snart flytta till ett Litet Rött hus med Vita knutar som blivit renoverat Just nu så är alla väggar vita och i stora rummet som ska bli mys rum med kamin i ena delen o i andra delen sovrum är golvet vit målat...*tok längtar* tills vi ska flytta in...sovrummet kommer vara helt vitt *nice*...Köket blir i vitt....mysrummet blir vitt med blått...tv rummet rött med vitt... Pojkarnas rum blir oxå mycket vitt....*kram på er *
    Låter underbart! AVIIIS!
  • knyttis
    Smultron och glass skrev 2007-08-26 22:44:06 följande:
    Knyttis, Ikea har haft en barnvariant av fårskinn, men jag vet inte om den finns kvar. Den var mindre än "Ludde" och lite krullig.
    Tack! Ska genast kolla upp!
  • knyttis
    Rosesarered skrev 2007-08-26 22:06:24 följande:
    Japp jag avvaktar lite tror jag.
    Rosesarered- Välkommen! Lavoaren var så fin och har helt klart potential!
  • knyttis

    Hittade inget barnstorleksfårskinn på Ikea- har ngn annan tips på var jag kan hitta innom bra prisklass?

  • knyttis
    http://www.blocket.se/vi/13037150.htm?ca=11_s

    Vad tror ni om detta skrivbord? Har det potential? Jag funderar på de böjda benen på bordet om de är för böjliga för min smak... Kan inte bestämma mig. De har ju legat ute en stund så jag kan säkert pruta. De finns nära där vi bor.
  • juliah

    Godmorgon!

    Mariav, vad roligt att du kände dig inspireradGlad
    Jag blir så otroligt kritisk när vi får gäster, då ser jag allt jag vill ändra på och allt det som inte är färdigt.

    knyttis, aningen för svängda ben för min smak men det beror lite på hur det resterande rummet ser ut, avskalat och enkelt, då kan det bordet verkligen komma till sin rätt!

    Ni som springer på stan, hur ser höstutbudet ut vad gäller textilier? Någon som har koll?

  • Rosesarered
    knyttis skrev 2007-08-26 23:45:06 följande:
    www.blocket.se/vi/13037150.htm tror ni om detta skrivbord? Har det potential? Jag funderar på de böjda benen på bordet om de är för böjliga för min smak... Kan inte bestämma mig. De har ju legat ute en stund så jag kan säkert pruta. De finns nära där vi bor.
    Jag tyckte bordet var jätte fint.
  • Rosesarered

    Åter till färgfrågan. Ska måla vitt och fick tips om att Rustas vattenbaserade halvblanka antikvita färg skulle vara den ultimata möbelmålarfärgen.
    Fick även tipset; snickeri färg, ju blankare desto tåligare. Jag tycker att Jotun och Beckers är bra. Är matt färg helt uteslutande på möbler eller?

    Då är frågan, ska jag fråga efter en vit högblank (eller vad det heter) möbelfärg? Samt antikvit?
    Ska man ha något speciellt sandpapper?

    Tänkte även försöka måla om en guldspegel jag har hemma. Är det någon som också gjort det? Tror ni det räcker att sandpappra lite på ytan och sen täcka med vit färg?

  • lasseliten

    God morgon!

    Oj, vilken helg....heeelt slut! Men nu är golvet nästan klart, ska "bara" styrkas en gång till. Idag ska jag röjja hemma. Det behövs verkligen.

    Vad ska ni andra hitta på?

Svar på tråden Vita hem del 5