• NyfikenRosa

    Vita hem del 5

    Välkommen till tråd nummer 5, gamla som nya medlemmar!
    Vi fortsätter här att diskutera vitt, romantiskt, klassiskt, skärgårdstil, manhattan/upper east och så vidare.. Alla stilar är välkomna!

    ♥Vi älskar saker som ♥
    Linne, hjärtan, vitt, naturligt, betonghjärtan, hissgardiner, Lexington, Gantkuddar, loppisfynd, klassiska gummistövlar, att pyssla, Yankee candles "clean cotton", trämöbler, lapptäcken, äppelkaka, porslin, fågelkvitter, öppna spisar, olika vita nyanser, att måla om möbler, förvaring, att behålla bara det viktiga framme, tidningen Lantliv, att julpyssla, att påta i trädgården, Ralph Lauren-tapeter mm.
    ♥ ♥ ♥
    Tråden "vita hem" är skapad för att vi som älskar vitt, vitt och vitt ska ha ett ställe att prata om allt det vita. Självklart gillar vi också att ha detaljer i naturliga färger som beige, brunt och olika nyanser av dessa. Men basen är alltid vit och vi älskar att inreda med linne, ull, trä och bli blandar gärna nytt och gammalt för en personlig look. Vi fegar lite med färgerna men kan någon gång vara modiga att slänga i en ljusblå kudde hihi... Du är kanske är mindre förtjust i skrikiga färger och vill ha ett rogivande hem!
    I denna tråd ska inga måsten finnas. Du är välkommen in när du vill, du ska kunna missa 20 sidor och ändå vara en i gänget, kunna slänga in en kommentar när du känner för det (och inte för att du måste) och själv göra ett inlägg när du så önskar. I tråden finns har vi alla ett gott hjärta, vill varandra väl, ingen är utstött. Får du inget/få inlägg så beror det inte på att du inte är omtyckt, helt enkel så hinns alla inlägg inte att svaras på.
  • Svar på tråden Vita hem del 5
  • Det ljuva livet

    Godmorgon!

    Ingen som känner att de vill vara med och Swappa? www.familjeliv.se/Forum-11-240/m23275184.html 

    Bea: Härligt att höra av dig ! Det måste vara en stor förändring att börja jobba. Friends ska jag komma ihåg att det är bra. Det blir så dyrt att köpa tre par ändå.

    Juliah: Jag döööööör på din tvättstuga. Underbar och den är inte ens färdig !

    Lasseliten: Ja, tjuvkik tack!


  • LCroft

    Juliah: Så fint det blir!

    gemelli: Jag håller tummen för er! Visst var det bara ena tummen man skulle hålla?

    Bea: Ni verkar ha fullt upp

    Välkomna alla nya

  • Salmiak6
    Rosesarered skrev 2007-08-27 06:48:20 följande:
    Åter till färgfrågan. Ska måla vitt och fick tips om att Rustas vattenbaserade halvblanka antikvita färg skulle vara den ultimata möbelmålarfärgen.Fick även tipset; snickeri färg, ju blankare desto tåligare. Jag tycker att Jotun och Beckers är bra. Är matt färg helt uteslutande på möbler eller?Då är frågan, ska jag fråga efter en vit högblank (eller vad det heter) möbelfärg? Samt antikvit? Ska man ha något speciellt sandpapper?Tänkte även försöka måla om en guldspegel jag har hemma. Är det någon som också gjort det? Tror ni det räcker att sandpappra lite på ytan och sen täcka med vit färg?
    Jag tycker INTE om rustas antikvita färg. Tycker den är alldeles för nikotin-gul. Känns inte fräsch. Tycker mycket bättre om 0502-y. (ursäkt till er som gillar den)
  • Enji

    juliah -> den tvättstugan hade jag gärna haft här. Den kommer bli underbar! Vi har en kombinerad tvättstuga, grovingång från garaget. Liten liten är den.. kan inte göra så mycket med den tror jag. Fast det får bli ett senare projekt. Det är väl den vi har kvar på listan sen
    Visst längtar man massor..

    Nä, nu ska jag iväg med sonen på inskolning på dagis. Första dagen jag "bara" ska lämna honom. Får vi se hur det ska gå Hemlis

  • Rosesarered

    Oh fyndade nyss 2 st sängbord. Visdalen från Ikea. 200:- för 2 stycken. Ovansidan har en mörkare tränyans men den tänkte jag måla vit. BILLIGT!
    Någon som har Visdalens sängbord? Glömde fråga om måtten.

  • nublu

    Bea: Härligt att se dig. Och det är klart att man ska unna sig något efter väl förrättat värv. Toppbetyg kräver belöningar!

    Själv ska jag gå en shoppingrunda i Tranås idag. Tågen går ju så glest så jag hinner nog med alla intressanta butiker idag och mitt möte på skolan.

  • Beatrize74

    Juliah - ja, det är Coops märke. Jag är supernöjd och hoppas att det här årets skor är minst lika bra. Varför ändra ett vinnande koncept liksom.

    Din tvättstuga blir verkligen kanonfin. Tycker om ert fönsterval också. Det känns så naturligt, som om det är ett äldre hus som bara renoverats inuti.

  • mimmamum

    Godmorgon alla flitiga vitahemmare!

    Kul att se dig igen Bea, vad var det för väska, blev så nyfiken!

    Juliah, tvättstugan ser sagolik ut, kranen var helt underbar, var fick ni tag på den?

    Rose- vilket fynd, vit färg gör under!


  • Beatrize74

    VSM - japp, satsa du på Friends. Kommer inte håg vad jag betalade heller. De var inte så dyra som Viking, Kavat eller Ecco, men kostade nog inte heller under 300 kronor heller. Kanske någonstans mellan 300-400 kr om jag minns rätt.

    LCroft - ja, fullt upp har vi verkligen. Nu har jag precis moppat golvet och sitter här och håller mig lugn och inte "visar" mig för mycket eftersom jag satt på "Små Einsteins" på teve (barnens favorit) för att de ska sitta stilla en stund medan det våta, hala golvet torkar.
    Vad har du för projekt nu, gumman?

    Enji - lycka till med förskolan. Det går säkert toppen! Tumme hålles

    Rosesarered - vart fyndade du? På Blocket? De kan ju bli superfina.

    Nublu - jamen ellerhur? Visst måste man unna sig? Det är bra att ha studierna som ursäkt för allt fint man vill köpa. "Jag bara måste köpa den här fina blomsterkronan, det är jag ju vääärd, jag som sliter så hårt" "Och förresten...lite mer är jag nog värd också, det här blomtrådshjärtat...och de här fina prismorna...och ett puder och ett vackert nagellack...och..." ;-Du verkar också ha många bollar i luften. Webbutik, jobb, studier? Vem har du tänkt stjäla tiden av?

Svar på tråden Vita hem del 5