• NyfikenRosa

    Vita hem del 5

    Välkommen till tråd nummer 5, gamla som nya medlemmar!
    Vi fortsätter här att diskutera vitt, romantiskt, klassiskt, skärgårdstil, manhattan/upper east och så vidare.. Alla stilar är välkomna!

    ♥Vi älskar saker som ♥
    Linne, hjärtan, vitt, naturligt, betonghjärtan, hissgardiner, Lexington, Gantkuddar, loppisfynd, klassiska gummistövlar, att pyssla, Yankee candles "clean cotton", trämöbler, lapptäcken, äppelkaka, porslin, fågelkvitter, öppna spisar, olika vita nyanser, att måla om möbler, förvaring, att behålla bara det viktiga framme, tidningen Lantliv, att julpyssla, att påta i trädgården, Ralph Lauren-tapeter mm.
    ♥ ♥ ♥
    Tråden "vita hem" är skapad för att vi som älskar vitt, vitt och vitt ska ha ett ställe att prata om allt det vita. Självklart gillar vi också att ha detaljer i naturliga färger som beige, brunt och olika nyanser av dessa. Men basen är alltid vit och vi älskar att inreda med linne, ull, trä och bli blandar gärna nytt och gammalt för en personlig look. Vi fegar lite med färgerna men kan någon gång vara modiga att slänga i en ljusblå kudde hihi... Du är kanske är mindre förtjust i skrikiga färger och vill ha ett rogivande hem!
    I denna tråd ska inga måsten finnas. Du är välkommen in när du vill, du ska kunna missa 20 sidor och ändå vara en i gänget, kunna slänga in en kommentar när du känner för det (och inte för att du måste) och själv göra ett inlägg när du så önskar. I tråden finns har vi alla ett gott hjärta, vill varandra väl, ingen är utstött. Får du inget/få inlägg så beror det inte på att du inte är omtyckt, helt enkel så hinns alla inlägg inte att svaras på.
  • Svar på tråden Vita hem del 5
  • nublu

    Bea: Inte av dig iaf, du verkar inte ha någon över! Ärligt talat så kommer jag få jobba häcken av mig men eftersom det är roligt jobb så kommer det nog gå vägen. Och oss emellan, några av kurserna på nya utbildningen har jag läst på KY-nivå för inte så längesedan = åka lite gräddfil.
    Förresten, jag fick ju toppbetyg på alla kurser utom en förra utbildningen, visst måste det betyda att jag är värd lite extra shopping idag?

  • LCroft

    Bea: Ett hopplöst vardagsrum som inte vill precis som jag. får nog vara tråkig och möblera det precis som innan med nya soffor bara. Jättesvårt möblerat! Det var där jag hade velat ha din hjärna och dina ideér  Nu måste jag bara till Ikea och hämta nya sofforna med Badrumsrenovering i full gång. Lever lite sommarstuge liv hemma med enbart kallt vatten i kranen, vilken tur man har utebastun! Men allt går om man bara vill

  • Birks och Kalles mamma
    Beatrize74 skrev 2007-08-27 09:12:13 följande:
    Visst måste man unna sig? Det är bra att ha studierna som ursäkt för allt fint man vill köpa. "Jag bara måste köpa den här fina blomsterkronan, det är jag ju vääärd, jag som sliter så hårt" "Och förresten...lite mer är jag nog värd också, det här blomtrådshjärtat...och de här fina prismorna...och ett puder och ett vackert nagellack...och
    Jag är fortfarande värd ca 50 kr om dagen fast det var snart 5 år sedan jag slutade röka. Jag uppmuntrar gubben att sluta så kan vi lägga ytterligare 1500 kr i månaden på en sörre båt. Får se om han nappar. Det blir ju värre och värre att röka ute nu när det blir kallare.

    Inte kan man röka om man kan ha en sådan här istället? www.blocket.se/vi/7454196.htm
  • Smultron och glass

    God förmiddag!

    Jag försov mig idag, sååå pinsamt! Jag vaknade inte förrän en halvtimme efter att jag skulle varit på jobbet. Tur att jag har en chef som bara skrattade när jag kom

    Rosesarered: Jag gillar inte riktigt Rustas färg. Jag tycker iofs inte att färgen är nikotingul (den jag köpte drar mer mot grått, men de kanske har ändrat färg sedan jag köpte den). Däremot är den lite väl rinnig och det krävs många lager. Jag tycker Flügger har bra färg, men det finns andra märken som också är jättebra. Halvmatt är fint.

    Lasseliten: Vad skönt att det nästan är klart!

    Gemelli: Hoppas det går vägen med tomten!

    Juliah: Underbar tvättstuga! Det kanske är en sån det krävs för att jag ska tycka att det är uthärdligt att tvätta

    Beatrize74 och Nublu: Klart man är värd att unna sig saker när man pluggar! Jag tror tom att det står inskrivet i lagboken eller något

    Birks och kalles mamma: Klart man väljer båten!

    Till nästa sommar ska jag köpa en liten eka (så vi kan åka ut på "vår" lilla sjö). Helst vill jag ha en helt i trä, men de verkar vara så dyra så jag kanske får börja med en billigare variant och sen byta upp mig.

  • Birks och Kalles mamma

    Smultron och glass skrev 2007-08-27 10:58:14 följande:


    Till nästa sommar ska jag köpa en liten eka (så vi kan åka ut på "vår" lilla sjö). Helst vill jag ha en helt i trä, men de verkar vara så dyra så jag kanske får börja med en billigare variant och sen byta upp mig.
    Det finns alldeles för mycket roligt här i livet förutom att skrapa och lacka båtar. Det är massor med jobb med en träbåt. Jag tror vi kommer at ha fullt jobb med vår optimistjolle. Ta du dig en funderare på om du vill ro eller måla båten som sedan skall ligga full med vatten halva sommaren för att dra ihop sig.
  • Adamama

    Jag är så ambivalent.

    Behöver köpa nytt spjälskydd till kommande bebis. Körde IKEA:s vita förra gången och blev tokig tillslut på att det var så slappt och lågt.

    Helst vill jag ha Himlas Drottningholm, men trots att jag bor i GBG verkar det vara omöjligt att få tag på. Har ringt runt till samtliga Himla återförsäljare, ingen har det. Någon har erbjudit sig att ta hem, men sedan inte ringt åter. Kan inte hitta det på någon nätbutik heller.

    Och även om jag skulle hitta det tror jag att maken skulle ha svårt att gå med på att lägga 800 på det, när första ungen knappt vistades alls i sin säng.

    Helst hade jag haft ett vitt eller som gick lite åt det gröna hållet. Sängen är vit och tänkte köra med omsydda gamla vita spetslakan. Vårt rum, där sängen ska stå i första hand har gröna tapeter. Se galleri.

    Hittade detta på nätet, det är ju lite diskret randigt i vitt och grönt, men beige insida. Och billigare än vad de kostar i babybutiken. Vad tror ni? Är det för mycket? http://www.myfirstroom.se/storbildL.asp?pnr=748&farg=47 
    Gillar inte riktigt piraterna, men de måste man ju kunna sprätta bort utan bekymmer. Så tänk bort piraterna sä länge och se "basen" istället.

    Vad göra?

    Alt. 1 Köpa Firytale piratskydd (och ev. sprätta bort pirater)?
    Alt 2. Köpa ett vanligt helvitt på babyhörnan?
    Alt 3. Lägga fler timmar på att söka ett Himla och ljuga för mannen om vad det kostade?

    (Usch, det är verkligen svårare att fatta beslut när man är gravid. För ett år sedan hade detta inte varit nån match för mig. Fattar inte vad det beror på. Någon amatörpsykolog som har teori om beslutsångest i kombination med graviditet?)


    ♥ mamma till Adam okt -04 och bebis i magen BF 14/9 ♥
  • Smultron och glass

    Birks och Kalles mamma skrev 2007-08-27 11:13:37 följande:


    Smultron och glass skrev 2007-08-27 10:58:14 följande:
    Det finns alldeles för mycket roligt här i livet förutom att skrapa och lacka båtar. Det är massor med jobb med en träbåt. Jag tror vi kommer at ha fullt jobb med vår optimistjolle. Ta du dig en funderare på om du vill ro eller måla båten som sedan skall ligga full med vatten halva sommaren för att dra ihop sig.
    Hmmm... när du säger sådär så börjar jag ju tvivla. Men det ser ju så mysigt ut i Saltkråkan
    Melker: Jag ser att du målar båten
    Nisse Grankvist: Nja, egentligen så tjärar jag ekan

    Jag har förresten träffat Stephen Lindholm, som spelade Pelle. Vi pratade furumöbler (han gillade furu, jag gjorde det inte)
  • Lillsyrran

    Måndag igen, ny vecka, vet inte riktigt var tiden tar vägen.

    Juliah: Vilken underbar tvättstuga ni gör. Du kommer ju inte att vilja göra nått annat än tvätta när den väl är klar. Hur ska övriga huset bli, var det gäststuga eller hur var det? Hur har ni tänkt at det ska bli???

  • LCroft
    Birks och Kalles mamma skrev 2007-08-27 09:24:27 följande:
    Jag är fortfarande värd ca 50 kr om dagen fast det var snart 5 år sedan jag slutade röka. Jag uppmuntrar gubben att sluta så kan vi lägga ytterligare 1500 kr i månaden på en sörre båt. Får se om han nappar. Det blir ju värre och värre att röka ute nu när det blir kallare. Inte kan man röka om man kan ha en sådan här istället? www.blocket.se/vi/7454196.htm
    Självklart ska ni ha en sån! Vi sålde eller rättare sagt mannen nyligen vår båt, lite samma typ som den du visade men utan sovplatser. Vi har kommit fram till att vi behöver en båt med ordentlig kajuta om man ska ut med vår familj. Men saknar båten det gör jag, känner mig lite handikappad utan den faktiskt
Svar på tråden Vita hem del 5