• mysan1981

    Kom på min granne...

    Våra grannar är av rasen äldre och har bott här i hela sitt liv. vi e inflyttade för nästan exakt ett år sedan.

    vi började släppa ut våra innekatter för att vi flyttade ut på "landet" en katt e ju ändåså ett utedjur

    nu till probelmet. min granne går ut så fort han vaknar å ställer ut sin bil och har garaget öppet.
    han åker i den ca en gång i veckan.
    Min ena katt speciellt tycker om att sitta på bilar och gör så ibland, då kan de ju hända att det är hans.

    han har kommit och antytt detta ett par gånger nu det sista, och min kille och jag har sagt att du får gärna "skrämma" iväg henne tom slänga vatten efter henne så kanske hon inte finner deras tomt så lockande längre.

    Idag när ja och min kompis kom hem så ser vi min granne stå 10m bort från våran tomt. alltså kanske en 80m iväg från deras och slänger sten på min katt..
    (de dumma e att han slänger det tom emot husen så hon flyr i panik mot det han vill undvika.)

    givetvis stannar ja bilen å frågar va i helvete han håller på med, han kontrar me att hon är på deras bil
    ja sa de va fan eran bil står inte här. de här e lixom inte ens inärheten av våran gård.
    ja men ha den som inne katt då säger han..
    i ren frustaration utbrister ja gubbjävel. vilket e otroligt dumt egenligen.

    men ja har sagt de repar hon bilen lr vad som helst så e de våran skylldighet att betala.
    Men detta påhopp skedde så långt ifrån hans bil så de e löjligt.

    ska ja va tvungen å hålla henne instängd. hon älskar att va ute. ??
    ja e rädd för att han kommer ha ihjäl henne... ``??´´

  • Svar på tråden Kom på min granne...
  • glitterkorn

    Man får INTE kasta sten på akketr hur som helst, vilken gubbe !!

  • logg81

    Kasta sten på gubben nästa gång han e för nära er bil.... Nävars... Men jag skulle fundera på att anmäla gubben. Oavsett hur hans billack såg ut o hur nära katten var hans bil så är det djurplågeri att stena katten. En katt lider inte av att få sig en dusch kallvatten mer än att dennes självförtroende får sig en törn.
    Gubben kanske ska överväga att dra ner porten till sitt garage oxå om han inte vill ha objudna gäster där inne...

    Jag skulle hålla katten inne ett par dagar för i stundens hetta vette fasiken vad en sån där gubbe skulle kunna hitta på... Katten lever ju, det gör inte bilen... Bilen e lättare att ersätta.

  • Mamma Jennie L

    Vi gjorde oss nyligen av med våra två älsklingar..
    Vi valde att ge dom ett nytt hem , våra granar tyckte inte om situationen med alla katter här, och jag förstår dom..

    Jag blir också vansinnig när granens katt kissar i vagnen(såg det skälv ) när dom bajsar i sandlådan eller hoppar ner på motorhuven och repar lacken ...

    Jag älskar katter och djur , men det är snällast för katten att få vara på landet eller inomhus , det slutar bara illa på något sätt annars.

  • D Petersson

    kan förstå att gubben är frustrerad hade jag oxå varit omjag haft katter på min bil! men man behöver ju inte slänga sten på den för det.. vår katt va uppe på bilarna men vi fick den till att sluta.. och skräm absolut inte en katt som är på en bil! tänk själv en katt med panik på en motorhuv.. inte kul på lacken..

  • Zaria
    LillaLulla skrev 2007-10-18 23:16:10 följande:
    TS - det är dina prioriteringar. Vill du hellre ha en innekatt än en död katt eller är det kanske mest viktigt att katten får vara ute?
    Fast argumentet från kattägare som inte ens gitter hålla koll på sina katter brukar vara att det är bättre att katten lever fri och lycklig ett kort tag än att lever som innekatt,undrar om min grannes katt tyckte det när vi hittade henne på morgonen med magen på utsidan så att säga och hade legat där hela natten.
  • Splach

    i detta läge så blir jag att fundera!
    även som kattägare har man ansvar för vad katten gör, man har ansvar för att katten kanske inte är på grannensbil, vist man ska inte kasta sten efter katter, det är elakt..

    MEN det som kanske är elakare är att det är ägarna till katten, TS i detta fall, som faktiskt låter det hända, eftersom hon låter sin katt vara ute, trots att hon vet att den går till grannens bil, och att grannen inte vill ha katten på sin bil..
    Så det är TS själv som skapar situationen, alla älskar inte katter, alla vill inte ha katter överallt..
    genom att låta katten gå ut, låter du även saker hända med katten!

  • Zaria
    Splach skrev 2007-10-19 00:48:11 följande:
    i detta läge så blir jag att fundera!även som kattägare har man ansvar för vad katten gör, man har ansvar för att katten kanske inte är på grannensbil, vist man ska inte kasta sten efter katter, det är elakt..MEN det som kanske är elakare är att det är ägarna till katten, TS i detta fall, som faktiskt låter det hända, eftersom hon låter sin katt vara ute, trots att hon vet att den går till grannens bil, och att grannen inte vill ha katten på sin bil..Så det är TS själv som skapar situationen, alla älskar inte katter, alla vill inte ha katter överallt.. genom att låta katten gå ut, låter du även saker hända med katten!
    Sant, är man rädd om sina djur håller man dem inne,eller kopplade eller dyl. Man kan inte förlita sig på att hela världen runt en älskar och respekterar ens djur,och ingen har väl knappast missat att katter dagligen både blir påkörda,misshandlade,kidnappade mm
    Man är knappast djurvän om man släpper ut katten vind för våg och låter grannen kasta sten på den, för att sedan klaga på att det är rätt åt grannen att han ev får repor i lacken eftersom hans bil som står på hans gård stör utsikten.
  • Gemini1
    Zaria skrev 2007-10-19 00:52:52 följande:
    Sant, är man rädd om sina djur håller man dem inne,eller kopplade eller dyl. Man kan inte förlita sig på att hela världen runt en älskar och respekterar ens djur,och ingen har väl knappast missat att katter dagligen både blir påkörda,misshandlade,kidnappade mmMan är knappast djurvän om man släpper ut katten vind för våg och låter grannen kasta sten på den, för att sedan klaga på att det är rätt åt grannen att han ev får repor i lacken eftersom hans bil som står på hans gård stör utsikten.
    Mycket kloka ord, instämmer till fullo.
  • Madida

    Självklart ska inte grannen behöva ha katten på din bil elelr tomt överhuvudtaget, men att kasta sten på den stackars katten?! ALDRIG! Jag skulle antagligen ha hoppat på gubben!

  • Fru Jonna

    TS: Vet du varför grannen tar ut sin bil varje morgon ur garaget?

    Någon annan som kan tänka sig varför, ja menar är det inte bättre för en bil att stå skyddad om han ändå inte ska köra den?

    Vi har grannens katt som ligger på våran bil inne i våran carport, mig gör det inget.
    Skulle aldrig kräva att grannen ska ha katten i koppel eller inlåst bara för att det "kan" bli repor i lacken, är mer djurvän än så.
    DÄR EMOT så HATAR jag när katterna skiter och pissar i våran sandlåda!!!!
    Men då fixade jag ett lock till sandlådan!!!


    Framgång ger vänner, motgång prövar dem.
Svar på tråden Kom på min granne...