• mysan1981

    Kom på min granne...

    Våra grannar är av rasen äldre och har bott här i hela sitt liv. vi e inflyttade för nästan exakt ett år sedan.

    vi började släppa ut våra innekatter för att vi flyttade ut på "landet" en katt e ju ändåså ett utedjur

    nu till probelmet. min granne går ut så fort han vaknar å ställer ut sin bil och har garaget öppet.
    han åker i den ca en gång i veckan.
    Min ena katt speciellt tycker om att sitta på bilar och gör så ibland, då kan de ju hända att det är hans.

    han har kommit och antytt detta ett par gånger nu det sista, och min kille och jag har sagt att du får gärna "skrämma" iväg henne tom slänga vatten efter henne så kanske hon inte finner deras tomt så lockande längre.

    Idag när ja och min kompis kom hem så ser vi min granne stå 10m bort från våran tomt. alltså kanske en 80m iväg från deras och slänger sten på min katt..
    (de dumma e att han slänger det tom emot husen så hon flyr i panik mot det han vill undvika.)

    givetvis stannar ja bilen å frågar va i helvete han håller på med, han kontrar me att hon är på deras bil
    ja sa de va fan eran bil står inte här. de här e lixom inte ens inärheten av våran gård.
    ja men ha den som inne katt då säger han..
    i ren frustaration utbrister ja gubbjävel. vilket e otroligt dumt egenligen.

    men ja har sagt de repar hon bilen lr vad som helst så e de våran skylldighet att betala.
    Men detta påhopp skedde så långt ifrån hans bil så de e löjligt.

    ska ja va tvungen å hålla henne instängd. hon älskar att va ute. ??
    ja e rädd för att han kommer ha ihjäl henne... ``??´´

  • Svar på tråden Kom på min granne...
  • Henrik31

    Jobbigt att behöva lackera om bilen ett par gånger i månaden.
    O dyrt för kattägaren.

    Klarar sig en katt utan klor? För i så fall kan du ju rycka borde dem så kan den ej klösa på bilen.

  • Motojja

    Mysan 1981: "Vem i helvete är du" som galenskaparna sjöng i en uppsättningen dom gjorde en gång.
    Med de språk du använder mot dom som inte tycker som du,undrar jag om du släpper ut den stackars katten och låter han eller hon va någon buffert. Du gillar inte dina grannar? Kanske önskar du att du hade en sådan "VOLVO" eller vill katten inte sitta på eran bil,den kanske inte får?De är synd när våra älskade husdjur får bära "hundhuvet"för vad som är våra egna problem, nu va jag riktigt vitsig.
    MODERATOR: två stycken i denna tråd, vem har rätt att stänga en tråd som tidigt i just denna pekade "rent åt helvete"?
    Nu har jag använt helvete två gånger.
    Husdjur: Hund,katt,kanin,..................styr vi över och har ansvar för.
    Vilda djur gör förhoppningsvis som dom vill även om de retar en del.
    Även små möss i vilt tillstånd retar väl dom flesta men visst är dom väl "gulliga" och dom flesta lurar de fällor vi sätter ut.
    Hundar skall gå i koppel , i vissa bostadsområden fångas katter i burar och avlivas vem är dessa stackares hussar o mattar, kanske någon som inte bryr sig?
    Nej Mysan 1981:Ta ditt ansvar och lägg din energi på viktigare saker.
    Du kanske skulle bli politiker,om du inte redan är de?
    Annars kan du ju ringa Robert A på TV3,han kommer som ett skott.

  • Sommarkatten
    Henrik31 skrev 2007-10-18 16:57:51 följande:
    Jodå, det går hur bra som helst. Dock är de svåra att träffa de små liven.
    Precis! Effektivare att lägga ut råttgift

    Förlåt ts Flört Vilken skit till granne du har
  • DaCiss

    Tyvärr så är det faktiskt och kan härledas tillbaka till ditt ansvar. Det är ditt husdjur, om det inte är säkert för henne att vara ute låt henne inte vara det då. med frihet följer ansvar.

    Grannen kan ju helt enkelt bara vilja skrämma upp katten så den är för rädd för honom för att komma nära hans gård. Han vill helt enkelt inte ha din katt där. Han har bott i hela sitt liv på platsen och nu börjar en katt terra hans mark. Det är klart att det är irriterande.

    Jag tror inte att en anmälan leder någonvart. Bulan kan katten fått från vilken plats som helst eftersom det just nu är en utekatt. De kan alltid skada sig och det är på ditt ansvar som djurägare. Det är helt samma princip om man låter sina små barn leka ute utan uppsikt och de blir under en bil. Som förälder är det ditt ansvar att se över säkerheten över dina barn. Visst, du kan skylla på bilföraren, men i grund och botten bör du veta och känna att det var upp till dig att se över dina barn.


    mysan1981 skrev 2007-10-18 16:54:39 följande:
    vi bor på landet.. alltså vi bor så mkt på landet som man bara kan göra.. vi flyttade just hit för att vi har djur, Som vi vill ska kunna gå ute.. Hela sten incidenten utspelade sig så långt ifrån hans bil man i princip kan komma, lr ja man kan väl se den om man vill iofs.. hade han vart vansinnig och slängt saker efter mina djur på sin egena tomt hade ja verkligen inte blivigt så här arg. till saken hör att han får SJÄLVKLART göra vad han vill på sin tomt. dock har ja försökt förklara hur han Kan göra så att inte katten e så intresserad av att gå dit. sen läste jag någonstans att efter som inte jag va hemma när de hände så kanske han hade jagat dit katten och sen gett sig på den. njaa han kom med sin skottkärra så ja tror inte man tar med sig den när man ska jaga iväge en katt. min zelda va på väg hem och han hade vart å slängt skit sen e han väl bara så förbannad att han tyckte han hade rätt till å göra så.. därför stannade ja. förövrigt så har hon kommit hem med världens bula på ryggen för några timmar sedan så ja funderar ärligt på en anmälan. han har inte kunnat visa några skador på sin bil än men min katt e det nu... hon har legat å sovit sen dess så de gör nog fan ont.Ni får alla kalla mig hur omogen och otrevlig som helst. men jag blir fan lessen. det är mitt hjärtegryn han plågat. När ja läser många av era dumma komentarer så e de klart man blir förvånad. hans bil går att reparera om de händer nått, den känner inte om den blir repad. Det gör djur..
  • Motojja

    Sommarkatten. Jo likaväl som de går att anmäla alla som lämnar just sommarkatten , hoppas inte du blivit lämnad på detta grymma vis.
    När man väl anmält,vem bryr sig? endast dom katthem som tar hand om dom stackarna som blir inlämnade, men vad blir det av resten?

  • listo

    Men det hela är ju väldigt enkelt... som husdjursägare har man strikt ägaransvar, vilket betyder att man är skyldig att hålla katten (i detta fall) under sådan uppsikt att den inte vållar olägenhet för andra. Grannen är alltså i sin fulla rätt att bli galet förbannad på att din katt ligger på hans bil o.s.v

    Sedan är det naturligtvis inte okej att kasta sten på NÅGON, men det är rätt lätt att förstå att man som granne kan bli jävligt less på en katt som man upplever att man inte får vara ifred för.

    Din katt - ditt ansvar.


    Jag är extremt tålmodig, förutsatt att jag i slutändan får min egen vilja igenom
  • jannej
    Henrik31 skrev 2007-10-18 17:06:54 följande:
    Jobbigt att behöva lackera om bilen ett par gånger i månaden.O dyrt för kattägaren. Klarar sig en katt utan klor? För i så fall kan du ju rycka borde dem så kan den ej klösa på bilen.
    Ska man vara mer human kan man sätta på katten ett par skor/sockar istället men visst tar man bort klorna så är det en permanent lösning på problemet. Fast då återstår problemet att katten pissar/skiter varhellst den behagar istället. Enklast är nog att ha den inomhus eller i koppel/löplina/kattgård.
  • Motojja

    En ny "MODERATOR" listo: Nu var de katt i detta fallet,låt säga att de var en så kallad kamphund,då vore jag "djävligt" glad om jag hann kasta en sten. Yttligheter men båda måste respekteras.
    Inga djur som vi människor styr över skall få störa våran omgivning,kan man inte styra sina husdjur vilka det än är så skall man inte ha husdjur. Så tycker jag och de står jag för!

  • piixelslyna
    Motojja skrev 2007-10-18 17:55:14 följande:
    En ny "MODERATOR" listo: Nu var de katt i detta fallet,låt säga att de var en så kallad kamphund,då vore jag "djävligt" glad om jag hann kasta en sten. Yttligheter men båda måste respekteras.Inga djur som vi människor styr över skall få störa våran omgivning,kan man inte styra sina husdjur vilka det än är så skall man inte ha husdjur. Så tycker jag och de står jag för!
    Eh, va? Det är alltså okej att kasta sten på en hund, men inte på en katt? Jag hoppas att du varken äger eller någonsin kommer att äga ett djur om du tänker på det sättet.
Svar på tråden Kom på min granne...