Inlägg från: Smurfan 81 |Visa alla inlägg
  • Smurfan 81

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    Twixie
    Ja, jag får väl glädjas åt att han somnar så snällt på kvällen. Då har man ju en helt annan rutin så han vet ju när det börjar bli läggdags. På dagen finns liksom inget som förvarnar honom. Japp, det blir nog bra när det börjar på dagis!

  • Smurfan 81

    Svirroo
    Jo, jag fick ju erfara argt barn i leksaksaffären häromdagen... inte kul! Har nog inga bra tips, men tar gärna emot!

    Idag bytte vi lakan i sängen. Jag drog av påslakanet och gav det till Kevin "Kan du lägga den här i tvättmaskinen". Jo då, han knatade iväg och tryckte in hela påslakanet i tvättmaskinen och kom sen för att hämta nästa! Sen när alla sängkläder var inne började han packa in pappas byxor som låg på golvet och "skräpade", sen att pappa hade tänkt ha dem när han kom ut ur duschen... Skulle bara önska att det kom lite fler riktiga ord och inte bara gnäll. Hans sätt att få uppmärksamhet numera är "Mamma, mamma, mamma, mamma" tills jag svarar... sen kommer en rad babbel som jag inte förstår eller bara "ööh, ööh". Men det kommer väl. När de väl börjat prata kommer de väl aldrig sluta och då önskar man väl att de aldrig hade lärt sig!

  • Smurfan 81

    Här är en till som ska börja på dagis! Imorgon har vi möte på onsdag börjar inskolningen. Vi försöka gå upp lite tidigare idag, men det blev mest att vi slappade i soffan fram till samma tid som vi brukar gå upp! Men imorgon måste vi ju upp så jag tror det blir lättare då. Svårt när både ajg och Christoffer varit hemma så länge, man vänjer sig ganska snabbt vid att ligga kvar länge i sängen!

  • Smurfan 81

    nanis
    Härligt!

    Angel
    Toppenbra att du slutat röka! Kilona kommer nog ramla av snart!

    Idag var vi på dagis med Kevin. Allt gick toppenbra! Det första han gjorde var att gå iväg med en fröken och hämta leksaker medan vi satt med inskolningsfröken och pratade. Sen hittade han rutschkanan och vi höll på att inte få gå hem!
    Imorgon börjar det "på riktigt", men jag är inte särksilt orolig.

    Igår var vi på omföderskeinfo på BB Stockholm, börjar känna att det närmar sig nu! Skönt!

  • Smurfan 81

    Twixie
    Japp! Mycket repetition iofs, men ganska skönt ändå.
    Fick lära mig att de räknar lite grovt att man öppnar sig 1 cm i timmen när man är förstföderska, och 1,5 cm i om du är omföderska. Som förstföderska beräknas det ta 3-5 timmar från att man är fullt öppen till dess barnet kommer, samma tid för en omföderska beräknas till ca 1 timme. Sen ska man åka in när värkarna kommer 2 på 10 minuter istället för 3-4 på 10 minuter som gäller för förstföderskor. Så det var en hel del nyttig information!

  • Smurfan 81

    Twixie
    Kevin gick på 12 timmar så jag är mest rädd att åka in för sent!
    Om början och slutet går snabbare (som hon sa att de beräknar) så kanske det skulle ta 6-8 timmar den här gången. Men sånt kan man ju aldrig veta! Statisktiskt sett föder man andra barnet 2 dagar tidigare än första barnet också och Kevin kom 2 dagar tidigt så jag börjar sikta in mig på 1 februari istället för 7! Hehe

    sabina
    Ja, jag är riktigt nöjd med BB Stockholm! Nu har jag ju iofs inget att jämföra med... men det känns ändå skönt att föda på samma ställe igen tycker jag. Speciellt eftersom eftervårdstiden är så mycket kortare den här gången.

    nanis
    Det kan absolut vara tänder!

  • Smurfan 81

    Nu har vi varit på bio! Passade på nu, för sen lär det väl inte bli på ett tag. Vi såg "Arn" och den kan jag verkligen rekommendera. Nu måste jag ta mig i säng eftersom jag och Kevin ska vara på dagis klockan 9 imorgon!

  • Smurfan 81

    Twixie
    Jag längtar faktiskt till förlossningen. Inte bara för att det börjar bli väldigt jobbigt att vara gravid utan också för att jag faktiskt tyckte om förra förlossningen! Jag är inte särskilt nervös, vet inte om det är positivt eller negativt...

  • Smurfan 81

    Minns ni den där trafikolyckan vi var med i för nu över ett år sen? Det skulle ju varit rättegång i september, men de hade glömt kalla en åklagare till fallet så det blev inställt. Idag var rättegången. Hur SJUKT är vårt rättssystem egentligen??? Vi skulle själva föra skadeståndsanspåkstalan, för det ville inte vår åklagare göra åt oss. Så vi hade fixat ett ombud och räknat ut våra skadeståndskrav. Då anser rätten att vi  inte får ta upp det under brottsmålet utan att vi måste stämma henne personligen och göra ett civilmål av det för att eventuellt få några pengar. Dessutom tyckte de att försäkringsbolagen borde betala ut skadestånden eftersom det var ett trafikmål och då ska det gå under trafikförsäkringen, men när vi ringt till försäkringsbolaget är det ingen som vet något och man blir bara runtkopplad! Så egentligen var det helt meningslöst för oss att gå på rättegången idag.

    Det var det första, det andra gör mig nästan mer arg!
    För er som inte minns så var det så att vi krockade pga att en tjej körde över på fel sida vägen på Klarastrandleden mitt i natten. Vi frontalkrockade i princip, om det inte hade varit för att jag väjde något. (hon gjorde inga försök till att väja vilket faktiskt syns på bilderna, men i rätten sa hon minsann att hon försökt väja. Ren lögn!) Det gjorde att hon körde in i vår högra framlykta istället för att vi frontade. I alla fall... på platsen, i polisförhöret och på sakderapporten till försäkringsbolaget har hon erkänt att hon gjorde fel, hon körde över på fel sida vägen. Nu hade hon skaffat ett ombud så nu lät det annorlunda minnsann! Under mitt förhör frågar hennes ombud mig varför jag väjde! Han menade på att om jag inte hade väjt så hade hon hunnit reagera och väja och på så sätt hunnit över på sin sida vägen utan någon kollision. Sen menar han att JAG gjorde fel som väjde för att jag väjde åt vänster och inte åt höger... som han sa "som man får lära sig på trafikskolan" så ska man hellre väja åt höger och köra ner i diket för att undvika kollision. Problemet på Klarastrandsleden är ju att det är en 2 meter höd betongvägg till häger och ingen väggren. Vilken människa vid sina sinnens fulla bruk väljer att köra rakt in i en betongvägg??? Inte nog med det utan under hennes förhör sen när hon får frågon om hon är vållande eller inte svarar hon att "Visst, om jag hade stannat hemma den natten hade krocken inte skett"... men att det var MITT fel att vi krockade eftersom jag väjde! HALLÅÅÅÅÅ, DU KÖRDE PÅ FEL SIDA VÄGEN!!! Ombudet försökte även få det att låta så i sin slutplädering att det bara var JAG som hade gjort fel och att hon "bara hade gjort ett misstag" som kört över heldragen linje och hamnat i fel körbana. Och misstag få ju alla göra!

    23 januari får vi veta om hon döms eller inte. Inte för att det egentligen inte spelar oss någon roll eftersom hennes enda straff kan bli böter och vi nu måste stämma henne för att få ut något skadeständ (eller få tillbaka pengar för exempelvis hyrbil). Gaaaahhhh!!!

    Var bara tvungen att skriva av mig lite... ursäkta om det blev lite långt...

  • Smurfan 81
    Skrutthumlan skrev 2008-01-09 21:12:21 följande:
    Var är ni försäkrade någonstans? Min man jobbar ju som bilskadereglerare, om du inte är försäkrad på samma bolag som han jobbar på kanske han kan titta lite på det.
    TryggHansa
Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006