Inlägg från: Smurfan 81 |Visa alla inlägg
  • Smurfan 81

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    Kevin pratar otroligt mycket, och nu börjar fler och fler ord komma också så det är kul! Innan har det mest varit pladder. De senaste orden är "Kaka" & "Kuddkrig" sen säger han mycket om han får härma oss t.ex. "Ida" (hans inskolningslärare på dagis), "Bada", "Dricka" osv men det är inga ord han säger självmant utan som sagt bara härmar. Ja, "Ajaj" säger han också så fort vi säger Ajaj, men det betyder ju inte att han slutar med det han inte får göra...

    Sen är alla djur hästar, "iiihhh" säger han om allt. "Muuu" och "Bää" kan han få till ibland om vi säger det först, men initiellt är alla djur hästar!

    mollan
    Kevin säger booka-booka-booka-booka och det har han sagt jättelänge, vi fattar fortfarande inte vad det betyder! Ska bli skönt den dag vi kommer på vad det är!

  • Smurfan 81

    Fick en rabattkupong från Semper när jag svarade på lite frågor om deras Barnmatsbok. Kupongen kom på PDF så man fick skriva ut den själv! Hehe... Jag har mailat den till alla i kontaktlistan (tror jag) om det är nån som inte fått den men vill ha får ni gärna höra av er till mig. Det var 15:- vid köp av 3 ekologiska barnmatsburkar och den gäller till 31/3-08.

  • Smurfan 81

    Varför är det så hemskt att sova middag??? Igår var han jättetrött redan vid 11, men han skulle INTE sova. Vi hade en "lunchdejt" i centrum halv 1 och kom inte hem förren 2 och då la jag honom igen. Sååååå trött men skulle ändå gråta en halvtimme innan han somnade. Nu har vi varit nere i centrum och ögonen gick i kors på honom. Han orkade knappt hålla huvudet upprätt i vagnen, men när jag lägger honom i sängen nu så blir han jättelednse. Det är aldrig några problem på kvällarna, då tar han glatt sin napp och Tigger och somnar utan problem, men då dagarna vill han bara inte! Vad ska man göra? Han måste ju sova!

  • Smurfan 81

    Vad mycket läskigt det verkar hända nu precis innan jul! Hoppas alla mår bra!

    Vår inneboende var inne hos oss igår och fick sin julklapp, imorse skickar hon ett sms att hon ligger magsjuk... Känner mig som en hypokondriker just nu för jag tycker jag har mått lite illa hela dan och att det kör i magen men det verkar inte bli nåt. Vill verkligen inte ligga på julafton!

  • Smurfan 81

    nanis
    Usch vad jobbigt! Hur länge kan de ha så hög feber egentligen? Har du pratat med sjukvårdsupplysningen?

    Verkar inte som att vi blev magsjuka i alla fall, skönt! Det var 36 timmar sen vi träffade henne nu så det borde ha brutit ut nu tycker jag.

  • Smurfan 81

    Guuud så skönt att höra att fler är gnälliga! Ibland tycker jag man undrar om det bara är ens egen barn som är så grinigt och gnälligt, då är det skönt att höra att det finns fler! Om Kevin inte får som han vill så HÖRS det, långväga! Om man säger "Ajaj" till honom säger han "Ajaj" tillbaka och fortsätter. Fast nu har han faktiskt börja lämna över sakerna han tagit istället för att kasta dem i golvet och springa därifrån när han upptäcker att nån kommit på honom.

    Julen gick jättebra! Kevin var inte ett dugg rädd för tomten, snarare väldigt fascinerad. När tomten skulle gå blev han väldigt besviken över att han inte fick följa med!
    Julklapparna som var inslagna var inte så intressanta, men om vi började dra i pappret och visade att det fanns något under så var det lite roligare. Leksaker i lådor var det bästa, för då såg man ju att det fanns nåt därinne i lådan så då var det bara att öppna!

  • Smurfan 81

    Strumpor åker av ganska snabbt, det andra får han inte av sig! Tjöjan kan hamna på trekvart ibland, men mer avancerat än så är det inte. Om han däremot går i bara blöjan (när han har byxblöjor alltså) så brukar han trycka ner framkanten så att snoppen hamnar utanför liggandes på kanten av blöjan... hmmm, tror blöjan tappar lite av sitt syfte då!

  • Smurfan 81

    Kevin har faktiskt flera gånger kommit och "sagt till" efter att han kissat på golvet! Inte innan tyvärr... Så han verkar ju ändå vara lite medveten om att det är "fel". Imorse stod han och kissade i duschen och var väldigt fascinerad över att se förloppet!
    Men visst är det skönt att springa naken! Så fort mamma visar upp kläderna springer han åt motsatt håll och skrattar!

  • Smurfan 81

    Kevin pratar fortfarande inte så man förstår, men han berättar gärna låååånga meningar på sitt eget språk! De senaste riktiga orden är kocka (klocka), kacka (kaka), pepparkacka (pepparkaka, faktiskt! Klockren "pepparkacka" har han fått till ett par gånger!), tonte (tomte, kom imorse) & botta (borta). Just nu har han för övrigt hämtat en "kacka" ut granen och är väldigt stolt!

    Dagis om 1,5 vecka. Spännande!!! Undrar hur det blir med sömnen då... som det är du får han välling halv 8 och sen somnar han om (eller ligger och pratar med sig själv) till halv 10 ungefär. Vi är väldigt bortskämda... När dagis börjar måste vi ju gå upp senast 8, hur ska mamma och pappa orka det?

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006