Inlägg från: Smurfan 81 |Visa alla inlägg
  • Smurfan 81

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    milimina
    Vad spännande! (inte ärret då utan bebisverkstaden förstås... )

  • Smurfan 81

    Vi var också ute på inskolningen idag! Kevin tyckte det var jättekul, själv var jag inte lika imponerad av vädret... Fast jag hade både täckbyxor och tumvantar på mig så jag måste säga att jag var förberedd!
    Kevin har fortfarande lite svårt att komma på fötter själv efter att han rämlat när han har så mycket kläder på sig, men det gjorde inget. Han låg en stund på marken och utforskade det han såg och till slut kom nån och ställde honom upp.
    Sen åt han lunch idag för första gången, det gick också hur bra som helst! Imorgon blir första vilan, men med tanke på hur trött han varit de senaste dagarna så misstänker jag väl att det inte heller kommer bli några problem.

    Vad många som har renovering att se fram emot! Jag är INTE avundsjuk! Vi har fått vår beskärda del för ett bra tag framöver känns det som.

  • Smurfan 81

    Liten gravidrapport:
    Misstänker att en del av slemproppen gick ikväll. Lutade mig framåt och läckte vätska. Den var helt genomskinlig och luftfri. Jag ringde till BB Stockholm (efter konsultation med en kompis som är undersköterska) och hon tyckte absolut det lät som slemproppen. Jag har ju haft en del förvärkar i helgen så det är inte omöjligt att livmodertappen håller på att mogna.

    Själv tror jag att det är ca 2 veckor kvar, medan Christoffer tror att det kommer hända i helgen! Kanske får se till att packa BB väskan imorgon för säkerhets skull...

  • Smurfan 81

    Kevin har börjar svara "Neh neh" på allt, och om man säger "Ajaj" till honom säger han "Ajaja" tillbaka... Annars är det ungefär samma ordförråd som han haft ett tag. Jo, han har börjat härma ankan istället för hästen nu! Förut sa ju alla djur "Iiihhh" numera säger alla djur "Kack kack" istället...

    Idag på dagis gick jag ifrån vid halv 11, sen hade de samling lunch och vila och allt gick hur bra som helst! Han hade direkt lagt sig på sin madrass och somnade utan protester. Visserligen hade han vaknat et par gånger, men då hade han somnat om igen. Så imorgon ska jag bara vara med ute sen ska jag gå hem mellan typ halv 11 och 2.

  • Smurfan 81

    Angel
    Läkerol brukar vara bra att ta till när man är riktigt godissugen. Extra har ju massa roliga nya pastiller också, både mjuka och hårda. Fast du kanske inte ser det här inlägget kom jag på om du ska iväg... Skickar till din GB också.

    Elisabethjz
    5 år, wow grattis!!!

    Idag gick jag hem och lämnade Kevin på dagis 3 timmar. Gick hur bra som helst, fick massa beröm när vi kom och skulle hämta honom. Sen blev han ledsen när fröken stängde dörran om honom och ville inte alls följa med mamma och pappa hem!

  • Smurfan 81

    Pesco
    Jo, jag är mycket mindre nervös för själva förlossningen faktiskt! Ibalnd kan jag känna att jag är lite FÖR lugn, jag tror att allt kommer gå precis som med Kevins förlossning utan några problem så jag blir nästan rädd att jag målar upp ett drömscenario för mig själv... Är ju liksom inställd på att hon kommer komma ca 1 vecka för tidigt och att förlossningen kommer gå otroligt fort (12 timmar med Kevin så kanske 8 timmar denna gång). Hmm... måste försöka inse att det kan hända saker trots att man är omföderska...
    Däremot har jag haft mycket mer känningar den här gången än förra. Med Kevin kände jag ingenting förren det var dags, nu har jag ju haft en del förvärkar och så det där med slemproppen i förrgår. Det känns som att kroppen förbereder sig mycket längre i förväg den här gången.

  • Smurfan 81

    sabina
    Njae, fortfarande väldigt kraftiga sammandragningar, men de där sammandragningarna som gjorde ont har avtagit faktiskt. Men hon sjunker defenitivt för jag känner i hela bäckenet när hon rör sig nu och jag är konstant kissnödig vilket jag inte kännt av nåntiing tidigare. På torsdag ska jag till barnmorskan, om inget hänt till dess (vilket jag inte tror ) så tänkte jag be henne kolla hur livmodertappen ser ut så man vet lite mer.

  • Smurfan 81

    Ancy
    Åhh, så spännande! Vilken romantisk man du har!

    Pesco
    Vi har haft 2 veckors inskolning, men för Kevin har det gått mycekt snabbare! Jag lämnade ju förskolan igår och det var en vecka in i inskolningen. Killen som skolas in samtidigt som Kevin går det inte lika bra för. De lyckades hålla honom lugn över lunchen igår men till vilan gick det inte längre så han fick åka hem med mamma. Så det är ju väldigt olika från barn till barn! Om ni tror att Robin klarar den korta inskolningen så är ju det skönare. Hur brukar han reagera vid nya människor? Kevin är väldigt trygg i sig själv och bryr sig inte så mycekt om vems knä han sitter i!

  • Smurfan 81

    Tji fick jag... Bara för att jag skrev idag att värkarna hade avtagit...
    Var precis i mataffären för jag var såååå sugen på semlor. Det fanns inga semlor i kyldisken innanför dörren så jag frågade och de sa att om det finns så finns det borta på Mejeri så jag gick dit. Höll på att inte komma därifrån! Världens värkar fick jag där, lyckades ta några steg och sen kom de tillbaka. Tror det tog nästan en kvart för mig att komma ut ur affären! (det blev inga semlor... och inget annat heller ) Nu är jag hemma igen, skakig i knäna och illamående. Ska nog ringa BB i alla fall...

  • Smurfan 81

    Nä, verkar inte hända mer idag. Har precis smällt i mig en halv ananas (lite skrick måste man ju få tro på! ) och nu går vi och lägger oss. Ringde aldrig BB eftersom det inte kom fler värkar. Har haft molande mensvärk hela kvällen bara. Imorgon är en ny dag, får se vad som händer! Shit vad annorlunda det är mot förra gången!
    Gonatt!

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006