• MaddeK81

    V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10

    molle72: Lycka till!!!

    Fru U: Har inte testat men haft funderingar på det. Det är väl svampbaserat har jag för mig? Berätta gärna hur det gick om du testar, jag har som sagt också vart sugen på att pröva!


  • MaddeK81

    Hej vänner! Som ni märkt så ögnar jag bara igenom och svarar sporadiskt just nu. Vet inte varför riktigt men det går i perioder hur mycket jag orkar engagera mig i tråden. Hoppas ni har förståelse, bryr mig jättemycket oavsett hur lite/mycket jag kommenterar, det ska ni veta!

    Dalkulla: Är du säker på att du är hård också? Jag frågar bara för att jag hade en period då jag va säker på att jag va hård i magen, satt och kämpade på toan med att få uta det som jag kände "satt fast". Tillslut kom jag på (i samråd med min läkare) att jag inte alls va hård utan fruktansvärt svullen i tarmen så det kändes hela tiden som jag va nödig fast det i själva verket va tarmen som låg och tryckte mot sig själv, förstår du hur jag menar? Det som kom ut va bara löst men ändå kände jag som att jag inte fick ut allt, som att jag va hård.

    Själv mår jag bara bra (med undantag av sånt som sker i relationen men det är ju old news )


    Tindras äiti: Det är förmodligen Colifoam du fått utskrivet (?). Det är en liten plastpip som du ska fylla med skum, föra in i baken och trycka upp. Plastpipen är inte det skönaste att ha där bak när man har ont ändå men jag har två tips. 1: smörj pipen med nåt glidit (vaselin, glidmedel, vad som helst). 2: Om du har väldigt ont i baken, smörj innan med Xylocain eller Xyloprokt som är bedövande. Xyloprokt finns som stolpiller också om det gör ont inuti när du för upp pipen. Jag använde båda preparaten jämt, jämt, jämt när jag va som sämst, hade aldrig klarat av att ta alla mediciner som jag behövde annars! För övrigt håller jag med MrsDream, själva skummet känns nästan inget alls, inte alls så obehagligt som supparna kan kännas!

    68an: Det borde nog inte va helt normalt... Speciellt inte med en mage som i vanliga fall tömmer i snabbare takt en normal, för så har du väl det annars? Du har inget ont i magen eller?


  • MaddeK81
    Lällas skrev 2008-02-02 16:06:14 följande:
    Någon som har tips för Hemorroider.. JAg blir tokig.. En stor "knöl" vid analöppningen stor som en kula ungefär.. Har köpt nån salva på apoteket men hur länge ska man vänta.. Ska man sticka hål på "kulan"? Har liksom fått som ett blåmärke bredvid också... Jäkla skit.

    Lällas: En hemorojd är ingenting man kan sticka hål på. Om du känner som att det är som en "varböld" eller liknande, nåt man kan sticka hål på så är det inte en hemorroid. Xyloprokt och Xylokain hjälper för att bedöva smärtan om det är en hemorroid. Tror inte du behöver ringa akut nånstans för tillfället men ricg direkt på måndag till kirurg/medicin vart som helst och säg att du har besvär som du behöver få hjälp med innan din tid den 20:e.


    Om smärtan blir värre, om du får feber eller liknande symptom ska du söka akut dock. Jag tycker mig känna igen det du beskriver och minst en av de gångerna jag fått så så va det en fistel som dom behövde göra en mindre operation för att öppna upp. Min satt vid slidmynningen och jag trodde att jag hade fått bråck av att krysta så mycket på toa. Det blev stort, bultande och ömmande på några timmar (från att ha varit en liten knöl) och när jag dessutom fick feber så förstod jag att nåt verkligen va fel.


    Håller tummarna att det är nåt "lindrigt" du har!!! Tack för kramen du skickade!


  • MaddeK81

    JennyF: Njae, jag kan nog inte dumpa det helt faktiskt! Ibland blir jag helt enkelt så psykiskt trött (har gått sedan i somras och vääääntat på hur allt ska lösa sig här hemma) så jag orkar inte ta in mer FAST jag vill! VILL så gärna läsa varenda ord och utropstecken ni skriver och svara på alla jag kan och ge omtanke och svar på frågor men som sagt, jag orkar inte ta in allt.

    Skulle va lättare om man kunde ställa sig själv lite utanför, inte engagera sig så personligt men det kan jag inte, bryr mig ju om er alla. Och just därför kan jag inte dumpa det dåliga samvetet, jag VILL ju så gärna.

    Men jag återkommer snart med nya krafter, det känner jag på mig!


  • MaddeK81

    dalkulla26: Kram tillbaka! Inte kul med krångel på någon front, allra minst när det krånglar på flera fronter samtidigt, det hjälper ju inte varann direkt...

    Lällas: Bra att du har kämparglöd, man behöver nog samla ihop lite av den varan emellanåt för att ta tag i det man behöver få hjälp med.


  • MaddeK81
    68an: Fy fabian vilken hemsk händelse! Jag kan inte för mitt liv förstå mig på att folk reagerar (eller snarare inte reagerar) på det där viset, att INGEN kommer med en hjälpande hand! Helt ofattbart!

    Hoppas du kryar på dig snart! Är du högerhänt? Min mamma har nyligen opererat den högra handen (inte för benbrott utan av annan anledning) och är självklart högerhänt, allt blir genast aningens problematiskt (gå på toa t.ex....).

    Kram!
  • MaddeK81
    Fru U skrev 2008-02-05 23:43:38 följande:
    Två frågor till er med stomi: vilken färg har eran stomi? För min ser inte blek ut så som tarmar brukar beskrivas (eller se ut när man ser insidan av en på discovery *s*)Fråga 2: hur ofta kommer det "gock" ur ändtarmsstumpen o hur ser "gocket" ut?
    Har du sett bilderna på min stomi? Den är iaf allt annat än blek, röd är vad den är. Äckel-päckel får jag från ändtarmen varje dag och eftersom jag har min fistle så kan jag inte styra att det kommer ut, så då gör det det. Får alltid ha trosskydd på mig.

    Det ser ut som gulbrunt slem. Typ. Ibland mer kornigt. Ibland mer klumpigt.

    Äckelt-päckel...
  • MaddeK81
    Fru U skrev 2008-02-06 00:00:51 följande:
    Ah, då är jag normal då (på gott o ont *s*). Ofta så kommer det flera gånger om dagen från ändtarmsstumpen..Det låter inte alls trevligt. Kan de inte fixa bort fisteln?En annan fråga; hur sover du/ni med stomi? Jag är uppe minst 1-2gånger varje natt för att antingen tömma påsen eller kissa (för att jag måste dricka så förbaskat mycket) vilket nog bidrar till att jag aldrig känner mig riktigt utsövd
    Njae jag vet inte om dom kan fixa bort fisteln, dom har aldrig verkat pigga på att göra det i alla fall... I så fall får man operera den och den sitter mellan slida och ändtarm och ändtarmen är mer eller mindre ständigt inflammerad=dålig läkningsmiljö. Finns dom som opererat sina fistlar hur många gånger som helst utan att det blir bättre och det är det min kirurgläkare säger är risken, att man bara förvärrar det.

    Jag sover rätt så bra. Oftast måste jag gå upp och tömma påsen direkt när jag vaknar på+ morgonen, ibland behöver jag gå och tömma den en gång på natten också och vid enstaka fall så måste jag gå upp och tömma den flera gånger på natten, beroende på vad jag ätit/druckigt och när. Har jag druckigt rödvin en hel kväll kan jag räkna med att gå upp många gånger på toa på natten!
  • MaddeK81

    Min påse kan va verkligen sprängfylld ibland, så den ser helt sprickfärdig ut men aldrig att nånting lossnar...

    Har Easyflex tömbar påse med konvex platta. Ingen klämma på påsen, man viker bara upp nederdelen några gånger och "låser" med kardborrar.


Svar på tråden V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10