• MaddeK81

    V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10

    TrasigMage skrev 2008-02-21 18:50:33 följande:
    JennyF; Åk in du med å vägra gå därifrån förrens du har fått hjälp!! Så ska du ju inte behöva må, helt otroligt! Varför tar de inte en på allvar???! Det är ju liksom inget kul att må dåligt, som vissa tycker att man ska göra, man är ju ändå så "van" vid det.Nää, vet ni vad vi borde göra? Vi skulle alla samla ihop oss å stega in på sjukhusen, alla följer med alla!! :)
    Hahaha, det va en bra idé! Varje gång nån av oss behöver ha hjälp med läkarkåren så följer vi med allihop och ger dom ett helvete om dom inte löser situationen för den av oss som är sjuk!
  • MaddeK81
    TrasigMage skrev 2008-02-25 15:26:00 följande:
    Madde; Jag är nyfiken! Hur gick det i helgen på ILCO träffen??
    Jag kikade precis in i tråden för att skriva att jag är tillbaka från träffen! Det gick jättebra, vi hade superkul och jag har en hel del att berätta som skulle kunna va av värde för er. Ska skriva ett blogginlägg och berätta så länkar jag er dit, orkar inte skriva två gånger känner jag. Men EN sak tänker jag slänga ut i internetrymden till er på en gång!

    ALLA NI SOM ÄR STOMIOPERERADE:

    (Ursäkta att jag skrek men detta är viktigt).

    Första landstinget har nu tagit över distrubutionen av stomibandage från Apoteket. Misstanken innan detta skedde var att man skulle få mindre utbud att välja på, vilket stämde. För tillfället har vi över 2000 artiklar at välja på när vi får från apoteket, landstinget som tagit över distrubutionen har valt att köpa upp ca 300 artiklar. Det innebär att när man ringer till sin stomiterapeut (eller vart man nu får sina hjälpmedelskort från) och behäver nytt hjälpmedelskort så säger den personen högst troligen att det bandaget du vill ha inte finns att få längre, du får välja ett annat. Vice Ordföranden för ILCO, Marie, berättade bl.a, att den plattan hon använde fanns fortfarande kvar att välja på ,en inte påsen! Hon kunde alltså få en platta men ingen påse som passade till. Även om man inte ens är stomiopererad själv så kan man väl säkert lista ut vad själva påsen har för funktion va? Ett stomibandage utan en uppsamlande påse är inte till så mycket nytta.

    Själv känner jag att jag inte tänker sitta tyst och vänta på att det ska bli likadant i mitt landsting, på något vis vill jag röra om i grytan ordentligt, detta kan vi inte acceptera! Eller vad säger ni?

    Ska försöka läsa vad ni skrivit n'r jag va borta, är rätt mör och seg efter helgen. Vi ungdomar som va medbjudna somnade ca kl 05.00 på lördag natt (snarare söndag morgon) och skulle upp och äta frukost och fortsätta ha möten kl 09.00 på morgonen! Jag mådde rätt dåligt på tågresan hem då jag fick åka baklänges hela vägen kan jag säga, får se till att det inte blir lika "hårt" på kommande träffar, jag orkar inte va med i UngILCO annars!

    Återkommer som sagt, KRAM!
  • MaddeK81

    Hej allihopa, nu är jag här igen! Har inte läst ikapp men ser att du varit inlagd Nalla! Hur mår du nu då?

    Rebecca: Är det nåt särskilt du funderar på eller är det bara allt som gör dig nervös? Har tänkt på dig en massa i helgen! Jag har varit och träffat andra ungdomar med stomier av olika slag för första gången nämligen! Tre av dom va 18 år, två killar och en tjej, och dom kände varann sen innan för dom hade varit på läger för ungdomar med stomi/reservoar. Det va verkligen superkul att träffa andra som också levde med stomi och tyckte att det fungerade toppen, att livet va helt ok ändå. Nu kommer du ju säkert inte behöva ha stomin så länge men ändå, det kan ju va bra för dig att veta att den tiden du kommer ha det så finns det verkligen hopp om att det kommer gå bra!

    Speciellt den ena killen som hette Hampus va så himla härlig, han verkade va en riktig tjejmagnet, han spelade fotboll och hade massa kompisar. Han badade på stranden på somrarna och han va tillsammans med tjejer och han skämdes inte ett dugg. Han tyckte dte va lite jobbigt att förklara om sin stomi när han träffade en ny tjej men sen gick det jättebra.

    Fast det här att du känner dig nervöd är ju också helt naturligt! Det är klart man blir det när man ska opereras och en stor funktion i kroppen ska förändras så mycket. Svårt att veta hur det kommer bli efteråt o.s.v. Vem som helst som skulle stå inför det skulle bli nervös!

    Vi är många som håller tummarna och hejar på dig!


  • MaddeK81
    gmt skrev 2008-02-25 23:20:26 följande:
    Tänk så bra att du har varit på lägret madde - det blir så mycket erfarenhet som kan delas till andra.kram till dig
    Kram tillbaka!
  • MaddeK81
    Fru U skrev 2008-02-26 22:47:37 följande:
    Har precis kommit hem. Sur som bara denKom dit halv sex. Klockan 10 hade jag fortfarande inte träffat en läkare och de visste inte när en läkare skulle komma hellerEftersom jag vet att de träffar en inom fyra timmar om det anses som en akut sak så gick jag helt sonika hem. De ansåg uppenbarligen inte att mina smärtor var akuta eftersom jag inte låg ner och kved hela tiden (trots att berättat att jag tog oxynorm-morfin-innan idag)Whatever *sur smiley* Har jag ont imorgon bitti så ringer jag till kontaktsjuksköterskan så går hon o haffar doktorn på studs och någonting händerFattar fortfarande inte hur de kunde o-prioritera mig på akuten, med oklar buk (som det heter på läkarechargong) och när jag tagit så starka värktabletter och ändå kände smärtaSka äta middag nu (har ju inte ätit på många timmar nu)kram allihop
    Fattar inte heller det, förstår att du är sur! Jag har alltid blivit högt priotiterad när jag kommit in med buksmärtor, vet dom att man är stomiopererad så VET dom att det kan va smärtor av akut karraktär! Om dom inte missade en jävligt stor del i sin utbildning vill säga...
  • MaddeK81
    Rebecca93 skrev 2008-02-27 23:45:58 följande:
    Madde:Jag har det ganska bra idag Har paratat mycket om det med mina kompisar idag så nu känns det enu lite bättre.Men det ee klart lite närvöst ee det ju hur har du det själv

    Vad skönt att du känner att du kan prata med dina kompisar! Låter superbra det . Med mig är det bra förrutom att jag har feber och ont i halsen. Inte så kul men man har ju vart med om värre


    Fru U: Skönt med lugnande besked angående kortison! Håller med dig angående att många blir hänvisade till sin husläkare och/eller till allmänläkare på VC. Jag tror starkt på att alla via med mer komplicerade sjukdomar behöver ha specialistkontakter, alltid!


    LSS: Lider med dig!


  • MaddeK81

    Hipp, hipp hurra, idag är det Rebeccas stomi's födelsedag!

    Skönt att allt gick bra!!! Det visade sig ju vara HELT rätt beslut Rebecca tog när tarmen va så dålig, den hade säkert behövt tas bort akut förr eller senare annars, modig tjej och modigt beslut!

    Själv har jag precis kommit över en riktigt långdragen förkylning, har varit helt matt och slut i över två veckor, inte kunnat va på arbetsträningen eller nånting. Det är ju konstigt att man ska bli så slut av en förkylning, man har ju för jösse namn vart med om 10.000 gånger värre tycker man! Det är nog så att kroppen inte funkar tipp topp längre äevn fast man mår mycket bättre än när man va inne i skov hela tiden. En så enkel sak som en liten förkylning slår ut en mycket mer än det skulle göra annars. Kanske...? 

    Strunt samma, jag mår mycket bättre nu iaf och det är ju ingenting i jämföresle med allt vad magbekymmer innebär! 

    Stor KRAM till er alla här inne (och en speciellt stor kram till Rebecca förståss)!


  • MaddeK81

    Fru U: Usch vad hemsk att du har så ont, lider med dig!

    Molle: När man opereras så sitter man fast i axlarna så dom ska kunna vända och vrida på en om det behövs, det får man jäkligt ont av i axlarna efteråt. Verkar som Rebecca är vid gott mod iaf? Hur hanterade hon läckaget av påsen, tyckte hon det va hemskt? Hälsa henne så mycket!

    LSS: Har inte vart inne i tråden så mkt på sista tiden men jag ser att du på något sätt förlorat den du älskar iaf, kan inte göra annat än att försöka skicka en styrkekram!

    Försöker kika in lite mer i tråden nu men det blir bara lite småkommentarer här och där, ögnar mest igenom det som skrivs, har inte ork att finläsa allt som skrivs tyvärr, ni är FÖr flitiga på att skriva härinne! Jag skojar bara självklart, men skämt åsido så har jag inte ork, ni vet hur det är det har jag ju förklarat förr.

    Tänker på er iaf och håller tummarna att alla krassliga magar och komlikationer ska gå över och bli bättre för er, att 68ans arm ska sluta trilskas och smärta, att alla hjärtesorg ska lindras och avta mer och mer för varje dag och att alla bebissugna ska få stora fina + på stickan!

    KRAM!!!


  • MaddeK81

    Hellu, här har ni en nattsuddare! Jag kom på att tråden stängs efter ca tre månader vilket innebär i slutet av den här månaden. Jag vet inte hur EXAKT dom går på datum och det har ju hänt innan att trådarna stängs innan vi hinner göra en ny att länka till så alla hittar dit så därför fixade jag en ny nu, hoppas ingen misstycker att jag tog på mig det.

    Ska vi tjattra i nya tråden fr.o.m NU?


    KRAM!
  • MaddeK81
    Rebecca93 skrev 2008-03-15 16:25:58 följande:
    Hejsan allihopa:-P
    Hittar du tråden Rebecca? Om du klickar på den blå texten som 68an skrivit eller på den blå texten mitt senaste inlägg så kommer du rätt!
Svar på tråden V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10