Inlägg från: Amelié77 |Visa alla inlägg
  • Amelié77

    Vasa - Kristinestad 9

    escorpito skrev 2008-05-26 08:27:45 följande:
    För oss var heller ett planeområde aldrig något alternativ. Nu bor vi 400m från byns huvudväg (som inte heller är så stor) och vårt hus är sist, så här kör inga bilar förbi och jag har inga problem med att låta tjejen vara ute på gården och leka själv, super!
    Låter precis som jag skulle vilja ha det! Men hur gör man för att få tag i en tomt? Funderar på att sätta en annons i VBL, men är lite skeptisk om man skulle få några svar.
  • Amelié77

    Tack för tipsen Samaste! Vi har nog kollat lite här och där, men inte riktigt på allvar. Men nu känns det som om vi börjar vara i det läget att vi skulle kunna tänka oss att börja bygga.

    Förresten - jag fick ett sms av Tand(t)rollet idag. Deras Plutt anlände igår! Det blev en liten pojke! Hon får själv berätta vikt och längd och allt annat när de kommer hem. Hon visste inte hur länge de måste vara på sjukhuset ännu.

  • Amelié77

    Usch, vad jag är trött på telefonförsäljare! Finns det nån websida man kan gå in på och fylla i att man inte vill bli uppringd av såna? Vet att det finns i Sverige i alla fall...

  • Amelié77

    Vi kommer till parken 14.30-15-tiden gissar jag.

    Idag kämpade jag 40 min för att få Agnes att soman i vagnen! Jag höll ärligt talat på att tappa nerverna! Hon brukar somna på 2-3 min, så jag vet inte vad som var fel idag. Kanske hon helt enkelt inte var trött, för hon sov längre imorse än vad hon gjort på länge. Men guuud vad hon bökade i vagnen, svängde sig på mage och skulle bort för allt i världen. Då jag satte på henne selen blev hon sååå arg och bara skrek. Men till sist somnade hon, säkert av ren utmattning av att ha kämpat så.

  • Amelié77

    Skönt att höra att det inte bara är Agnes som krånglar ibland.
    Det är första gången på flera månader som jag haft problem att få henne att somna i vagnen, så man ska väl inte klaga. Men genast det kommer en dålig dag blir man helt upprörd! Vi har inte haft henne att sova inne på dagtid sen nångång i januari då hon var riktigt sjuk. Det är alltid jättejobbigt att få henne att somna i sängen, men man borde kanske lära henne ifall det blir för varmt ute i sommar.

    Hon har dessutom nån konstig hosta nu som hållit i sig lite över en vecka. Inga andra symptom än hosta - och kanske liiite rinnande näsa. Hon hostar inte då hon är vaken, bara på morgonen då hon fått sin välling/mjölk och jag lägger tillbaka henne i sängen. De senaste dagarna har hon fått riktiga hostattacker då så hon har inte kunnat somna om som hon brukar. Sen har hon också börjat hosta i vagnen efter ca 40 min. Igår hostade hon så mycket att hon höll på att spy upp slemmet så jag var tvungen att ta upp henne ur vagnen. Och då somnade hon inte om, så hon sov bara 40 min igår. Vi har gett två olika sorters hostmedicin som hon fått utskriven tidigare i år, men jag tycker inte det hjälpt nåt alls. Jobbigt!

    Nåja, nu har hon i alla fall sovit en timme utan att hosta så jag hoppas hon inte får nån hostattack idag. Snart kommer mammagruppen hit också så jag hoppas eftermiddagen blir lite trevligare än vad förmiddagen var

  • Amelié77

    iolanthe - vilken nässpray har du gett Ida? Kanske vi skulle testa det också... Läste i en läkarbok att man inte ska ge hostmedicin om de har slemhosta, det är bättre att de får hosta bort slemmet. Så nu tänkte jag sluta med medicinen. Försökte få en akuttid till hvc idag, men det fanns inga Så det blir nog Dammbrunnen om hon inte verkar bli bättre.

    Idag har jag varit och tittat till Strandsvalans daghem och jag tyckte det verkade jättebra. Så vi kommer nog att lämna in en ansökan dit. Agnes ska ju börja på dagis i januari och det var inte säkert att det gick att fixa men hon trodde det. Alla andra barn börjar i augusti, men jag vill inte fara tillbaka till jobbet redan då. Så jag hoppas att de kan fixa så hon får en plats där fr.o.m. januari.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9