Inlägg från: Småkottarna |Visa alla inlägg
  • Småkottarna

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Ååååh nej!! Hjälp mig någon! Igår hittade jag i någons blogg TOKfina tygkorgar hon sytt, och även en liten beskrivning. Jag la denna sidan i mina favoriter och nu när jag äntligen skulle sätta igång med en egen finns inte sidan där!! Jag tror mina favoriter är full eller ngt.. Vet någon vems blogg det var? Hon hade en hel del fina beskrivningar på hur man dekorerar burkar och sånt.

  • Småkottarna

    loppan1984 skrev 2008-12-17 22:10:44 följande:


    hej! Jag har varit här inne å terroriserat er med frågor till å från- nu har jag lyckats sy muddbyxor & tröja till min lilla tjej.tröjan gjorde jag iof alldeles för smal i halsen så den fick jag skarva... det blev sådär lyckat.försöker komma ihåg att man inte kan var bäst på en gång, men jag vill så mkt mer än vad jag kan=)nu till frågan; mg.tyger....bra? tycker att priserna känns bra, synd om inte tyget är det./Loppan
    Jag har handlat en hel del från MG och än så länge inte varit missnöjd med någonting. Tycker dock att de kan sänka sin frakt lite då den kostar lika mkt som en meter tyg, men brukar försöka att inte småhandla utan köpa ett antal meter på en gång istället.
  • Småkottarna

    Jag har hittat bloggen jag letade efter så ni vet det!

  • Småkottarna

    Tyras föräldrar skrev 2008-12-17 23:00:08 följande:


    MG har ofta stuvar från fabriker. Du hittar samma tyger på tex HM och de är ju inte kända för fantastisk kvalitet direkt. Vissa tyger från MG har däremot varit jättefina. Jag är så glad att jag äntligen hittade deras färgglada blommiga tyg på vit botten på syfestivalen. Det är tjockt, bra och verkligen lättsytt.
    Ja självklart är ju alltid kvaliten olika även i samma butiker. Däremot måste jag säga att tygerna jag köpt från MG har varit mycket mjukare och bättre att sy i än jofotex dubbelt så dyra elefanter.
  • Småkottarna

    prinsessan 13 april skrev 2008-12-18 10:00:19 följande:


    Blev nyfiken...vill också sy korg så berätta var du hittat?!
    Japp, det var med nål och tråd jag letade efter.
    Det räckte med att googla på beskrivning tygkorg så kom den upp direkt.
  • Småkottarna

    car skrev 2008-12-18 15:41:22 följande:


    Funderar över att sy kjol i velour med mudd i midjan. Funderar över om man ska göra kjolen rak eller lite klockad
    Jag sydde en kjol i landskapstyget för ett tag sedan, gjorde den ganska rak uppe id rumpan och sedan lätt klockad nertill. Den blev ursöt!
  • Småkottarna

    car skrev 2008-12-18 15:54:23 följande:


    just det. Har ju sett den den blev ju jättfin. Den ser lång ut, är den det?
    Tack!
    Ehm... nu minns jag inte hur lång jag gjorde den i cm, men den går ungefär till under knäna på en 2½ åring.
  • Småkottarna

    ami skrev 2008-12-19 00:18:03 följande:


    Hej,Jag blir superglad om nån orkar svara på en nybörjarfråga Håller på att testsy min första tröja (vanlig modell, ej raglarärm). Har gjort halslinning klar och sytt ihop axlarna. Kvar att sy ihop ärmar och tröjsidorna. Vilken ände ska jag börja i? Så sömmen (som håller ihop ärmar och fram o bakdelar)kommer mitt för armhålan, under armen. Vid ärmsluten eller tröjans sidsöm??? ELLER kanske nåt helt annat vis
    Hej! Nåla fast själva skarven i ärmhålan allra först, så ser du när du fortsätter nåla ärmen och livet nedåt att de är jämna. Jag syr alltid med början från ärmen förbi ärmhålan och ner över hela livet, i en enda söm.
  • Småkottarna

    ami skrev 2008-12-19 00:28:53 följande:


    Småkottarna skrev 2008-12-19 00:24:30 följande:
    Oh, TACK för svar!!! Slipper jag sitta uppe hela natten tills jag lyckas.. Sydde efter mönster från Ottobre tidning från i somras. MEN, eftersom jag smygläst härinne att de är stora i mönstrena så tog jag ingen sömsmån. I beskrivningen stod att man inte behövde någon sömsmån för huvudhålet (heter??). Tröjan blir nog hyfsat ok MEN för litet huvudhål.. HUR gör man så det blir lagom?
    Huvudhålet, eller halsringningen har aldrig blivit för liten när jag sytt, har snarare haft problemen att det blivit för stort en del gånger faktiskt. Med ett stretchigt tyg och stretchig mudd bör inte halsringningen bli för liten, men testa att klippa av en bit nästa gång, eller om denna tröjan nu inte går att använda pga för liten halsringning kan du bara klippa av mudden, då gör du ju automatiskt halsringningen bredare, och sy på en ny mudd?
  • Småkottarna

    Hej o hå! Tänkte sätta mig och knåpa på hängselklänningen jag tänkte försöka sy till systern min. Har idag varit och köpt dragkedja samt röda knappar som nog blir snyggt till den mörka denimen. Skulle dock behöva lite hjälp om det finns någon med lite större barn här inne?

    Jag behöver veta längden på en kjol i storlek 150 eller något där runtikring, som är ganska kort. Jag vill göra den så den slutar någon dm eller två ovanför knäna tänkte jag.

    Sedan undrar jag en annan sak. Jag ska klippa själva kjolen mycket bredare än livet och sy fast den omlott hela tiden, så att den blir brett veckad hela vägen tänkte jag. Undrar dock om alla vecken ska gå åt samma håll hela varvet runt eller om de ska mötas medsols och motsols fram och bak?

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)