• MuminMy

    Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?

    I sin senaste krönika har Anna citerat/kopierat en artikel från www.kmr.nu - hon har också hämtat information från dem till sin senaste barnabok när det gäller användandet av psykofarmaka på barn.

    "Ur Barnaboken 2009 (sid 736):


    20 procent av alla västvärldens spädbarn under ett år ges i dag psykofarmaka (2008).


    I Sverige har förskrivningen av lugnande medel och sömnmedel till barn ökat med 200 procent, varav 30 procent till barn 0 - 4 år, sedan år 2000."

    KMR står för kommittén för mänskliga rättigheter vilket ju låter seriöst och officiellt men tittar man närmare visar det sig att:
    "KMR (eng. Citizens Commission on Human Rights, CCHR) grundades 1969 av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de
    mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
    "

    Denna förening gör säkert massor av bra saker, men kan de verkligen vara en seriös oberoende källa? Jag skulle gärna vilja se siffrorna bakom att 20% av alla spädbarn i västvärlden ges psykofarmaka!

    Finns det andra kopplingar mellan Anna Wahlgren och Scentiologikyrkan?


    Dela med dig av dina erfarenheter. Det är ett sätt att bli odödlig på. /Dalai Lama
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-16 14:47
    På förekommen anledning uppdaterar jag med denna info direktciterad från Anna:
    "nej, jag är inte medlem av Scientologikyrkan. Jag är (sedan många, många år) medlem av Kommittén för mänskliga rättigheter däremot."

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-17 21:51
    "Peter Anstrin är opererande Thetan på nivå VII. Han är sannolikt en av de som gått längst i scienologirörelsen i sverige. Han är också redaktör för KMR's tidning. Det verkar alltså inte som om KMR distanserat sig särksilt långt från scientologerna... " psykiatern.blogg.se/2009/february/anna-wahlgren-och-scientologerna.html
  • Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?
  • Kaxelina

    Jag fick höra om AW första gången då min syster fick sitt första barn för 4,5 år sedan. Min syster avgudar typ henne för att "hon" hjälpt henne med hennes barn att sova bättre och på bestämda tider. Jag försökte men av hela mitt hjärta sa att detta var fel så den dagen jag avslutade metoden så har jag aldrig tyckt att hon varit någon vidare bra förebild. Det kändes som hon försökte att kränka mig. Kan inte förklara mera exakt.

  • mamman i skogen
    Kaxelina skrev 2009-02-23 14:33:36 följande:
    Jag fick höra om AW första gången då min syster fick sitt första barn för 4,5 år sedan. Min syster avgudar typ henne för att "hon" hjälpt henne med hennes barn att sova bättre och på bestämda tider. Jag försökte men av hela mitt hjärta sa att detta var fel så den dagen jag avslutade metoden så har jag aldrig tyckt att hon varit någon vidare bra förebild. Det kändes som hon försökte att kränka mig. Kan inte förklara mera exakt.
    Tror att många skulle klara att få ordning på sömnen utan AW men men hennes sömnkur har jag inga synpunkter på utan på andra saker och SHN har aldrig vart aktuellt då sömnen känns välfungerande för min lilla tjej och detta har jag lyckats med helt på egen hand
    Förstår att du känner dig "kränkt" det gör även jag av vissa SHN kurare som hävdat att jag kan kura min son till bättre sömn.
    ungefär 200 mammor kommer i år få diagnosen cp skada på sitt barn
  • MalinEddie

    Det är helt ok att tycka olika. Jag kan dock inte förstå hur man på allvar kan tro att KMR inte har med  scientologerna att göra. Det är ju så otroligt uppenbart. Men man kanske inte vill tro att Anna stödjer en sekt? Handlade detta om någon annan har jag svårt att tro att man skulle reagera på samma sätt.
    Säg att KMR ej var scientologerna (vilket det absolut är) är det ändå nästan lika illa att stödja dom. Har ni läst deras propaganda? Vet ni vad Anna stödjer genom sitt medlemskap?

  • N i n n i e

    I början av tråden nån gång fick jag frågan om jag kunde länka till nån tråd där Anna rekommenderat att kuren ska avbrytas. Det finns många såna exempel men jag hade inga länkar då. Här kommer i alla fall ett färskt exempel:

    www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php&start=105

  • Melly

    N i n n i e skrev 2009-02-23 15:31:09 följande:


    I början av tråden nån gång fick jag frågan om jag kunde länka till nån tråd där Anna rekommenderat att kuren ska avbrytas. Det finns många såna exempel men jag hade inga länkar då. Här kommer i alla fall ett färskt exempel: www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php...
    Ja och den länken visar ju himla tydligt att Anna Wahlgren menar att föräldrarna har gjort fel. Hon tycker att dom ska avbryta kuren eftersom att dom inte har varit beslutsamma nog:

    "Det är ju möjligt att ni framöver gör om inte ett nytt "försök" så en beslutsam satsning på att verkligen genomföra kuren efter skolboken enligt de tre stegen Lugnet, Säkerheten och Njutningen. Det grundläggande då kommer att vara att ni vet exakt vad ni gör och varför. Kommer ni därhän, så gör ni - annars inte."

    Anna Wahlgren medger aldrig att kuren kanske inte funkar för alla barn. Utan att om den inte funkar då så är det _alltid_ föräldrarnas fel. För att dom inte har haft den rätta attityden eller för att dom inte har läst på tillräckligt eller för att dom inte har förstått. Hon skuldbelägger föräldrar jättemycket tycker jag.

    Men att diskutera SHN kuren är nog OT i den här tråden tror jag
  • N i n n i e
    Melly skrev 2009-02-23 15:41:13 följande:
    N i n n i e skrev 2009-02-23 15:31:09 följande: Ja och den länken visar ju himla tydligt att Anna Wahlgren menar att föräldrarna har gjort fel. Hon tycker att dom ska avbryta kuren eftersom att dom inte har varit beslutsamma nog: "Det är ju möjligt att ni framöver gör om inte ett nytt "försök" så en beslutsam satsning på att verkligen genomföra kuren efter skolboken enligt de tre stegen Lugnet, Säkerheten och Njutningen. Det grundläggande då kommer att vara att ni vet exakt vad ni gör och varför. Kommer ni därhän, så gör ni - annars inte." Anna Wahlgren medger aldrig att kuren kanske inte funkar för alla barn. Utan att om den inte funkar då så är det _alltid_ föräldrarnas fel. För att dom inte har haft den rätta attityden eller för att dom inte har läst på tillräckligt eller för att dom inte har förstått. Hon skuldbelägger föräldrar jättemycket tycker jag. Men att diskutera SHN kuren är nog OT i den här tråden tror jag
    Jo det är OT, men eftersom jag fick frågan tidigare så länkade jag nu. AW är för övrigt på barnens sida, hur föräldrarna mår/sover osv bryr hon sig inte om helt enkelt. Det viktigaste är att barnet inte far illa.
  • mammapappabebis

    Lady Morpheus skrev 2009-02-23 13:17:22 följande:


    Jag ser faktiskt ingen anledning till att regga mig på AWs forum och försöka föra en diskussion där när det är här denna tråd är. Ni vill ju inte ha oss som inte håller med AW och BB på sidan så varför ska ni då uppmuntra oss till att regga oss?
    Jag kunde inte ha sagt det bättre själv! Ständigt får vi ju höra att vi inte har något på AW's sida att göra om vi "bara ska ifrågasätta" Hur ska ni, AW-anhängare, ha det egentligen?
  • Melly

    N i n n i e skrev 2009-02-23 16:04:54 följande:


    Jo det är OT, men eftersom jag fick frågan tidigare så länkade jag nu. AW är för övrigt på barnens sida, hur föräldrarna mår/sover osv bryr hon sig inte om helt enkelt. Det viktigaste är att barnet inte far illa.
    Ja men tyvärr så tror jag att vissa barn kan fara illa utav att kuras. Men som sagt det är OT i den här tråden
  • M Y L F

    Dom är ju för goa där borta på AW forumet

    "Ni kräver att vi ska kritisera Annas val att vara medlem i KMR och hennes val att hänvisa till KMR i en krönika. Det gör jag inte. Jag har klart uttryckt vad jag står i frågan om KMR och scientologerna och det är upp till Anna att göra sina egna val. Hon är fri att göra vad hon vill på sitt eget forum. Hur jag sedan väljer att hantera information hon har hämtat från en organisation som KMR är upp till mig. Och jag tar avstånd."

    Någon kallade henne för barn expert (hehe). Skall en sk barn expert hålla på och propagera för sekter och man skall tycka att det är ok? Dom visste inte och vet inte heller nu vad KRM eller scientologi är, hävdar bestämt att KRM inte är en del av scientologerna bara för att KRM har förnekat det.
    Det är bara så underhållande att läsa inne på "gulliga AW" forumet med blinkande hjärtan och smilisar till förbannelse.Man kan tro att det är barn som hustrerar om där.

Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?