• MuminMy

    Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?

    I sin senaste krönika har Anna citerat/kopierat en artikel från www.kmr.nu - hon har också hämtat information från dem till sin senaste barnabok när det gäller användandet av psykofarmaka på barn.

    "Ur Barnaboken 2009 (sid 736):


    20 procent av alla västvärldens spädbarn under ett år ges i dag psykofarmaka (2008).


    I Sverige har förskrivningen av lugnande medel och sömnmedel till barn ökat med 200 procent, varav 30 procent till barn 0 - 4 år, sedan år 2000."

    KMR står för kommittén för mänskliga rättigheter vilket ju låter seriöst och officiellt men tittar man närmare visar det sig att:
    "KMR (eng. Citizens Commission on Human Rights, CCHR) grundades 1969 av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de
    mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
    "

    Denna förening gör säkert massor av bra saker, men kan de verkligen vara en seriös oberoende källa? Jag skulle gärna vilja se siffrorna bakom att 20% av alla spädbarn i västvärlden ges psykofarmaka!

    Finns det andra kopplingar mellan Anna Wahlgren och Scentiologikyrkan?


    Dela med dig av dina erfarenheter. Det är ett sätt att bli odödlig på. /Dalai Lama
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-16 14:47
    På förekommen anledning uppdaterar jag med denna info direktciterad från Anna:
    "nej, jag är inte medlem av Scientologikyrkan. Jag är (sedan många, många år) medlem av Kommittén för mänskliga rättigheter däremot."

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-17 21:51
    "Peter Anstrin är opererande Thetan på nivå VII. Han är sannolikt en av de som gått längst i scienologirörelsen i sverige. Han är också redaktör för KMR's tidning. Det verkar alltså inte som om KMR distanserat sig särksilt långt från scientologerna... " psykiatern.blogg.se/2009/february/anna-wahlgren-och-scientologerna.html
  • Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?
  • Lady Morpheus

    Lady Morpheus skrev 2009-02-23 22:22:24 följande:


    Det är väl inte det diskussionen går ut på? Det var iaf inte därför jag gav mig in i den.
    Oj, vad tyket det lät. Det var inte meningen. Det var inte riktat mot dig utan mest mot alla tror jag. Jag är som sagt inte här för att diskutera AW och BB samt SHN utan AW och KMR och AWs ansvar som offentlig person. (Många förkortningar blir det )

    Det skulle vara så intressant att få höra från AW själv hur hon ser på KMR. Och vad det är hon ser hos dom som inte jag kan se. Jag tycker ju att nyttan med dom försvinner när dom fabricerar uppgifter och faktan. Det torde väl finnas fler, nyanserade organisationer som kämpar för (mot) psykiatrin på ett mer nyanserat sätt och som inte helt förkastar ett det faktiskt finns ett behov. Fast AW kanske inte anser att behovet finns? (helt okunnig om hennes ställning till psykiatrin i allmänhet och barnpsykiatrin i synnerhet mer än det jag fått läsa här)
  • Lady Morpheus

    Och som håller sig till riktiga fakta och rätta uppgifter.

  • mamman i skogen
    Verum skrev 2009-02-23 22:15:57 följande:
    Det var även miar70 som började blanda in mina barn i diskussionen, och hur de skulle utvecklas med en förälder som mig."guldgruva med fina, balanserade svar"Och miar70 pratar om skitsnack!
    Katastrof så gör man inte!
    ungefär 200 mammor kommer i år få diagnosen cp skada på sitt barn
  • mamman i skogen
    miar70 skrev 2009-02-23 21:50:41 följande:
    N i n n i e skrev 2009-02-23 21:46:29 följande: Ja, det har du. Och vi är många med dig som har det. Och inne på AW:s forum finns en guldgruva med fina, balanserade svar men inte lika fina, balanserade påhopp.Varför kan ni inte bara erkänna att ni INTE VILL debattera detta alls. Ni VILL sitta och älta och älta - till vilken nytta?För barnen?Jag vet att ni läser inne på AW;s forum. Men väljer att bortse från de inlägg som kommer där. Härinne orkar ingen längre bemöta ert (ursäkta mig!) skitsnack längre.För ni lyssnar inte!Ungefär som trotsbarn
    Tycker det är trevligt att vara i trettioårstrotsen och våga ifrågasätta vissa saker som jag tycker är helt befängt. Har däremot hittat mycket mer balanserade svar härinne på FL än på AW forumet då det finns en mångfald detta tar en diskussion frammåt.
    ungefär 200 mammor kommer i år få diagnosen cp skada på sitt barn
  • Ajax Mamma

    Nu har jag inte orkat läsa hela tråden utan bara vissa bitar så det kan ju vara så att jag upprepar något som någon annan redan försökt förklara.

    Tror ni som ställer alla AW forumiter till svars att det på AW´s forum innebär att man ansluts till en förening där men måste följa BB som en bibel?

    Så är det inte, surprise.

    De flesta som söker sig till Annas forum gör det för att de finner Barnaboken och dess metoder intressanta och de vill diskutera detta med andra och får även förklaringar på saker som Barnaboken handlar om.

    Vissa familjer söker upp forumet för att de har sömnproblem och ser SHN som sin lösning. Har man inga problem så behöver man ingen kur.

    Det de flesta av oss hittat i Barnaboken är ett sätt att njuta av våra barn. Det innefattar ofta social delaktighet och mycket utevistelse samt att vi helst inte vill lämna bort barnen på dagis innan de fyllt tre år. (Om vi har möjlighet att vara hemma)

    Många av de här sakerna är kanske självklara för er också men när man hittar en bok där teori stämmer överens med praktik så vill åtminstone jag veta mer och det naturliga är att söka upp källan och jag hamnade då på Annas forum.

    Det innebär inte att jag eller någon annan behöver försvara eller tycka om allt som Anna skriver oavsett vad det är.

    Jämför man detta med att ställa sin tro till en site som FL där alla som svarar är anonyma och kan utge sig från att vara vad som helst så är det nog lätt att man blir blåst.

    Såna här siter startas på väldigt goda grunder av eldsjälar men när det växer sig för stora finns ingen som helst koll längre och det blir bara den ekonomiska vinsten som styr.

    Nej, jag hoppas verkligen att ni istället skippar er anonymitet och tar debatten med er riktiga identitet, först då tycker jag ni kan kräva svar från Anna. Än så länge är det bara Anna som gör det.

    God kväll.

  • mamman i skogen
    Ajax Mamma skrev 2009-02-23 23:14:51 följande:
    Nu har jag inte orkat läsa hela tråden utan bara vissa bitar så det kan ju vara så att jag upprepar något som någon annan redan försökt förklara. Tror ni som ställer alla AW forumiter till svars att det på AW´s forum innebär att man ansluts till en förening där men måste följa BB som en bibel?Så är det inte, surprise.De flesta som söker sig till Annas forum gör det för att de finner Barnaboken och dess metoder intressanta och de vill diskutera detta med andra och får även förklaringar på saker som Barnaboken handlar om.Vissa familjer söker upp forumet för att de har sömnproblem och ser SHN som sin lösning. Har man inga problem så behöver man ingen kur. Det de flesta av oss hittat i Barnaboken är ett sätt att njuta av våra barn. Det innefattar ofta social delaktighet och mycket utevistelse samt att vi helst inte vill lämna bort barnen på dagis innan de fyllt tre år. (Om vi har möjlighet att vara hemma)Många av de här sakerna är kanske självklara för er också men när man hittar en bok där teori stämmer överens med praktik så vill åtminstone jag veta mer och det naturliga är att söka upp källan och jag hamnade då på Annas forum.Det innebär inte att jag eller någon annan behöver försvara eller tycka om allt som Anna skriver oavsett vad det är. Jämför man detta med att ställa sin tro till en site som FL där alla som svarar är anonyma och kan utge sig från att vara vad som helst så är det nog lätt att man blir blåst.Såna här siter startas på väldigt goda grunder av eldsjälar men när det växer sig för stora finns ingen som helst koll längre och det blir bara den ekonomiska vinsten som styr.Nej, jag hoppas verkligen att ni istället skippar er anonymitet och tar debatten med er riktiga identitet, först då tycker jag ni kan kräva svar från Anna. Än så länge är det bara Anna som gör det.God kväll.
    Jag är inte vidare värst anonym mer än vad AW forumister är...

    Det är nog ingen somsagt att man genom att ansluta sig till AW forumet sluter sig till en förening. Men du ser nog själv att de som vågar kritisera BB inte blir så väl bemötta.

    Nu är det ju inte det som är frågan även fast man ofta hamnar OT i trådar oavsett forum utn frågan är utan frågan TS ställde gälde kopplingen mellan AW KMR och scientologerna detta blir ganska uppenbart då man läser sig vidare....men förnekas envist av vissa AW forumister även fast det är klart som korvspad att det finns en koppling. Detta är ju högst olämpligt att en offentlig person som AW inte kritiskt granskar sina källor och sprider scientologpropaganda.

    Huruvida man väljer att vara anonym eller inte är ju inte så relevant i den frågan då vi i detta forum precis som i AW forumet har all rätt i världen att inte avslöja för mycet om våra identiteter. Och tittar man snabbt in på dins presentation så får man inte dirkt nåra uppgifter om dig så d utnytjar ju denna möjlihet att vara just anonym och tycka och tänka.
    Kasta sten i glashus skulle jag vilja likna det med om du tycker att det är så viktigt att veta vår identitet så borde ju du också kunna ställa upp med din. AW däremot är ett varumärke och en offentlig person så hon har lite svårare att ta debatten anonymt.
    ungefär 200 mammor kommer i år få diagnosen cp skada på sitt barn
  • olga1979

    Ajax mamma:

    Nej, jag hoppas verkligen att ni istället skippar er anonymitet och tar debatten med er riktiga identitet, först då tycker jag ni kan kräva svar från Anna. Än så länge är det bara Anna som gör det.

    Jag kan också känna att det skulle vara fint att ta debatten med sin egentliga identitet. Då menar jag ett möte IRL, ett möte mellan två sidor som har uppenbara problem med att mötas på internet, p.g.a. "meningsskiljaktligheter". Inte att folk ska lägga upp sina personuppgifter här. Jag känner mig frustrerad över det faktum att vi faktiskt inte förstår varandra här. Jag känner också en oerhörd frustration över att alla på www.annawahlgren.com dras under en och samma kam. Att man utgår ifrån att "vi" är någonslags homogen grupp, som ankor i en damm ungefär.

    Det är jättejobbigt att skriva ett långt, och förhoppningsvis välformulerat inlägg, när man till syvende och sist känner att man inte alls har blivit förstådd på rätt sätt. Det underliga är att detta fenomen nästan oavkortat sker i samröre med "antagonister". Somliga här känner säkert igen sig.

    Min poäng är att jag faktiskt inte förstår meningen (njutningen, behovet?) av en potentiell fiende? Hur politiskt korrekt är det? Hur bra mår man av det? På vilket sett gagnar det våra barn?

    Jag var uppriktigt intresserad av "Vad händer sen?" i den här diskussionen. Men det känns som att absolut ingenting, förutom tjat, gnabb, pajkastning samt några ironiska blogginlägg, resulterar i detta. Ingenting gott, ingenting som gagnar de barn som vi påstår att vi vurmar för. Inget möte på halva vägen.

  • Verum

    Som vanligt görs allt för att slippa diskutera sakfrågorna.
    Helt plötsligt pratas det om anonymitet och politisk korrekthet.

    Jag är inte heller säker på att det här kommer att leda någonstans. Jag har dock en förhoppning om att media, som har helt andra resurser, kan gräva djupare i det här.

  • M Y L F

    Jag kan säga att jag skulle själv inte vilja avslöja min identitet då scientologer inte är så kul att ha att göra med. Dom hotar och mördar folk som kritiserar dom.

    Ni själva är ju ganska anomyma.

    Sedan gäller inte debatten huruvida ni har blivit hjälpa av AW utan debatten är kring AW och hennes roll i KMR. Hon är en ytterst offenlig person som sprider scientologiskt propaganda på sin sajt. Hur kan man bara låta det gå obemärkt förbi? För det är ju faktiskt det ni gör.

    Jag vet inte i hur många inlägg vi påpekar detta, men vi kanske skriver för blinda? Säg inte att vi inte kan ta en debatt då vi om och om och om igen lägger fram bevis, länkar osv medans ni bara sitter och jamsar om samma sak om och om och om igen.

    Vi vet nu att ni inte kommer att kritisera AW för hennes samröre med KMR och vi kommer att fortsätta.

  • ssk mamma

    olga1979 skrev 2009-02-24 08:49:50 följande:


    Ajax mamma:Nej, jag hoppas verkligen att ni istället skippar er anonymitet och tar debatten med er riktiga identitet, först då tycker jag ni kan kräva svar från Anna. Än så länge är det bara Anna som gör det.Jag kan också känna att det skulle vara fint att ta debatten med sin egentliga identitet. Då menar jag ett möte IRL, ett möte mellan två sidor som har uppenbara problem med att mötas på internet, p.g.a. "meningsskiljaktligheter". Inte att folk ska lägga upp sina personuppgifter här. Jag känner mig frustrerad över det faktum att vi faktiskt inte förstår varandra här. Jag känner också en oerhörd frustration över att alla på www.annawahlgren.com dras under en och samma kam. Att man utgår ifrån att "vi" är någonslags homogen grupp, som ankor i en damm ungefär. Det är jättejobbigt att skriva ett långt, och förhoppningsvis välformulerat inlägg, när man till syvende och sist känner att man inte alls har blivit förstådd på rätt sätt. Det underliga är att detta fenomen nästan oavkortat sker i samröre med "antagonister". Somliga här känner säkert igen sig.Min poäng är att jag faktiskt inte förstår meningen (njutningen, behovet?) av en potentiell fiende? Hur politiskt korrekt är det? Hur bra mår man av det? På vilket sett gagnar det våra barn?Jag var uppriktigt intresserad av "Vad händer sen?" i den här diskussionen. Men det känns som att absolut ingenting, förutom tjat, gnabb, pajkastning samt några ironiska blogginlägg, resulterar i detta. Ingenting gott, ingenting som gagnar de barn som vi påstår att vi vurmar för. Inget möte på halva vägen.
    Man kan nog ganska enkelt konstatera att det bara handlar om att just "föra krig". Det är ingen som är intresserad av att det ska komma något gott för barnen ur detta.
    Mest kan man nog se denna tråden som en intressant observation i beteende.
    Att upprepa sina inlägg om och om igen som ett mantra...

    Men tack för ett välformulerat inlägg.
Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?