• MuminMy

    Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?

    I sin senaste krönika har Anna citerat/kopierat en artikel från www.kmr.nu - hon har också hämtat information från dem till sin senaste barnabok när det gäller användandet av psykofarmaka på barn.

    "Ur Barnaboken 2009 (sid 736):


    20 procent av alla västvärldens spädbarn under ett år ges i dag psykofarmaka (2008).


    I Sverige har förskrivningen av lugnande medel och sömnmedel till barn ökat med 200 procent, varav 30 procent till barn 0 - 4 år, sedan år 2000."

    KMR står för kommittén för mänskliga rättigheter vilket ju låter seriöst och officiellt men tittar man närmare visar det sig att:
    "KMR (eng. Citizens Commission on Human Rights, CCHR) grundades 1969 av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de
    mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
    "

    Denna förening gör säkert massor av bra saker, men kan de verkligen vara en seriös oberoende källa? Jag skulle gärna vilja se siffrorna bakom att 20% av alla spädbarn i västvärlden ges psykofarmaka!

    Finns det andra kopplingar mellan Anna Wahlgren och Scentiologikyrkan?


    Dela med dig av dina erfarenheter. Det är ett sätt att bli odödlig på. /Dalai Lama
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-16 14:47
    På förekommen anledning uppdaterar jag med denna info direktciterad från Anna:
    "nej, jag är inte medlem av Scientologikyrkan. Jag är (sedan många, många år) medlem av Kommittén för mänskliga rättigheter däremot."

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-17 21:51
    "Peter Anstrin är opererande Thetan på nivå VII. Han är sannolikt en av de som gått längst i scienologirörelsen i sverige. Han är också redaktör för KMR's tidning. Det verkar alltså inte som om KMR distanserat sig särksilt långt från scientologerna... " psykiatern.blogg.se/2009/february/anna-wahlgren-och-scientologerna.html
  • Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?
  • Verum

    TorpSara skrev 2009-02-23 19:02:23 följande:


    Verum skrev 2009-02-23 18:40:44 följande:
    Vilket struntprat. Tror någon Verum så kom in och läs är ni snälla.
    Ja.
    Läs här och bedöm själva.
    www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php

    TorpSara är ett typexempel på vad jag pratar om.
  • M Y L F

    TorpSara skrev 2009-02-23 19:02:23 följande:


    Verum skrev 2009-02-23 18:40:44 följande:
    Vilket struntprat. Tror någon Verum så kom in och läs är ni snälla.
    Har redan läst och eran ton är ju inte mycket bättre än någon annans.
  • M Y L F

    Fast jag tycker att det är otroligt underhållande att läsa inne på AW så please keep on going....

  • M Y L F

    olga1979 skrev 2009-02-23 18:53:44 följande:


    Alltså nu blir jag lite arg. Förväntar ni er att jag tänker fortsätta diskussionen här efter den här långa raddan av spydigheter? Det finns faktiskt några av "oss" som är intresserade av ett resultat på den här diskussionen, bortom pajkastning och personangrepp. Varför är ni inte intresserade av en saklig dialog? Skulle ni bete er så här på ett personalmöte på jobbet? Hur konsturktivt skrivet är exempelvis detta och vad menar du med det här? Totalt taget ur sitt sammanhang och skrivet av en av de forumister som tar avstånd från KRM. Jag förstår verkligen inte någonting alls. M Y L F: Dom är ju för goa där borta på AW forumet "Ni kräver att vi ska kritisera Annas val att vara medlem i KMR och hennes val att hänvisa till KMR i en krönika. Det gör jag inte. Jag har klart uttryckt vad jag står i frågan om KMR och scientologerna och det är upp till Anna att göra sina egna val. Hon är fri att göra vad hon vill på sitt eget forum. Hur jag sedan väljer att hantera information hon har hämtat från en organisation som KMR är upp till mig. Och jag tar avstånd." Någon kallade henne för barn expert (hehe). Skall en sk barn expert hålla på och propagera för sekter och man skall tycka att det är ok? Dom visste inte och vet inte heller nu vad KRM eller scientologi är, hävdar bestämt att KRM inte är en del av scientologerna bara för att KRM har förnekat det. Det är bara så underhållande att läsa inne på "gulliga AW" forumet med blinkande hjärtan och smilisar till förbannelse.Man kan tro att det är barn som hustrerar om där.
    Det är inte alls taget ur sitt sammanhang, jag citerade hela hennes svar och hon svarade så bra för dom flesta där inne på AW.

    "Jag tar avstånd från KMR men AW gör som hon vill" Med andra ord om AW stödjer KRM så klart att dom inte är farliga, jag skulle själv kunna tänka mig att stödja dom för dom har så kloka saker på sin sida.

    Du själv skrev att AW är en barn expert och tycker du att det är rimligt att en sk barn expert publicerar falska farliga saker på sin sajt och lägger fram det som fakta?
  • M Y L F

    MalinEddie skrev 2009-02-23 19:19:19 följande:


    Vart tog TS vägen tro?
    Jag har inte sett TS sedan trådstart, ser ut som om TS har av reggat sig. Kanske lurar med annat namn
  • closetomyheart
    N i n n i e skrev 2009-02-23 16:04:54 följande:
    Jo det är OT, men eftersom jag fick frågan tidigare så länkade jag nu. AW är för övrigt på barnens sida, hur föräldrarna mår/sover osv bryr hon sig inte om helt enkelt. Det viktigaste är att barnet inte far illa.
    Men barnet "tilläts gråta många långa stunder och kvällar utan att någon av kurarna eller någon annan bad dem avbryta..herregud att låta ett barn skrika så och att föräldrarna dessutom hejas på!!!
    För övrigt är detta första gången jag läst att föräldrar ska avbryta kuren, men detta skedde först efter en vecka och trots att flickan skrikit förtvivlat upp till 54-60 min ibland. De är horribelt att föräldrarna uppmuntrades att förtsätta....och just detta att föräldrar uppmuntras fortsätta med kuren i en mängd trådar TROTS att det är uppenbart att barnen inte mår bra.... och som någon annan skrev så är det inte svårt att utläsa att även i denna tråd så anser AW att föräldrarna gjort "fel"... inte att alla barn inte kan behandlas lika...

    Sorry för detta OT-svar
    Vart du än går är du där
  • closetomyheart
    M Y L F skrev 2009-02-23 19:22:03 följande:
    MalinEddie skrev 2009-02-23 19:19:19 följande: Jag har inte sett TS sedan trådstart, ser ut som om TS har av reggat sig. Kanske lurar med annat namn
    inte alls konstigt om hon avreggat sig då några av AW-anhängarna ägnade sig åt att outa henne om och om igen både här och på AW's forum... såna tilltag är direkt sviniga och hör inte hemma varken här eller på något annat forum..men det är tyvärr sånt som low-life ägnar sig åt då argumenten tryter.
    Vart du än går är du där
  • Verum

    Det spelar tydligen ingen roll för AW-anhängarna att Scientologerna i USA har bekräftat att KMR är en del av dem.
    Nej, istället fortsätter de lita på vad som står på KMRs hemsida.

    Som Lady Morpheus så klokt skrev tidigare i tråden:
    "
    Dom vill väl inte erkänna eftersom scientologin är en sådan omdebatterad organisation och här i sverige är det väldigt många som är upplysta om sekten och dess inverkan och påverkan. Dom skulle alltså förlora medlemmar och den trovärdighet dom försöker bygga upp genom att tala om att dom är involverade med Scientologerna, som dom har ett NÄRA samarbete med. Inte bara donationer alltså. Du vet, genom medlemskapet och det faktum att hon publicerar "fakta" ifrån KMR stödjer hon scientologernas agenda."

  • MalinEddie

    Vad tråkigt isåfall. Tycker Mumin My är en av de mest sakliga och bästa debattörerna. Jag hoppas hon kommer tillbaka till FL om hon nu är bprta vill säga.


    Beyond Eternity skrev 2009-02-23 19:49:15 följande:
    inte alls konstigt om hon avreggat sig då några av AW-anhängarna ägnade sig åt att outa henne om och om igen både här och på AW's forum... såna tilltag är direkt sviniga och hör inte hemma varken här eller på något annat forum..men det är tyvärr sånt som low-life ägnar sig åt då argumenten tryter.
Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?