Inlägg från: AstraTrillian |Visa alla inlägg
  • AstraTrillian

    Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?

    Guldhästen: Vadå drev!? Vet du vad scientologikyrkan är? Jag hade reagerat oavsett vilken auktoritet/medial person som refererade till den sekten. Även om det var Jesper Juul (som jag tycker är riktigt bra). AW har uppenbarligen stort inflytande över många människor och nu har hon kopplingar till en jävligt läskig sekt och använder felaktig information från samma sekt. Därför reagerar jag.

  • AstraTrillian

    Tillbaka till topic. Är det någon som vet om AW är informerad om att KMR är scientologer? Givetvis borde hon veta det eftersom det tydligt står på KMRs sida. Såg att det skrivits i gästboken på hennes hemsida men ser inget svar.

  • AstraTrillian
    SaramedM skrev 2009-02-16 10:59:13 följande:
    Hon måste veta det, det räcker ju med att läsa 5 sekunder på KMR för att se detHåller med. Har någon sett nån kommentar från AW?
  • AstraTrillian

    Bonnie Tyler skrev 2009-02-16 14:20:49 följande:


    För att förtydliga så är hon alltså medlem i KMR...
    Jo, men KMR ÄR en del av scientologikyrkan. Det är redan klarlagt bla av Uppdrag granskning (tror programmet finns på svt play).
  • AstraTrillian

    SaramedM skrev 2009-02-16 14:37:21 följande:


    Nogula skrev 2009-02-16 14:36:19 följande:
    Jag har för mig att Knorpan gjorde det?
    Ja, men har inte hört nåt. Kontaktade Uppdrag granskning, DN och aftonbladet.
  • AstraTrillian

    Hmm, hittar inte avsnittet på play. Men lite annan info. Står bla såhär (svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp&a=1263861)

    "De berörda organisationerna hävdar att de inte är en del av Scientologikyrkan, och ville inte ställa upp på intervjuer. Vi försökte upprepade gånger - utan framgång att få de svenska representanterna att svara på våra frågor och bemöta kritiken.

    ISTÄLLET ÅKTE vi till USA där ledningen för Scientologikyrkan, Narconon och Kommittén för mänskliga rättigheter medverkade i intervjuer.

    Intressant var att samtidigt som organisationerna i Sverige förnekade att de var en del av rörelsen bekräftade en av scientologernas högste ledare (Robert B. Adams, vice president i Internationella Scientologikyrkan) att dessa organisationer i Sverige tillhörde rörelsens "sekulära program". Han var också oerhört nöjd med att de varit så framgångsrika i Sverige."

    svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp
    svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp&a=1260472

  • AstraTrillian

    Alltså: Scientologirörelsens (annat än kyrkan som är en del av rörelsen) absolut högsta ledning bekräftar att KMR är en del av rörelsen.

    Sen skulle man gärna vilja ha AW:s kommentarer på att KMR tex anser att psykiatrin bär skulden för 11 sept och förintelsen. Tycker hon det en tillförlitlig källa som påstår sånt?

    Wikipedia:
    "Organisationen driver ett museum, "Psychiatry: An Industry of Death Museum", i Hollywood och har även gett ut en propagandafilm på DVD med samma namn (Psykiatri: Dödens industri). KMR menar bland annat att mellan 10 och 25 % av psykiatriker sexuellt utnyttjar sina patienter [1]. Enligt utställningen/filmen spelade också psykiatriker en stor roll i förintelsen och man påstår felaktigt att al-Qaida-mannen Ayman al-Zawahiri är psykiatriker. [2]

    Filmen levererar kritik mot psykiatrin, dess bakgrund, historia, diagnoser och behandlingsmetoder, samt påstår att det förekommit omfattande psykiatriska bedrägerier och förfalskade forskningresultat. Mer än 160 läkare, advokater, pedagoger, experter på mänskliga rättigheter och psykiatriska övergrepp och offer som överlevt psykiatriska experiment intervjuas i filmen[källa behövs] .

    Att anmärka är att organisationen endast anammar scientologikyrkans värderingar i sitt material.

    Föreningen Rädda Individen ger detta utlåtande om KMR och dess museum: Om scientologernas nyöppnade museum skriver Los Angeles City Beat i en artikel den 12/1 2006. Det kallas "Psychiatry: Industry of Death" (Psykiatrin: Dödsindustrin). Med hjälp av en långrandig mängd av videor och skyltar "informerar" man om psykiatrins infernaliska plan att behärska världen. Psykiatrin, påstår man, bär skulden för den sjunkande bildningsnivån i USA liksom höjningen av premien för sjukförsäkring, skottlossning på skolor, ja t o m för 11 september. Självmordsbombare, mördare och Adolf Hitler är produkten av droger och psyko-politiska metoder. Detta nonsens skulle kunna skrattas åt om det inte vore så förrädiskt inflytelserikt. Galan vid museets öppnande var ett stjärnspäckat evenemang med Hollywoods scientologelit. Angreppet på psykiatrin försvarar sin plats bredvid anti-Darwinmonumentet och det genomgående förnekandet av etablerade vetenskapliga fakta i Bush-administrationen"

  • AstraTrillian

    Impertiff skrev 2009-02-16 15:27:39 följande:


    Så Anna är inte ensam om att ha litat på TT's nyhet!
    Nej, det hade inte varit så konstigt. Men hon citerar KMR, DET är däremot konstigt. KMR som påstår en hel radda tokigheter som att tex psykiatrin vill behärska världen....
  • AstraTrillian

    Beyond Eternity skrev 2009-02-16 18:53:44 följande:


    Nu har tydligen Aftonbladet ringt Aw och undrat om hon är scientolog och jag gissar att hon förnekat all form av samröre med dem...eller? Det framgår dock inte vad hon svarat dem..
    Var har du hört det? *klappar förtjust händerna*
  • AstraTrillian

    MalinEddie skrev 2009-02-17 20:53:23 följande:


    Har någon tidning visat sitt intresse än? Minns inte vem som kontaktade tidningarna..
    Jag Nope, men AW skrev i sin GB att en journalist från aftonbladet kontaktat henne. Det inlägget, tillsammans med samtliga andra i frågan, verkar vara borttaget nu.
Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?