Inlägg från: AstraTrillian |Visa alla inlägg
  • AstraTrillian

    Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?

    bettans83 skrev 2009-02-18 15:23:00 följande:
    Läser er debatt på avstånd men nu hänger jag inte riktigt med här.. Vad menar du med att KMR skriver att psykiatriker låg bakom elfte september och förintelsen?? Pratar du om psykologer då eller vad?? Vill bara ha en närmare förklaring så jag förstår.. Var kan jag läsa om detta??KMR är som bekant en av scientologirörelsens frontorganisationer och precis som scientologin anser de att det inte finns psykiska sjukdomar och att psykiatriker (ja, alltså läkare som specialiserat sig på psykiska sjukdomar) står bakom typ allt ont i världen. Läs tex detta www.kmr.nu/info/psykiatri-skapar-terrorism.pdf
  • AstraTrillian

    Här är KRM (fast USA) som berättar hur terrorism funkar...





    Vad är scientologins agenda för att vilja krossa psykiatrin? För det brukar ju finnas en dold (eller inte så dold) orsak, någon som vet?

  • AstraTrillian

    snillis; bra teori. Det är bara lite sorgligt att vi i sverige är så dåliga på att ta hand om sk. avhoppare. Vad jag vet får man ingen speciell hjälp som avhoppare med psykiska problem när det skulle behövas en "avprogrammering".

  • AstraTrillian

    Fast IAHP verkar lika lite vetenskapligt som scientologi, KMR och Narconon. Det finns inga oberoende (obs nyckelord) studier som visar på resultat och dessutom verkar de riktigt duktiga på att suga pengar från människor.Det har tom utfärdats varning från Am. pediatriker. Från Wikipedia:

    "The American Academy of Pediatrics Committee on Children With Disabilities issued warnings regarding patterning, one of the IAHP's therapies for brain injured children, as early as 1968[22] and repeated in 1982[23]. Their latest cautionary policy statement was in 1999, which was reaffirmed in 2002 and 2005. It stated:[2]

    This statement reviews patterning as a treatment for children with neurologic impairments. This treatment is based on an outmoded and oversimplified theory of brain development. Current information does not support the claims of proponents that this treatment is efficacious, and its use continues to be unwarranted.... [T]he demands and expectations placed on families are so great that in some cases their financial resources may be depleted substantially and parental and sibling relationships could be stressed.

    Since 1960 the IAHP has published multiple studies professing to show the effectiveness of the program. These studies, upon review, have not stood up to scientific scrutiny and have not been reproduced by other sources. In 1978, Sara Sparrow (professor emerita and senior research scientist at Yale Child Study Center)[25] and Edward Zigler (professor emeritus at the Department of Psychology at Yale University[26], one of the principle architects of the US federal Head Start program and recipient of the 2008 APA Award For Outstanding Lifetime Contribution To Psychology)[27] evaluated patterning as a treatment for retarded children. They concluded that no evidence was found for an improvement over that which would be expected of children given attention or that expected of any child as they mature; the patterning method cannot be recommended for seriously retarded children.[28] Zigler wrote a 1981 editorial entitled "A plea to end the use of the patterning treatment for retarded children", which emphasized the harmful effect the threatment has by raising false hopes and increasing parental guilt.[24][29] According to Edward Zigler and Robert Hodapp, in their book Understanding Mental Retardation, the Doman-Delacto method has major flaws:[15]"

    Det blev lång text där, ursäkta. Men den var värd att läsa.

  • AstraTrillian

    Att Doman uppenbarligen är scientolog, KMR är scientologer och att AW starkt stödjer (och propagerar för) båda känns lite för mycket för att vara ett sammanträffande. Som tur är vimlar det inte av scientologer...

  • AstraTrillian

    Impertiff skrev 2009-02-20 12:29:47 följande:


    M Y L F skrev 2009-02-20 11:51:27 följande: Detta är ett antagande från dig! Anna säger själv att hon INTE är medlem i Scientologirörelsen!
    Ja, hon säger det och är säkert inte det då. Däremot säger hon att hon är medlem i en av frontorganisationerna och bidrar till att sprida lögner om psykiatrin (tagna från scientologerna).
  • AstraTrillian
    ssk mamma skrev 2009-02-20 12:45:14 följande:
    Så om man inte tror på onödig medicinering är man automatiskt scientolog? Och hur ser ett"rejält uns" ut?
    Ett rejält uns är i detta fallet rent scientologidravel. Det ÄR ett av scientologernas främsta mål att krossa psykiatrin, därför startade de KMR.
  • AstraTrillian

    ssk mamma skrev 2009-02-20 13:15:20 följande:


    Roisin Dubh skrev 2009-02-20 13:11:37 följande: Vem bedömer om medicinering är nödvändig- du? Eller kan kanske t ex en barnläkare avgöra det?
    En läkare som tex en psykiatriker är en god ide då det rör sig och psykiska sjukdomar, du vet såna KMR påstår inte finns.
  • AstraTrillian

    miar70 skrev 2009-02-23 09:51:21 följande:


    jag har själv varit i kontakt med KMR och fått svar ifrån dem att de INTE tillhör scientolgerna och att övervägande medlemsantalet INTE är scientologer. Samma svar som Anna själv fått av dem. Däremot tar de emot DONATIONER och GRUNDAREN är scientolog. Numera är det (som sagts massor av gånger) en FRISTÅENDE organisation, både religiöst och politiskt.
    Uppdrag granskning fick samma svar av KMR i Sverige, däremot sa Scientologerna i USA (högsta ledningen) att KRM var en av deras organisationer och de var mycket nöjda med KMRs insatser i sverige.
  • AstraTrillian

    miar70:
    Janne Larsson är scientolog (www.journalisten.se/kronika/11171/fritt-fram-foer-scientologisk-gallimattias). Alltså tillhör han gänget som tror att psykiatriker är roten till allt ont inkl 9/11, koncentrationsläger och att alla människokroppar övertagits av aliens, som rymdkejsaren Xenu för 75 miljoner år sedan landsatte på Hawaii och drogade med hjälp av intergalaktiska psykiatriker. Inte den källa jag skulle välja...

    De andra länkarna du skickat talar om att läkemedel till barn har ökat (och att det hjälper barn) men inte om det är så att man lärt sig mer om hur man ska hjälpa barnen, om barn mår sämre eller vad det beror på.

  • AstraTrillian

    "Knorpan: Jag visste inte att Janne Larsson var medlem i KMR. Och för mig spelar det ärligt talat inte så stor roll. Han har hämtat fakta från Socialstyrelsen och sammanställt den. Om han så vore medlem i Talibanerna hade de uppgifterna inte ändrats."

    Nej, det har han INTE, han har plockat lösa meningar och sammanställt dem på eget sätt för egna intressen. Snälla, läs lite mer kritiskt för KMR och därmed Janne Larsson har inte speciellt torrt på fötterna vad gäller barnpsykiatrin.

    Jag undrar vad du tycker man ska göra istället? Varför ska man inte ge medicin i de fallen som barnen uppenbarligen blir hjälpta? (står om det i flera av dina länkar) Givetvis ska man vara försiktig med att ge barn mediciner men kan det inte vara så att det kan behövas ibland????

  • AstraTrillian

    miar70: "Tänk om all energi vi lagt ner i den här tråden och genom att jaga AW och hennes medlemsskap i KMR istället jagat de som medvetet vill ge våra barn starka mediciner."

    Vilka ska vi jaga, de farliga psykiatrikerna? Nej, KMR och scientologerna är så farliga att de är värda att "jaga" och framförallt försöka exponera så mycket som möjligt. Vi talar om det som många anses som världens farligaste sekt. Och den stödjer en kvinna som har stor genomslagskraft hos väldigt många föräldrar. Not nice...

  • AstraTrillian

    miar70 skrev 2009-02-25 10:05:14 följande:


    Jag inser än en gång att jag skriver för de som inte vill läsa. Det finns ingen andledning att jag lägger mer ner tid här, där det enda ni vill är att älta samma sakt en miljard gånger. Ni läser inte länkarna, ni tar inte till er fakta - det enda som betyder något är att AW är med i KMR, som tusentals andra svenskar. AW är inte scientolog men det struntar ni också i. Hon är inte ansvarig över kmr som organisation öht, hon är medlem för att de belyser och tar upp problemen med barns psykiska ohälsa och medicineringen till de barnen. Så nä,jag har viktigare saker för mig! Ni kan läsa mina inlägg igen, förmodligen kommer ni att ställa samma frågor så då är det bara att backa och läsa samma svar. Igen...
    Men poängen är att det inte finns FAKTA från KMRs sida!!! SEn undrar jag hur du vet att det är tusentals medlemmar? Jag har letat siffror men inte hittat.
  • AstraTrillian

    MYLF: "L Ron Hubbard som själv påstås ha varit schizofren"

    Var har du läst det? Jag är rätt engagerad i scientologin och avskyr allr med rörelsen och har aldrig läst det? *uppriktigt nyfiken*

  • AstraTrillian
    M Y L F skrev 2009-02-25 10:42:43 följande:
    Bara att googla på Hubbard och schizophrenia så får du upp många teorier på att han ev var det. Bla ett utdrag från FBI, det säger ju inget att han var det, det kan ju varit någon som hitta på det, men som sagt teorierna är ett par.. www.hollywoodgrind.com/l-ron-hubbard-was-a-pa.../OT, men vad ironiskt. Min bror är schizofren och har Ron Hubbard hallucinationer efter flera år i rörelsen.
Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?