• MuminMy

    Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?

    I sin senaste krönika har Anna citerat/kopierat en artikel från www.kmr.nu - hon har också hämtat information från dem till sin senaste barnabok när det gäller användandet av psykofarmaka på barn.

    "Ur Barnaboken 2009 (sid 736):


    20 procent av alla västvärldens spädbarn under ett år ges i dag psykofarmaka (2008).


    I Sverige har förskrivningen av lugnande medel och sömnmedel till barn ökat med 200 procent, varav 30 procent till barn 0 - 4 år, sedan år 2000."

    KMR står för kommittén för mänskliga rättigheter vilket ju låter seriöst och officiellt men tittar man närmare visar det sig att:
    "KMR (eng. Citizens Commission on Human Rights, CCHR) grundades 1969 av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de
    mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
    "

    Denna förening gör säkert massor av bra saker, men kan de verkligen vara en seriös oberoende källa? Jag skulle gärna vilja se siffrorna bakom att 20% av alla spädbarn i västvärlden ges psykofarmaka!

    Finns det andra kopplingar mellan Anna Wahlgren och Scentiologikyrkan?


    Dela med dig av dina erfarenheter. Det är ett sätt att bli odödlig på. /Dalai Lama
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-16 14:47
    På förekommen anledning uppdaterar jag med denna info direktciterad från Anna:
    "nej, jag är inte medlem av Scientologikyrkan. Jag är (sedan många, många år) medlem av Kommittén för mänskliga rättigheter däremot."

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-17 21:51
    "Peter Anstrin är opererande Thetan på nivå VII. Han är sannolikt en av de som gått längst i scienologirörelsen i sverige. Han är också redaktör för KMR's tidning. Det verkar alltså inte som om KMR distanserat sig särksilt långt från scientologerna... " psykiatern.blogg.se/2009/february/anna-wahlgren-och-scientologerna.html
  • Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?
  • MalinEddie

    Håller med.


    Melly skrev 2009-02-13 16:10:15 följande:
    Kan du inte mejla Uppdrag Granskning oxå, snälla? Dom kanske vill göra nåt. Det här behöver ju verkligen spridas det är väldigt upprörande att Anna Wahlgren har samröre med scientologerna och sprider information ifrån dom.
  • MalinEddie

    Kan ju vara bra för alla de föräldrar som stöttar henne att veta var hon hämtar sin information ifrån menar jag.


    MalinEddie skrev 2009-02-14 18:41:44 följande:
    Håller med.
  • Felicia Adrian

    oj vad intressant.
    nu har jag ingen koll då hag inte läst något själv om just ämnet men älskar "Barnaboken" som hon skrivit..
    men mycket intressant det ni skriver..

    Jag gillar som sagt skarpt "Barnaboken" men det enda jag läst som hon skrivit.
    Tillhör den gruppen mammor som bara tar till mig det som passar mig och mitt barn och låter bli att följa de råd som inte passar mig.. alltså är denna bok ingen bibel för mig..
    Fast så gör jag med alla böcker med fakta, råd, vägledningar som innehåll som gäller allt.

    Ja jag ville bara säga egentligen att ja tyckte det var mycet intressant det som framkommit här!
    tack för en bra TS och intressant inlägg där ni håller det på bra informativ nivå

  • MalinEddie

    Hemskt vad barnet gråter och man får ju höra hela tiden från AW anhängare att det inte är en gråtmetod vilket jag förövrigt inte tror det minsta på. Det finns självklart undantag. Varför fortsätta när en sådan liten som i länken gråter dag efter dag under kuren? Jag förstår inte..Stackars barn.


    Missundies skrev 2009-02-13 15:53:37 följande:
    www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php?t=18... Jag får säkert inte länka såhär till en specifik tråd, och det är lite OT, men jag blir så ledsen och frustrerad av sånt här, alla söta små bebisar som ska "kuras", fy fan.
  • SaramedM

    MalinEddie skrev 2009-02-14 20:07:48 följande:


    Hemskt vad barnet gråter och man får ju höra hela tiden från AW anhängare att det inte är en gråtmetod vilket jag förövrigt inte tror det minsta på. Det finns självklart undantag. Varför fortsätta när en sådan liten som i länken gråter dag efter dag under kuren? Jag förstår inte..Stackars barn.
    Jag håller med dig MEN jag skulle vilja att den här tråden fick handla om TS för det sambandet skrämmer mig faktiskt ännu mer
  • MalinEddie

    Helt ok, ska sluta vara OTGlad
    Det skrämmer mig också men som sagt är inte förvånad..


    SaramedM skrev 2009-02-14 20:23:09 följande:
    MalinEddie skrev 2009-02-14 20:07:48 följande: Jag håller med dig MEN jag skulle vilja att den här tråden fick handla om TS för det sambandet skrämmer mig faktiskt ännu mer
  • kristina41

    Jag blir jätte skrämd av att så många barn får farlig medicin utskriven, jag känner många nyktra narkomaner och de vittnar om att deras föräldrar hade problem med dem när de var små och fick narkotiska preparat utskrivna. Jag önskar inget barn att få en sån start i livet, det går ju faktiskt inte att veta vem som blir narkoman i framtiden.

    Kristina

  • SaramedM

    kristina41 skrev 2009-02-14 21:38:47 följande:


    Jag blir jätte skrämd av att så många barn får farlig medicin utskriven, jag känner många nyktra narkomaner och de vittnar om att deras föräldrar hade problem med dem när de var små och fick narkotiska preparat utskrivna. Jag önskar inget barn att få en sån start i livet, det går ju faktiskt inte att veta vem som blir narkoman i framtiden.Kristina
    Svara på frågan istället tycker jag, och ta gärna reda på vad som händer med många i dag vuxna med ADHD, många har självmedicinerat med alkohol eller droger

    De barn som får mediciner behöver det, det är inte farlig medicin och DSM är inte ett uppslagsbok över droger!
  • kristina41

    SaramedM skrev 2009-02-14 21:42:46 följande:


    kristina41 skrev 2009-02-14 21:38:47 följande:
    Svara på frågan istället tycker jag, och ta gärna reda på vad som händer med många i dag vuxna med ADHD, många har självmedicinerat med alkohol eller droger De barn som får mediciner behöver det, det är inte farlig medicin och DSM är inte ett uppslagsbok över droger!
    Vilkenk fråga, dikterar du att jag ska svara på? Om jag inte miss minner mig så ställde jag en fråga till er.

    Och jag råka veta att de som självmedicinerat alkohol och droger, blev drogade redan som barn, var det där deras missbruk började???? jag vet inte, vet du? jag tänker inte chansa.
  • Hervor 1

    kristina41 skrev 2009-02-14 22:12:25 följande:


    SaramedM skrev 2009-02-14 21:42:46 följande:
    Vilkenk fråga, dikterar du att jag ska svara på? Om jag inte miss minner mig så ställde jag en fråga till er. Och jag råka veta att de som självmedicinerat alkohol och droger, blev drogade redan som barn, var det där deras missbruk började???? jag vet inte, vet du? jag tänker inte chansa.
    Menar du att du VET att alla vuxna som självmedicinerar har "drogats" som barn?
Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?