• IdaElt

    Umemorsorna snackar vidare (Del 2)

    Startar en ny tråd då den gamla gick ut för någon dag sen.

    För er nya så huserar här ett gäng morsor som fick barn under våren och sommaren 2008. Vi gör det som morsor gör bäst. snackar om våra små gryn, träffas och fikaar och njuter av livet som just mamma.

  • Svar på tråden Umemorsorna snackar vidare (Del 2)
  • SanSin

    På tal om magsjuka, vi har också varit in en sväng med dropp över natten. Han var extremt uttorkad efter 5 dygn med i stort sett bara vattendiarré...är väl förmodligen samma version som alla andra verkar ha haft. En jobbigare variant. På sjukhuset sa dom att han var väldigt pigg för att ha förlorat så mycket vätska. Sen hade han tappat nästan 1 kg. Tur att han före sjukan vägde nästan 12kg till sina 11 månader. *lillknubbis* Nu tror jag har har ätit på sig igen.

    Theo ratar för övrigt allt som heter burkmat. Så nu har vi börjat att ge honom exakt samma mat som vi äter, vi saltar bara lite mindre, sen "eftersaltar" vi vuxna våran mat...Det verkar gå bra och han äter som en häst. =) Smidigt är det också...

  • AnnaH

    I vagnen använder vi fortfarande tygoverallen som vi använt hela vintern. Till det huva och tjocksockar. (Har fleeceåkpåse)
    När Evina är ute och leker har hon antingen vinteroverall eller regnoverall, lättfodrade stövlar, handskar och huva. Tror faktiskt att vi skippar tvådelade skalkläder i sommar. Angående skor har vi bara stövlar att plaska med. Inne är det halksockar/barfota som gäller. Blir nog lätta, mjuka sandaler till sommaren och mjukja tennisskor har jag köpt mest för att de är otroligt söta. De åker nog på istället för tjoicksockarna i vagnen i sommar.

    Hoppas ni har en trevlig påskhelg! Själv har jag firat klart och ska börja jobba igen.


    ♥ Evina 080509 ♥ annaharr.se
  • gusa82

    Vi har köpt PoP´s vind/regn jacka och hängselbyxor och vi är väldigt nöjda. Han har en tunnare flecceoverall under nu när det är kallare ute och det är perfekt nu när vi varit i fjälls över påsk och snön har varit lite blötare. Desstutom tycker jag jackan är bra när han sitter i vagnen (när han inte ska ligga och sova) så kan han ha bara jackan som står emot vinden. Vi har köpt en storlek så att han förhoppningsvis kan ha den till sensommaren/hösten också som regnkläder.

  • mariaochlinus

    Ser att ni disskuterar kläder...

    Vidar går ju hos dagbarnvårdare nu med sin storebror.. Dom har fleese ställ, galon kläder, vindjacka, ett par överdragsbyxor, samt fodrade stövlar.

    Dom anväder dock inte allt samtidigt!!
    Men det är dessa kläder som vi varavar emellan nu, beroende på väder & vind!

    För övrigt så går Vidar på riktigt nu... långa svängar blir det!! Kul att se även om han fortfarande föredrar att krypa...


    (¯`♥.¸♥ Amanda 001113, Lucas 051010, Vidar 080328♥¸ .♥´¯)
  • IdaElt

    Angående kläder så fyndade jag en PoP regn- och vindjacka på tradera. Blir att använda den och så köpa några regn och vindbyxor. Sitter mest i vagnen nu. Men har börjat acceptera skor och några steg kan hon allt ta trots det. Sitter just nu ute i solen i t-shirt, att det kan vara såhär skönt :) Jobbat hela påsken och då var det dåligt och när jag blir ledig så blir det kanonväder. Inte alltid det är så :)

    Ha en bra dag

  • Lisabettan

    Skärtorsdag började med att storasyster ramlade och slog sig så hon blev medvetslös en kort stund. Medan jag kylde ner huvudet där hon slagit sig blev hon medvetslös igen. Så akuten och sedan inlagd på barn2. När hon fick komma hem åkte vi till stugan. Riktigt skitväder så vi var inne en hel del. Kamin och lillasyster som springer är ingen bra kombination. Var på spänn hela tiden. Åkte hem igår och efter 3km i bilen börjar storasyster kräkas. Bara 348 km kvar. Jippie!!!

    Imorgon reser vi bort igen och då borde ju den resan bli toppen som kompensation

  • SanSin
    Lisabettan skrev 2009-04-14 15:11:26 följande:
    Skärtorsdag började med att storasyster ramlade och slog sig så hon blev medvetslös en kort stund. Medan jag kylde ner huvudet där hon slagit sig blev hon medvetslös igen. Så akuten och sedan inlagd på barn2. När hon fick komma hem åkte vi till stugan. Riktigt skitväder så vi var inne en hel del. Kamin och lillasyster som springer är ingen bra kombination. Var på spänn hela tiden. Åkte hem igår och efter 3km i bilen börjar storasyster kräkas. Bara 348 km kvar. Jippie!!! Imorgon reser vi bort igen och då borde ju den resan bli toppen som kompensation
    Åhhh....vilken mardröm! Hoppas det gick bra för stora lilla damen iaf...
  • Laban83

    ja ha köpt pops skaljacka på tradera.
    Han har haft ett 2 delat fleeceställ under den jackan o ett par andra skalbyxor samt stövlar då han varit ute i påskens varma väder. När han skulle åka pulka eller skoter så fick han ha vinteroverallen.

    Det enda positiva med pops dyra kläder är att man kan få rätt bra för dom om man ska sälja dom senare. Kvaliteten gör ju oxå att de nästan inte syns att dom är använda.

  • J Anttila

    I torsdags tog Erik sina första steg. Det var så otroligt att se, han visste om att han gjorde det oxå. För han ville ta sig från mig till farmor men det gick inte att göra med stöd så han små sprang 7-8 steg. Sedan har det blivit några små steg till. Men helst ska det vara skor på fötterna.
    Ska köpa skor till honom snart, men vill ändå helst att han ska ha mokasiner hemma. Läste någonstans att det gav bättre balans om man lär sig att gå ordentligt utan skor.
    Sedan har vi upptäkt att rita är jätte roligt så nu ska vi köpa en vax duk att ha på bortet så han får rita och måla när han vill.


    ERIK 080516
  • SanSin

    J Anttila skrev 2009-04-18 12:00:04 följande:


    I torsdags tog Erik sina första steg. Det var så otroligt att se, han visste om att han gjorde det oxå. För han ville ta sig från mig till farmor men det gick inte att göra med stöd så han små sprang 7-8 steg. Sedan har det blivit några små steg till. Men helst ska det vara skor på fötterna. Ska köpa skor till honom snart, men vill ändå helst att han ska ha mokasiner hemma. Läste någonstans att det gav bättre balans om man lär sig att gå ordentligt utan skor. Sedan har vi upptäkt att rita är jätte roligt så nu ska vi köpa en vax duk att ha på bortet så han får rita och måla när han vill.
    Där ser man, stora pojken. =) Theo tog ETT steg idag, mellan en stol och soffan. Självklart missade vi stolta föräldrar det eftersom min sambos mamma satt barnvakt just då. *typiskt* Han skulle nog inte kunna rita på någon papper, allt allt allt ska in i munnen.
Svar på tråden Umemorsorna snackar vidare (Del 2)