• IdaElt

    Umemorsorna snackar vidare (Del 2)

    Startar en ny tråd då den gamla gick ut för någon dag sen.

    För er nya så huserar här ett gäng morsor som fick barn under våren och sommaren 2008. Vi gör det som morsor gör bäst. snackar om våra små gryn, träffas och fikaar och njuter av livet som just mamma.

  • Svar på tråden Umemorsorna snackar vidare (Del 2)
  • Allies
    IdaElt skrev 2009-04-06 12:14:01 följande:
    En så härlig förmiddag vi haft i "pluppbassängen". Adele älskar verkligen vatten. Och upptäckte att det är ett perfekt ställe att lära sig gå på. För djupt vatten för att krypa och då finns det inga andra alternativ än att gå. Hon har gått massor idag, härligt :) Tror inte det fortsätter på torra land då alternativet att krypa finns.Men i övrigt blev jag inte imponerad av simhallen. Så gammal och sliten. Trodde faktiskt att det skulle vara fräschare och större. Men men...
    Håller med föregående talare, badet i holmsund är jätte fint! Vi var där på en tors förmiddag och då är vatten rutschanerna stängd och det är mer babyvänligt Det var jätte mysigt och Nima älskade det
  • Allies

    Glömde att säga att de har en servering där och man kan ta med sig fika eller köpa lunch där och en micro man kan värma barnmat i.

  • SanSin

    Serveringen öppnar ganska sent har jag för mig. Runt klockan 12 när vi var där iaf. Så vi fick åka hem och fika istället...

  • IdaElt

    De har ju så dåliga öppettider ute i Holmsund... den tiden det skulle passa oss att bada är just på fm. Adele vaknar kring halv tre och sen middag redan fyra och godnatt kl 19. Så är som fullt upp hela eftermiddagarna här hemma.

    Kanske bättre öppettider under påsklovet...

  • Sugarmommy

    Ingara: Kan tänka mig att det är extra jobbigt när ni inte vet vad ni har att tampas med. Samtidigt är kanske hoppet större (på både gott och ont) när det inte finns någon diagnos? Skönt i af att han får så mycket hjälp tycker jag. Dem är bra på barnkliniken!

    Muminmor: Ja vi är kvar i stan tills vidare. Får se om/när vi kommer oss iväg. Är väl inte jätte peppad på flytt nu när jag är gravid, samtidigt som nätverket blir ännu viktigare när man har 2 barn.

    Allies: ja vi får se om det är en pojk den här gången. Jag tror egentligen inte på skrock, men någonting borde det väl bero på att jag mår så annorlunda den här gången?

    Magen (eller hela jag om jag ska vara ärlig) växer så det knakar. Som jag ser ut nu i v 11 såg jag nog ut närmare v 20 med Selma. Vart ska detta sluta undrar jag?!

  • Umetjejen79

    Helt plötsligt började Frode gå med gåvagnen, han har gått säkert 40 meter (fram och tillbaka i vardagsrummet flera gånger). Att han kan ha sån energi efter 5 dagars magsjuka.

  • MalinD85

    Som jag har letat. Nu äntligen hittade jag hit. Bättre sent än aldrig:)

    Mars:
    9:e Edvin
    23:e Frode
    28:e Vidar
    28:e Nima
    31:a Jonah

    April:
    11:e Selma
    16e Oliwer
    29:e Olof
    30:e Petter

    Maj:
    2:a Hector
    9:e Theo
    9:e Evina
    14:e Jonna
    16:e Erik
    26:e Filippa
    31:a Adele

    Juni:
    4:e Vide

    Juli:

    Augusti:
    4:e Myra

  • mariaochlinus
    Grattis till Nima & Jonah i efterskott!!!!

    Här hemma har vi sjukstuga igen... bägge pojkarna har haft krupp... IGEN!! Var ju endast 4 veckor sen förra svängen... 

     Vidar har dessutom legat över 39 graders feber nästan hela tiden sen förra fredagen... Feber är ju inte farlig i sig så länge som han dricker & kissar, men det är klart att det är jobbigt för honom, sen har han haft riktigt ont oxå, och jag fick det bekräftat då vi var på vårdcentralen.... han har öroninflamation i bägge öronen!!!

    Inte roligt att heta Vidar jsut nu inte... Men hoppas det går över fort nu då vi vet vad som är fel och han får behandling!!
    (¯`♥.¸♥ Amanda 001113, Lucas 051010, Vidar 080328♥¸ .♥´¯)
  • J Anttila

    Hej Hej.
    Det var ju ett tag sedan jag var in här. Eriks magsjuka utveklade sig inte så bra.
    På lördag kväll åkte vi in till akuten, proverna vissade på att han var uttårkad, men vi fick fara hem. Söndag natt in på akuten igen. Kom hem kl 02,00 trötta och riktigt less. Hon tog inga prover utan konstaterade att han förlorat för mycket i vikt på ett dygn. På månagen filmade vi honom och for in på Barnmotagningen. Träffade samma läkaare som i lördags, men nu så hände det allafall saker. Vi vissade våra antekningar som vi gjort. Allt inkl, mängd vatten (bajs) som kommit. Vi vissade filmen och förklarade att vi gett honom vätske ersätttning var femte minut dygnet runt sedan i lördags. Vikte nu avslöjade att han tappat nästan 600g.
    Men vi blev allafall inlagda och kom hem igår. Nu idag så känner vi allafall att han troligast är på bättrings väg.
    Oj, lång långt innlägg.

    Umetjejen79: Va roligt att Frode har gått med gå vagnen. Måate vart en glädje att se.

    Hoppas att ni andra har det bra.
    Gald Påsk


    ERIK 080516
  • IdaElt

    Inte roligt för er med sjuka barn. Man vet hur tufft det kan vara med en enkel förkylning. Och krupp eller magsjuka är ingen höjdare. Krupp har vi inte drabbats av här än men tre magsjukor sen i november.

    Adele har börjat gå också. Ser så tuff ut. Det går inte fort och ibland fegar hon ur och kryper. Men gå det kan hon. Köpte henne ett par gympaskor idag. Men det är ju ingen höjdare. Någon som haft samma problem. Är det bara att vänja de, att ha skorna på några korta stunder varje dag eller har någon annan gjort på något annat sätt.

    Imorgon bär det nog av till simhallen igen för att försöka göra något roligt under fm. Tror att Adele börjar vara less på att vara hemma, lite gnäll och skrik som det inte brukar vara. Hon har dock blivit mycket gladare och ler riktigt ordentligt sen hon kunde börja gå.

    Jag får önska er alla en riktigt härlig påsk. Själv jobbar jag men har en lååång föräldraledighet att se fram emot om ca 2 veckor.

Svar på tråden Umemorsorna snackar vidare (Del 2)