Inlägg från: Tullemi |Visa alla inlägg
  • Tullemi

    Februarimammor2008, del 6

    Ja, UL är en viktigt milstolpe . Innan UL var det hela aningen abstrakt faktiskt, även om man hade en lite kula på magen.
    Idag köpte vi Mileas vinteroverall - ja redan *harkel* - förberedd som få kanske. Men det finns fler som inhandlat overall förresten, eller hur Skruttis???

  • Tullemi

    Vi hade bonuscheck på POP så jag passade på att köpa deras babyoverall. Priset blev då 760:-, inget FYND kanske, men under tusenlappen iaf *pust*...
    Idag såg jag en Tradera-overall (POP) som var uppe i över 900:- utan frakt - hua. Nästan nypris i butik ju...

  • Tullemi

    Japp, overall känns bäst när dom är så pass små.
    Ja, matkostnader, ja. Det har vi en grej som vi skulle kunna bättra oss på. Lata arslen är vad vi är, jag och Sandor. Handlar småsugna, handlar dyrt och bara på Ica. Tror vi ligger på närmare 6000:-. MEN vi äter jättesällan ute och köper sällan pizza o.dyl. Alltid nåt....

  • Tullemi

    Idag var Skruttis och jag i Ullared och fyndade (?) lite. Blev lite förskolekläder, vantar, tröjor osv. Sen kröp det väl ner en del andra saker i vagnen också, haha . Jag köpte ett par Vikingstövlar till Milea för 595:-. Bra pris eller inte, ingen aning...
    Kul var det iaf .

  • Tullemi

    Nu kollade jag upp stövlarna på nätet och dom kostar 649:- så det var väl liiite bättre med 595:-, men inget man springer benen av sig för.

  • Tullemi

    Skruttis: Ah, denna enorma fräckhet alltså. Folk åker långt och kan inte komma tillbaka heller...... Fast om jag ska byta stövlarna till 23:or......? Tar med kvittot och lappen och klagar och gormar.

  • Tullemi

    Nu är vi mitt uppe i inskolning och jag har precis lämnat Milea och gått hem för första gången. Hon gråter som en stucken gris när jag går och det ska bli intressant att höra sen hur länge det pågick. Det brukar nämligen gå över hyggligt snabbt . Hon sover lite dåligt sen vi började med inskolning och vaknar upp och gråter flera gånger per natt. Vi stoppar snabbt in nappen och stoppar om henne med snutten bredvid och då går det snabbt över. Det är väl alla intrycken som gör det. Hur har det gått för er andra med inskolningen? De flesta är väl klara sedan länge?

  • Tullemi

    Tuxi: Jag är väl hyggligt nöjd med BVC här i Partille, men vi har samma problem här. Milea blev aldrig kallad till en 15-månaders kontroll och jag visste inte ens att det var en sådan. Tanten sa bara "men Milea har ju inte varit här för sin kontroll ju".....eh, vilken kontroll sa jag. Jag ringer för att boka 18-månader kontroll eftersom vi inte fått en tid till det heller. "Jahaa, men vi har inga tider nu, ni får vänta". Till slut fick vi en tid mitt i inskolning, typ kl 11 och jag sa "Nä, jag bryter inte inskolningen, vi får komma senare helt enkelt". Nu går hon vid nästan 20-månaders ålder.

  • Tullemi

    Jag tycker väl iofs inte att det gör så mycket att Milea missat 15-månaders kollen, men har dom inga rutiner alls?

  • Tullemi

    Jo, har dom som rutin att kalla in barnen med bestämda intervaller så är det ju konstigt att det inte sker per automatik, tycker man. De har ju trots allt ett datasystem för sånt. De sitter ju knappast med listor och kollar barnens åldrar, hehe så att det kan missas är ju egentligen helt oacceptabelt (om inte hela systemet varit nere i ett antal månader då ) Sen att vi inte hade något behov av 15-månaders besöket är ju en annan sak, absolut.

Svar på tråden Februarimammor2008, del 6